| Przepis odnośnie wędek | ||||
yukon
Od: 2009-04-18 Posty: 1 |
18 kwietnia 2009 16:28 | |||
| Witam, wyrobiłem kartę i mam pytanie na ile wędek mogę łowić, mam 15lat? Za odp. z góry dzięki | ||||
dariuszkrystosiak
Od: 2008-11-24 Posty: 566 |
18 kwietnia 2009 16:57 | |||
| Przeczytaj Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb, jest w zakładkach po prawej na stronie ZG PZW. | ||||
|
gustav665 Od: 2009-04-14 Posty: 107 |
18 kwietnia 2009 18:06 | |||
| hm w takim razie jakim cudem zdałeś egzamin, skoro takiego banału nie wiesz.. | ||||
dariuszkrystosiak
Od: 2008-11-24 Posty: 566 |
19 kwietnia 2009 21:38 | |||
| Widocznie tak jak zdecydowana większość,czyli "pic na wodę-fotomontaż". Mój szwagier też wyrabiał kartę przed Wielkanocą i właśnie wyrabiał a nie zdawał. Ale czy jeszcze są gdzieś na świecie takie egzaminy?W innych krajach wykupujesz licencję i przy kupnie dostajesz regulamin którego musisz przestrzegać.Nie przestrzegasz i podpadniesz to jak sypną grzywną to z podziwu nie wyjdziesz.A swoją drogą teraz mi przyszło do głowy pytanie: Obcokrajowiec wykupuje 3 czy 7 dniowe zezwolenie np. w mazowieckim i wpłaca kasę na poczcie na konto okręgu.Gdzie na poczcie znajdzie RAPR?Czy jeśli pojedzie do siedziby okręgu na ul. Twardą dostanie RAPR po angielsku lub francusku?A może obcokrajowiec nie musi przestrzegać regulaminu? | ||||
|
gustav665 Od: 2009-04-14 Posty: 107 |
19 kwietnia 2009 21:56 | |||
| zdawałem rok temu w kole nr. 1 w opolu i to wygladlo tak: przyszedle mdo kola, powiedzialem ze chce zdawac, jakis dziadek wzial mnie na strone, wyjal jakis papierek, poprosil o legitymacje i zaczal ja wypelniac, w tym czasie zawal mi pytania o okres ochronny wymiaary odleglos miedzy wedkarzami o maksymalna ilosc sztuk itp hm na okolo 20 pytan mailem 15 dobrze - tez okolo. hm o ile wiem można wykupić tylko jednodniową licencję, chyba ze na wybranych lowiskach, gmina czy wlasciciel zażyczy sobie innaczej. | ||||
Marcin Pawłowski
Od: 2009-04-12 Posty: 40 |
03 maja 2009 21:57 | |||
| eeeeeeeech gdzie te czasy kiedy musiałem znać na pamięc cały regulamin PZW? | ||||
Łukasz Rosik
Od: 2009-05-13 Posty: 9 |
19 maja 2009 22:25 | |||
| A moj egzamin wyglądał tak....:
- poszedłem wyrobić karte zapłaciłem za nie jakie koszty egzaminowe. Zadnych pytań zadnych odpowiedzi zapłaciłem 20zł i po egzaminie...takie to czasy nastały...komu sie chce egzaminować??!!! Tylko wziąść zjechać po kosztach i spoko narazie.... hehehe pzdr |
||||
Jerzy Kowalski
Od: 2008-11-20 Posty: 444 |
19 maja 2009 23:07 | |||
<br />- poszedłem wyrobić karte zapłaciłem za nie jakie koszty egzaminowe. Zadnych pytań zadnych odpowiedzi zapłaciłem 20zł i po egzaminie...takie to czasy nastały...komu sie chce egzaminować??!!! Tylko wziąść zjechać po kosztach i spoko narazie.... hehehe pzdr Panie Łukaszu, Opisał Pan właśnie publicznie przebieg naruszenia prawa, albo pomówił Pan kogoś o dokonanie czynu zabronionego. Stowarzyszenie wędkarskie ma uprawnienia nadane ustawą do przeprowadzania egzaminów na Kartę Wędkarską. Karta jest dokumentem wydawanym przez Starostę na podstawie przeprowadzonego egzaminu. Wydanie zaświadczenia o przeprowadzeniu i zaliczeniu egzaminu, bez przeprowadzenia egzaminu jest fałszerstwem dokumentów, przestępstwem przeciw dokumentom. Skorzystanie z takiego naruszenia prawa może być potraktowane jako współudział. Jako obywatel RP ma Pan kodeksowy obowiązek zgłoszenia popełnienia takiego czynu, zagrożony karą w przypadku jego niedopełnienia. Co ma Pan zamiar zrobić? Czy to dotyczy kogoś z Koła Mława w Okręgu Ciechanowskim? Pozdrawiam serdecznie Jerzy Kowalski |
||||
Jerzy Kowalski
Od: 2008-11-20 Posty: 444 |
21 maja 2009 10:19 | |||
| Mimo upływu czasu kolega Łukasz Rosik nie zareagował. Może więc zareagują przedstawiciele okręgu ciechanowskiego, odpowiedzialni za jakość przeprowadzania egzaminów w kołach okręgu, w tym w kole Mława, jak przypuszczam, do którego ów kolega się "przyznaje" w swojej "wizytówce" ...
Sprawność tego okręgu w występowaniu w sprawach o kłusownictwo, wymagających racjonalnego podejścia do kwestii prawnych, świadczące o poważnym traktowaniu legalności postępowania, powinna i w takich sytuacjach przynieść efekty .... Pozdrawiam serdecznie Jerzy Kowalski |
||||
|
Krzysztof Kaletka Od: 2008-11-29 Posty: 5 |
07 czerwca 2009 09:44 | |||
| No właśnie komu się chce egzamin zdawać??? To nie ważne komu się chce owy egzamin zdawać, każdy powinien go umieć jak amen w pacierzu. Ja mam 15 lat i umiem cały egzamin i jestem z tego dumny umiem też dodatkowe akty prawne dotyczące wędkarstwa. | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum