| Najnowszy pomysł PZW ? "CHROŃMY WODĘ PZED WĘDKARZEM" | ||||
|
Krzyś Od: 2011-02-01 Posty: 184 |
13 marca 2011 14:58 | |||
| W Okręgu Tarnobrzeskim nakłada się zakazy połwu z powodu ( jak stwierdził Pan Prezes Okręgu ) "ZBYT DUŻEGO PARCIA WĘDKARZY NA WODĘ " Zakaz połwu obowiazuje do całkowitego zejści lodu . Został wystawiony 25-01-2011 , powieszony na łowisku 12-03-2011 ponieważ pojawiło się DWÓCH WĘDKARZY . Zatem pytam po co istnieje PZW , tylko po to aby pobierać składki i obwarowywać nas co trochę nowymi zakazami i przykazami ?????????????? | ||||
|
tomjas78 Od: 2009-08-23 Posty: 689 |
14 marca 2011 17:49 | |||
| To samo tyczy się Wisły - OR 3,4,5, właśnie z powodu duzej presji wedkarskiej . Zarządzenie wydane ( o zakazie ) przez RZGW w Gdańsku . A jak do rzecznika PZW pisałem o tej sytuacji , to jak zwykle milczeniem sie skończyło. | ||||
Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW
Od: 2008-10-01 Posty: 785 |
14 marca 2011 21:48 | |||
| Wcale nie milczeniem, tylko odpowiedzią, którą powtarzam kolejny raz, że do zakresu działania zarządów okręgów PZW należy ,,prowadzenie działalności w dziedzinie ochrony i zagospodarowania wód oraz tworzenie łowisk specjalnych\'\' i tylko z tego powodu może być wydania uchwała, która takie regulacje wprowadza. Podkreślam, uchwała ZO, a nie ustne stwierdzenie prezesa. Podstawą tej gospodarki jest zasada racjonalnalności gospodarki rybackiej zdefiniowana w Ustawie o rybactwie śródlądowym oraz wymogi zawarte w operacie rybackim. Jeśli to zarządzenie, o którym tu sie pisze stanowi naruszenie tej zasady to można wówczas zaskarżać decyzję ZO. | ||||
aqq1
Od: 2009-01-10 Posty: 187 |
15 marca 2011 15:31 | |||
|
Który z prezesów okręgu tak stwierdził.Proszę o nazwisko.Na który zbiornik jest takie "parcie"?Fakty kolego, fakty bo inaczej to pomówienie.A swoją drogą to po zarybieniu powinno się zamknąć zbiornik na co najmniej pół roku a nie jak jest w tarnobrzeskim na dwa tygodnie.Widziałem co się działo na zbiorniku w Nowej Dębie.Cały okreg tarnobrzeski siedział na lodzie bo wpuścili 120 kg pstrąga tęczowego.Aby nie wyłowić pstrąga do spodu wprowadzono 30-to centymetrowy wymiar ochronny.Śmiesznymi były grupy wędkarzy polujących na ostatniego przedstawiciela wpuszczonego gatunku.Podobnie było na Topiołkach.To jest według Ciebie w porządku?Łoić do spodu to cacy,zakazać czy ograniczyć dla ochrony to be. |
||||
|
15 marca 2011 18:08 | |||
|
Kolego aqq1 Prezes Okręgu jest tylko jeden . W tym wądku nie chodzi o zbiornik , tylko o fakt takiego postępowania przez władze PZW . Co zaś do zarybień , to nie było żadnego , ale idąc tropem Kolegi wypowiedzi to zbierniki w Okręgu Tarnobrzeskim powinny być zamknięte 18 miesiące w roku . Ponieważ średnio zbiorniki są zarybiane trzy razy w roku . Przepisy Okręgu Tarnobrzeskiego mówią o zamknięciu zbiornika po zarybieniu na czas nie krótszy niż 7 dni ,. a nie dłuższy niż 14 dni , ale bywa tak że zarybia się trzy razy co 14 dni , i mamy zakaz 42 dni . Zdaniem Ichtiologa Okręgowego to jest normalne . ZATEM PYTAM CO Z SZEREGOWYMI CZŁONKAMI PZW ? CZY MAMY W POLSCE ZBIORNIKI WĘDKARSKIE CZY AKWARIA ??? |
||||
aqq1
15 marca 2011 18:43 | |||
| Kolego Krzyś nie jeden,są również zastępcy.Sam nie wiesz czego chcesz.Proszę więc nie wkladać w usta komuś nie jego słów.Można zrozumieć Twoje wypowiedzi tak.Gdyby babka miała wąsy toby była dziadkiem.Chociaż jak babkę obrócić do góry nogami to może by dziadka z wąsami zrobił. | ||||
|
15 marca 2011 18:47 | |||
| ?????? | ||||
|
15 marca 2011 18:53 | |||
|
15 marca 2011 18:54 | |||
| dzielnie mnie blokujecie | ||||
|
15 marca 2011 19:00 | |||
Już w innym wątku pisałem na ten temat . np. na Wiśle w Bydgoszczy . pseudowędkarze bez zezwoleń i kłusole w biały dzień . Poza tym decyzji nie wydał okręg ( Bydgoszcz ) tylko RZGW w Gdańsku . A czy Pan wie co działo się przy oddawaniu kasy po tej decyzji? i wprowadzeniu zakazu? A czy pan wie ile zezwoleń dla rybaków wydano ? cikawe czy prawdę powiedzą A co ze sprawą w sadzie miedzy Toruniem a RZGW . Przypominam , że zakaz dotyczy tylko wędkarzy . I gdzie tu gospodarka.? |
||||
17 marca 2011 11:32 | |||
Już w innym wątku pisałem na ten temat . np. na Wiśle w Bydgoszczy . pseudowędkarze bez zezwoleń i kłusole w biały dzień . Poza tym decyzji nie wydał okręg ( Bydgoszcz ) tylko RZGW w Gdańsku . A czy Pan wie co działo się przy oddawaniu kasy po tej decyzji? i wprowadzeniu zakazu? A czy pan wie ile zezwoleń dla rybaków wydano ? cikawe czy prawdę powiedzą A co ze sprawą w sadzie miedzy Toruniem a RZGW . Przypominam , że zakaz dotyczy tylko wędkarzy . I gdzie tu gospodarka.? Okręg w Toruniu sprawę wygrał w pierwszej instancji i po uprawomocnieniu się wyroku wody dotychczasowych obwodów rybackich, które okręg dzierżawił mają mu być zwrócone. Co do skutków okresu bezkrólewia itd. to wypowiadałem się wielokrotnie w mediach i jestem przekonany, że były to skutki katastrofalne. |
||||
|
18 marca 2011 21:05 | |||
| To dobrze , ze Toruń wygrał , ale co dalej ? Co z Bydgoszczą ? + Wisła w stronę Tczewa? To w końcu kto ma takie kompetencje , żeby w końcu powiedzieć dość ? W Bydgoszczy dalej bezkrólewie , bo nawet znajomy policjant wędkarz powiedział , że skoro zabrali nam wodę i zakazali łowić , to czemu mamy karku nadstawiać . A uwierzy mi Pan , że z relacji ludzi z fordonu to tam kłusownicze mafie działają | ||||
19 marca 2011 09:45 | |||
| Zgodnie z obecnym ustrojem panującym także nad wodami, kompetencje takie posiada tylko właściciel, a jest nim Skarb Państwa, którego interesy reprezentują dyrekcje regionalnych zarządów gospodarki wodnej. Rybacki użytkownik w obwodzie rybackim może tylko realizować treść zawartej umowy dzierżawnej wraz z operatem rybackim, czego pilnują służby marszałków wojewódzkich opierając się na przepisach Ustawy o rybactwie śródlądowym i wynikających z niej rozporządzeń Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. | ||||
|
19 marca 2011 14:29 | |||
| To czyli , że jeżeli w chwili obecnej bydgoszcz nie dogada się z RZGW w gdańsku to na Wiśle będzie sie działo to co sie dzieje ?????
A czy ZG PZW nie może podjąć działań zmieżających do porozumieniem miedzy w/ w ? |
||||
20 marca 2011 08:14 | |||
| Otóż, to że nie może, a Bydgoszcz musi się dogadać, i mam nadzieję, że do tego dojdzie, sądząc z przebiegu sprawy pomiędzy Toruniem i RZGW. | ||||
piotr sknera
Od: 2011-03-21 Posty: 13 |
21 marca 2011 01:37 | |||
| (Kolego aqq1 Prezes Okręgu jest tylko jeden . W tym wądku nie chodzi o zbiornik , tylko o fakt takiego postępowania przez władze PZW . Co zaś do zarybień , to nie było żadnego , ale idąc tropem Kolegi wypowiedzi to zbierniki w Okręgu Tarnobrzeskim powinny być zamknięte 18 miesiące w roku . Ponieważ średnio zbiorniki są zarybiane trzy razy w roku . Przepisy Okręgu Tarnobrzeskiego mówią o zamknięciu zbiornika po zarybieniu na czas nie krótszy niż 7 dni ,. a nie dłuższy niż 14 dni , ale bywa tak że zarybia się trzy razy co 14 dni , i mamy zakaz 42 dni . Zdaniem Ichtiologa Okręgowego to jest normalne . ZATEM PYTAM CO Z SZEREGOWYMI CZŁONKAMI PZW ? CZY MAMY W POLSCE ZBIORNIKI WĘDKARSKIE CZY AKWARIA ???) No witam widze ze kolega Krzyś teraz mąci na forum PZW to wlasne podwórko( koło które doprowadziliscie do rozłamu) juz za małe? Kolego ludziom twojego pokroju powinno się wydawac wejsciówki nad wode z przydzielonym strażnikiem , ty i reszta twojej rodzinki od lat żerujecie nad zalewem i tylko wam malo a teraz na dodatek to i karmicie czlonków ZO rozdając im karpiki na grobli po to aby pan Piotr napisal kolejną skarge pod którą ty sie podpiszesz, a te pozostale posty to sam piszesz czy pan Piotr pisze je za ciebie. Widze ze sporo postow jest na twoim koncie oj siostra juz musi zacząc łowic dla pana Piotra bo rybek mało w zalewie i możesz sie niewypłacic. Kończąc dodam przegonią cie i z tego FORUM . poczytam inne twoje posty bede mial ubaw do rana . | ||||
|
21 marca 2011 08:52 | |||
| Nie dalej jak tydzień temu pytałem sie ludzi związanych z OZW w Bydgoszczy o Wisłę . Odpowiedź dostałem jednoznaczna . " okręg nie może pozwolić sobie na rozłam w strukturach zwiazku przez Wisłę , dla jednych woda juz jest stracona i nie ma co ratowac , a dla innych jeszcze istnieje cień szansy " Tak sobie myślałem , że dośc roboty maja z Brdą i kanałami ściekowymi , żeby się jeszcze królowa polskich rzek zajmować . Szkoda , ogromna szkoda . | ||||
|
21 marca 2011 09:31 | |||
| To może kolega Piotr Sknera się przedstawi ? | ||||
piotr sknera
21 marca 2011 17:38 | |||
| KOLEGO KRZYŚ JUŻ ZAPOMNIALEŚ WŁASNEJ ODPOWIEDZI NA PODOBNE PYTANIE KTÓRE ZADAL CI KOL.KRZYSZTOF RYBUS . | ||||
aqq1
21 marca 2011 18:09 | |||
| W tym wątku nie chodzi o nazwisko , tylko o fakt Twojego postępowania.Nie myliłem się w ocenie więc nie chce mi się z Tobą gadać.Zważ,odpowiadając iż ja nie obrażam Twojej osoby więc nie radzę próbować tego w stosunku do mnie. | ||||
|
21 marca 2011 19:07 | |||
| Kolego aqq1 nie przypominam sobie abym kogoś na tym forum obrażał . Co zaś do Kolegi Piotr Sknera to jest słowo przeciw słowu , dlaczego zakładasz , że to On ma rację ? Coś mi mówi że wy się dość mocno znacie . A co do rozłamu może i to poniekąt troche mojej winy , ale to nie ja doprowadziłem do rozłamu i nie ja uciekłem się do fortelu utworzenia nowego Koła . Jeśli Kolega ma rację co do mojej osoby i to ja jestem ZŁY , TO NIE PROŚCIEJ BYŁO NA WALNYM ZGROMADZENIU PRZEGŁOSOWAĆ SŁUSZNE WASZYM ZDANIEM SPRAWY !!! Tylko uciekać do innego Koła ?? To że mówicie teraz że nie będziecie przyjmować do nowego Koła "AWARTURNIKÓW" to nic nie zmieni , w waszych szeregach tęż się znajdą ludzie którym się oczy otworzą . Tak więc reasumując , to nie Ja podzieliłem Koło , tylko ludzie Twojego pokroju Kolego Sknera , to wam się chce władzy za wszelką cenę , nie zważając na dobro i wspólnotę PZW | ||||
piotr sknera
22 marca 2011 17:57 | |||
| O jakim wpólnym dobru ty mówisz , przeciesz tobie chodzi tylko o to by jak najwiecej wyłowic z wody, pod przykrywka dobra zrywasz ogloszenia o zakazie łowienia po zarbieniu bo trzeba świeżo wpuszczone karpiki łówic i ty mówisz o wspolnym dobru. Kolega aqq1 ma racje niechce mi sie gadac tylko że ludzie którzy piszą z tobą na tym forum powinni wiedziec co z ciebie za ziółko no i pomału postaram sie im przedstawic twoją osobe . | ||||
|
22 marca 2011 18:12 | |||
| Po pierwsze Kolego zakaz był nielegalny , a co do reszty to nad wodą w 2010 byłem 21 razy i złapałem 14 ryb . I TO MI WOLNO!!!!!!!!!!!! Bo jestem wędkarzem i jak mam chęć to zabieram rybę zgodną z regulaminem . I dlatego rozumiem Kolegów którzy rybę łowią po to by ją ZJEŚĆ , ale nie rozumią takich ludzi którzy rządzą Kołem 55 . Ludzie którzy nie byli wędkować na zbiorniku od dwóch lat , ale wiedzą co wędkarze wiedzą najlepiej i nimi RZĄDZĄ . A co do samego naświetlania MILE WIDZIANE :) | ||||
|
22 marca 2011 18:38 | |||
| A i może ku ścicłości zakaz wprowadzał w życie oniżenie wymiaru górnego karpia z 60 cm do 45 cm , gdzie walne zgromadzenie Członków Koła chciało podniesienia do 70 cm . Władze okręgowe nie przyjeły podniesienia wymiaru , twierdząc że jest to złe dla gospodarki PZW . Wszyscy to przyjeli z szacunkiem . Ale przegięciem było za trzy miesiące obniżenie wymiaru do 45 cm , twierdząc że zbiornik został zarybiony karpiem 50 cm , na potrzebę zawodów karpiowych - które się zresztą nie odbyły . Dziwne żeby się odbyły jak wpisowe dla drużyny dwu osobowej kosztowało 1500 zł . I jeszcze tylko przedstawię wykaz z tych zarybień - gdzie Koło ma członków 307 z czego tylko 9 jest członkami klubu karpiowego . Dla przykładu rok w którym był ten zakaz , czyli 2010 . Zarybienie karpiem (chandlowym) około 1,5 kg-1200 kg , zarybienie karpiem (tarlakiem) średnio 8 kg 1100 kg , gdzi karp chandlowy kosztuje 8 zł za kilogram , a karp tarlak 24 zł za kilogram . I TUTAJ JEST PROSTY RACHUNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( INNYCH ZARYBIEŃ BRAK ) | ||||
|
23 marca 2011 12:57 | |||
| Takie praktyki sa na porządku dziennym . W 2004 i 2005 roku na Wdzie wprowadzono zakaz połowu z uwagi na zarybienie pstrągiem i trocia . Zakaz przestał obowiązywać w dwuch latach na 2 miesiace w roku . ( lipiec , sierpień ) Co po dwuch latach sie okazało ? Hmm,,,, Na ujściu Wdy do Wisły 2 rybaków miało zastawione sieci i mało tego dostali pozwolenia na odłowy . Co skutkowało ładnymi 30cm -owymi wedzonymi pstrągami . Sprawa stara , ale w ogólnym rozrachunku PZW , niekorzystnie wpływajaca na wizerunek samego zwiazku . | ||||
piotr sknera
23 marca 2011 14:20 | |||
| Jeśli wprowadzenie zakazu przez ZO tarnobrzeg bylo nielegalne, no to wybacz ale ja wymiękam. Co innych twoich faktow klamiesz jak z nut , na jesini naliczyłem zarybien 3,. ilosci nieznam ( niemam takiego pana Piotra w ZO ktory by mi przekazał dokładne dane, bo przecież to on jest od zarybień) w tym był i szczupak, a wiosenne zarybienia ? Co do klubowiczów ja naliczyłem ich więcej jak 9(nieumiemy liczyc czy co) wejdz do nich na strone i policz jeszcze raz . oj koleszko same klamstwa | ||||
|
26 marca 2011 06:52 | |||
| Zakaz wprowadził nie Z.O. nawet nie Prezydium Z.O. , bo nie było w tym czasie posiedzeń . Ten zakaz wprowadził Ichtiolog Okręgowy w porozumieniu z władzami Klubu Karpiowego SANGER . Ale jakimś dziwnym trafem nikt nie raczył się pod tym podpiosać . Nawet wyjdę dalej to zarybienie karpiem "TARLAKIEM" za gigantyczne pieniądze , które jak się później okazało zostały wydane na próżno , BYŁO NIELEGALNE , ale to już temat na inny raz . Co zaś do samych Karpiarzy względem pozostałych Członków Koła , to faktycznie PRZEPRASZAM pomyliłem się . Nie ma ich DZIEWIĘCIU tylko DWUNASTU http://www.wks-sanger.pl/2,Team Ale niech mi Kolega wytłumaczy ??? CO to zmienia ??? Dalej równanie nasuwa się jedno . Jeżeli na Koło 307 osobowe jest 12 Karpiarzy , to ilu jest pozostałych Członków ??? A i jeszcze zarybienia . Faktycznie było takie zarybienie szczupakiem , tylko ku ścisłości dodajmy jeszcze ZDECHŁYM SZCZUPAKIEM , bo jeżeli pieć dni po tym zarybieniu , zbiera się z dna większość tych nieszczęsnych szczupaków , i w dodatku z dna w miejscu w którym został on WRZUCONY to trudno to nazwać zarybieniem . Pozdrawiam :) | ||||
aqq1
28 marca 2011 20:05 | |||
|
28 marca 2011 20:11 | |||
| I tu Kolego jesteś w błedzie , ale nie jest to już ważne , zostało to wyjaśnione w Okręgu | ||||
|
28 marca 2011 22:05 | |||
| ldset> Jak go mógł wprowadzić ichtiolog okręgowy jak w tym czasie,zdaje się że był na zwolnieniu lekarskim.Cóś sobie złamał,zdaje się że obojczyk.Ale jaja.</fieldset> W sumie to niezłe JAJA , jeśli był na zwolnieniu i jeszcze wpychał łapy do ZAKAZU !!!!!! | ||||
piotr sknera
28 marca 2011 23:15 | |||
| Widzisz kol. Krzyś przyznajesz sie do kłamstw i powiedz co z twojego przepraszam jeśli ty urabiasz prawdę tak jak tobie pasuje . Zanim coś napiszesz najpierw sie dobrze zastanów czy ktos z twojej okolicy tego nieprzeczyta , i nie zweryfikuje tego co piszesz, jesli chodzi o zakaz po zarybieniu wiesz dobrze o ustawie ZO (pisałes o tym na tym forum przy innym wątku) minimum 7 dni nie dłuzej jak 14 dni po każdym zarybieniu (nawet klubu karpiowego i ichtiologa)tak wiec nimów ze byl nielegalny, wiec wedkowanie ylo zlamaniem zakazu i z tego co sie dowiaduje to sprawa niezostala jeszcze wyjaśniona w ZO tylko jest w toku tak jak rozdawanie ryb na grobli podczas wedkowania. Co do zarybienia szczupakiem , no żal że troche go padło ale niewyolbrzymiaj sprawy bo 20 pare szt. to nie całe zarybienie ponoc bylo tego 120kg.. No i wreszcie twoje oczko w głowie klub karpiowy, nauczyles sie liczyc widzę (dzięki za linka) doczytalem sie tam o jeszcze jednym zarybieniu ( za pieniądze członków klubu) tak więc jest jeszcze jedno zarybienie o którym niepisałeś. Kończąc piszesz prawde taką jaka ci pasuje kolego Krzyś i liczysz na poklask osób nieznających tematu tylko do czego jest ci to potrzebne ? | ||||
piotr sknera
28 marca 2011 23:24 | |||
| ty jednak dalej nieumiesz liczyc, klikam na link i licze a tu jest ich 14 ,( nawet posiłki z niemiec ściągneli) myslałem ze ty kłamiesz a ty nieumiesz poprostu liczyc. hahahahaha | ||||
|
29 marca 2011 11:44 | |||
piotr sknera
29 marca 2011 23:54 | |||
| Nienazywaj tego co pisze oszczerstwami bo sam potwierdzasz te fakty, zarybienie bylo nielegalne (sam zdzierales o nim ogloszenia) bo siostra chciala wedkowac , morze obiecala jeszcze jednego karpika dzialaczowi PZW ( v- ce prezes ZO tarnobrzeg ) za pomoc(czyli to byla Lapowka) w sprawach formalnych. Dla mnie dziwna sprawa jawne złamanie RAPR(i to nie jedno) ukarane tylko upomnieniem a moze znasz wiecej dzialaczy z ZO ktorzy lubia rybki(moze z sadu kolezenskiego). | ||||
piotr sknera
30 marca 2011 00:05 | |||
| Co do czlonkow klubu niech bedzie ze 12 ale niezapomniałes chyba ze kolo nr.6 mialo i innych czlonkow klubu karpiowego (stellhook st.wola) a to juz nastepnych 12 dalej podajesz fakty nieprawdziwe( KLAMCA). no i niszczesne zarybienie , szczupak 45cm. niewazy 1kg. skoro bylo ich 30 to niepisz ze wazyly 30kg. | ||||
piotr sknera
30 marca 2011 00:17 | |||
| Jeszcze klub widze ze co by sie zlego nie stalo to i tak klubu wina,a zastanowiles sie kto byl odpowiedzialny za transport(chyba nie klub), ja im sie niedziwie skoro wydawali wlasne pieniążki to chcieli kupic to na czym im zalezy czyli duże karpie objete wymiarem ochronnym nie do zabrania z łowiska( ty piszesz niedozłowienia , błąd literowy czy znów mieszasz), swoją drogą stac by cie bylo na taki gest żeby cos do tej wody włozycz wlasnej kieszeni a nie tylko z niej doic. | ||||
|
30 marca 2011 07:15 | |||
| Tak jak pisałem wcześniej skończyłem z Tobą dyskusje . Forum nie istnieje dla nas dwóch . Jeżeli masz coś do mnie to zapraszam do mnie do domu , lub o kontakt telefoniczny . NARKA | ||||
piotr sknera
30 marca 2011 18:22 | |||
| no to na koniec , gratulacje zostałes kolego v-ce prezesem koła nr.6 a siostra znów komisja rewizyjna, no to ja sie z tego koła przepisuje natychmiast a wy działajcie, jedno bedzie kłamac a drugia łamac regulamin to dopiero paranoja !! | ||||
|
30 marca 2011 18:37 | |||
| Wybór Członków walnego zgromadzenia - ilość 57 osób , głosowania jednogłośnie ZA . Trzeba było przyjść , a nie teraz mamlać . Ale pewnie twoim zdaniem to wszyscy inni są DEBILAMI . dz. | ||||
aqq1
31 marca 2011 06:04 | |||
|
31 marca 2011 09:11 | |||
| Jak łatwo się zagubić w swoich kłamstwach , jeszcze Kolego nie tak dawno pisałeś że mnie nie znasz http://www.pzw.org.pl/home/forum/3/1415/prosze_o_pomoc , a teraz proszę . Okazało się że nawiet wiesz jakie miałem apetyty , i wdodatku wiesz lepiej odemnie . Jak prosto jest zrobić nagonkę na kogoś niewygodnego nie ujawniając własnej twarzy . Ja nie zniżę się do twojego pokroju . Dz. | ||||
dariuszkrystosiak
Od: 2008-11-24 Posty: 566 |
31 marca 2011 15:46 | |||
| <fieldset> Zacznę od końca:Toruń wygrał ale nie wiem czy RZGW się nie odwołało. Sam piszesz że decyzję wydał nie ZO tylko RZGW-to co chcesz od PZW?Pisz do RZGW bo jeśli odebrano wodę Bydgoszczy to decyzję we wszelkich sprawach dotyczących OR wydaje RZGW. Co do gospodarki rybackiej prowadzonej przez PZW to nijak nie mogę pojąć jak niektóre okręgi z uporem maniaka wydają zezwolenia na odłowy sieciowe. Pytałem o to na tym portalu już kilka razy gdzieś tak od roku albo dwóch ale Rzecznik nie raczy odpowiedzieć. Panie Antoni,jeszcze raz zapytam (pewnie nie ostatni): Dlaczego w niektórych okręgach odłowy sieciowe są konieczne do prowadzenia gospodarki a inne takich odłowów nie prowadzą???Żądam wprowadzenia w okręgach bez rybaków natychmiastowego wprowadzenia odłowów gospodarczych!!!Dlaczego inni mają mieć lepiej? |
||||
aqq1
31 marca 2011 15:49 | |||
| Aleś zawzięty.Podałeś wątek z tematu >proszę o pomoć<Wyrwij to zdanie z kontekstu gdzie wyrażnie pisze że Cie nie znam.Za to w innym wątku stwierdziłem że wykonałem parę telefonów i zebrałem o Tobie ciekawe informacje.
Po drugie mój post skierowany był do internauty sknera piotr. Więc dlatego odpisuję słowami mojego dziadka gdy otwierałem paszczę w niewłaściwym momencie lub jeśli słowa nie były skierowane do mnie. Gdy byłem szczylem używał słów: Jak do ciebie nie jadą to wrót nie otwieraj. Gdy podroslem jak miał humor to mówił:Jak cię nie du...ą to nóg nie rozkladaj. Sądzę że mam do czynienia z doroslą osobą więc piszę: jak Cię nie du...ą to nóg nie rozkładaj Kończę tą jałową dyskusję z Twoją osobą.Nic ona nie wnosi do tematu a tylko zaśmieca forum.Chcesz się pultać,pisz na PW |
||||
|
31 marca 2011 17:47 | |||
Po drugie mój post skierowany był do internauty sknera piotr. Więc dlatego odpisuję słowami mojego dziadka gdy otwierałem paszczę w niewłaściwym momencie lub jeśli słowa nie były skierowane do mnie. Gdy byłem szczylem używał słów: Jak do ciebie nie jadą to wrót nie otwieraj. Gdy podroslem jak miał humor to mówił:Jak cię nie du...ą to nóg nie rozkladaj. Sądzę że mam do czynienia z doroslą osobą więc piszę: jak Cię nie du...ą to nóg nie rozkładaj Kończę tą jałową dyskusję z Twoją osobą.Nic ona nie wnosi do tematu a tylko zaśmieca forum.Chcesz się pultać,pisz na PW |
||||
|
31 marca 2011 18:03 | |||
| A i jeszcze jedno nie wiem co znaczy PW , ale z tego co zrozumiałem jesteś Człokiem Z.O. Ja ze swojej strony bardzo bym był zadowolony jak bym mógł się z tobą skonfrontować na posiedzeniu Z.O. CZEKAM NA ZAPROSZENIE I WTEDY MI ZARZUCISZ KŁAMSTWA . | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum