| KARTA WĘDKARSKA DLA CUDZOZIEMCA, PYTANIE... | ||||
tygrysowa29
Od: 2011-04-04 Posty: 2 |
04 kwietnia 2011 10:33 | |||
| Jestem obywatelką Niemiec, ale urodzoną w Polsce. Przeczytałam regulamin ale nie do końca rozumiem i nie bardzo wiem, co powinnam zrobić, aby bez problemu łowić na wodach PZW, nie mam zameldowania stałego w Polsce, nie pracuje tutaj, więc nie przebywam czasowo jak to jest w reglaminie , przyjezdzam na weekendy i chciałabym połowić ryby, czy w takm razie nie musze mieć karty wędkarskiej? czy moge łowić tylko na łowiskach komercyjnych ?? :( Zalezy mi na łowieniu na wodach PZW ... prosze o podpowiedz co powinnam zrobić, Magda , Wrocław | ||||
Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW
Od: 2008-10-01 Posty: 785 |
04 kwietnia 2011 11:15 | |||
| Cudzoziemcy czasowo przebywający w Polsce są zwolninie z obowiązku posiuadania karty wędkarskiej, natomiast na łowisku, w którym Pani ma zamiar wędkować trzeba wykupić zezwolenie uprawnionego do rybactwa w danym obwodzie rybackim, czyli trzeba się zgłosić do okręgu PZW, na terenie którego jest woda, na której chce Pani wędkować. Opłata ze zezwolenie jest naliczana jak dla osoby nie będącej członkiem PZW. | ||||
tygrysowa29
Od: 2011-04-04 Posty: 2 |
04 kwietnia 2011 14:19 | |||
| czyli przykładowo, jeśli chce pojechać na Czarną Łachę , Siechnice, musze wcześniej zgłosić się do PZW Wrocław do którego ten okręg należy, dokonać oplaty ? czy ta opłata jest np. na dzien, dwa, czyli można z góry zapłacic za rok? | ||||
|
arnie Od: 2008-09-24 Posty: 465 |
04 kwietnia 2011 21:55 | |||
| jesli to jest woda PZW Wrocław to z pewnością mają opłaty jednodniowe, tygodniowe i roczne dla niezrzeszonych i cudzoziemców.
Poza tym jesli chcesz wykupić roczną to spróbowałbym zasięgnąć informacji w sprawie wstąpienia do PZW, cudzoziemcy zgodnie ze Statutem moga być członkami PZW, a wtedy składki na rok wychodzą dużo niższe. |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum