| Zakaz wywozki | ||||
rysiek_gce
Od: 2009-04-13 Posty: 3 |
13 kwietnia 2009 14:37 | |||
| Witam, mam pytanie odnosnie zakazu wywozki w okregu katowickim, czy jest to zgodne z regulaminem i , czy istnieje jakas mozliwosc obalenia tego idiotycznego zakazu? Dodam ,ze ja jak i wiekszosc moich kolegow trudnimy sie polowem karpi i amurow(ktore po zlowieniu ,zwazeniu i sfotografowaniu wracaja spowrotem do wody) i wg nas jak i nietylko jest to jedna z metod polowu tych ryb , a nam sie tego zabrania. Z gory dzieki za odpowiedzi . | ||||
|
tomaszokret Od: 2009-02-03 Posty: 447 |
13 kwietnia 2009 16:05 | |||
| Do RYSIEK_GCE: A w jaki sposób (przez kogo) zakaz ten został wprowadzony? Podobny zakaz obowiązuje w kieleckim, nie łowię z łodzi ani na wywózkę, ale pamiętam, gdy go uchwalano - koronnym argumentem było to, że nęcący daleko wędkarze "odciągają ryby od brzegu", a większość łowiących to jednak wędkarze brzegowi... | ||||
rysiek_gce
13 kwietnia 2009 16:29 | |||
| Wprowadzil to okreg prawdopodobnie na wniosek spiningistow , ktorzy podobnozciagali zestawy gruntowe. Dlaczego wiec spiningowac mozna z lodzi ,a wywozic nie? Moim zdaniem jest to pewna dyskryminacja. | ||||
|
13 kwietnia 2009 16:52 | |||
| Do RYSIEK_GCE: Domyśliłem się, że "okręg", przecież to Okręg jest od wprowadzania takich zarządzeń! Ale na jakiej drodze? Uchwały Prezydium? Zarządu? Zjazdu Delegatów? Ma to znaczenie, jeśli chcesz naprawdę doprowadzić do zmiany... | ||||
rysiek_gce
13 kwietnia 2009 20:56 | |||
| No to jak zaczalem temat to widze ,ze bede musial dotrzec do szczegolow. Mysle ,ze nie bedzie to az takie trudne. | ||||
|
13 kwietnia 2009 21:40 | |||
| Do RYSIEK_GCE: Jak już dotrzesz do źródeł uchwały to wiedz, że to dopiero początek wysiłku z Twojej strony... :-P | ||||
pablom
Od: 2009-02-02 Posty: 26 |
14 kwietnia 2009 22:46 | |||
| Ja się nie dziwię że niektórym przeszkadzało pozwolenie na wywózki. Znam miejsca gdzie zestawy są wywożone na połowę zbiornika (są to niezbyt duże akweny), jeśli sytuację taką mamy z obu brzegów, brak oznakowania bojami miejsca wywózki,t z łatwością możemy sobie wyobrazić co nastąpi po zaczepieniu jednego z zestawów. ;-) Piękny ten nasz kraj;-) | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum