Logowanie

Zarejestruj się

Zakaz wywozki

Dodaj odpowiedź

Zakaz wywozki  
  rysiek_gce

Od: 2009-04-13

13 kwietnia 2009 14:37  
Witam, mam pytanie odnosnie zakazu wywozki w okregu katowickim, czy jest to zgodne z regulaminem i , czy istnieje jakas mozliwosc obalenia tego idiotycznego zakazu? Dodam ,ze ja jak i wiekszosc moich kolegow trudnimy sie polowem karpi i amurow(ktore po zlowieniu ,zwazeniu i sfotografowaniu wracaja spowrotem do wody) i wg nas jak i nietylko jest to jedna z metod polowu tych ryb , a nam sie tego zabrania. Z gory dzieki za odpowiedzi .  

tomaszokret

Od: 2009-02-03

13 kwietnia 2009 16:05  
Do RYSIEK_GCE: A w jaki sposób (przez kogo) zakaz ten został wprowadzony? Podobny zakaz obowiązuje w kieleckim, nie łowię z łodzi ani na wywózkę, ale pamiętam, gdy go uchwalano - koronnym argumentem było to, że nęcący daleko wędkarze "odciągają ryby od brzegu", a większość łowiących to jednak wędkarze brzegowi...  

rysiek_gce

13 kwietnia 2009 16:29  
Wprowadzil to okreg prawdopodobnie na wniosek spiningistow , ktorzy podobnozciagali zestawy gruntowe. Dlaczego wiec spiningowac mozna z lodzi ,a wywozic nie? Moim zdaniem jest to pewna dyskryminacja.  

tomaszokret

13 kwietnia 2009 16:52  
Do RYSIEK_GCE: Domyśliłem się, że "okręg", przecież to Okręg jest od wprowadzania takich zarządzeń! Ale na jakiej drodze? Uchwały Prezydium? Zarządu? Zjazdu Delegatów? Ma to znaczenie, jeśli chcesz naprawdę doprowadzić do zmiany...  

rysiek_gce

13 kwietnia 2009 20:56  
No to jak zaczalem temat to widze ,ze bede musial dotrzec do szczegolow. Mysle ,ze nie bedzie to az takie trudne.  

tomaszokret

13 kwietnia 2009 21:40  
Do RYSIEK_GCE: Jak już dotrzesz do źródeł uchwały to wiedz, że to dopiero początek wysiłku z Twojej strony... :-P  

pablom

Od: 2009-02-02

14 kwietnia 2009 22:46  
Ja się nie dziwię że niektórym przeszkadzało pozwolenie na wywózki. Znam miejsca gdzie zestawy są wywożone na połowę zbiornika (są to niezbyt duże akweny), jeśli sytuację taką mamy z obu brzegów, brak oznakowania bojami miejsca wywózki,t z łatwością możemy sobie wyobrazić co nastąpi po zaczepieniu jednego z zestawów. ;-) Piękny ten nasz kraj;-)  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi