| Rejestr | ||||
Łukasz Sielski
Od: 2011-06-13 Posty: 6 |
22 czerwca 2011 21:29 | |||
| Witam.
Mam pytanie dotyczące prowadzenia rejestru połowów. Dzisiaj otzrymałem wszystkie dokumenty uprawniające mnie do wędkowania. Podczas przeglądu rejestru połowów wyczytałem że odrazu po zaczęciu wędkowania należy uzupełnić datę i numer łowiska, lecz na samym początku pisze, że rejestr uzupełnia wędkarz, który zamierza zatrzymać rybę. Czy jeżeli nie zamieżam zatrzymania żadnej ryby, to muszę wypełnić datę wędkowania i numer łowiska? |
||||
|
rafał dyzmański Od: 2009-03-19 Posty: 18 |
23 czerwca 2011 11:52 | |||
| Przed wędkowaniem
wypełniasz datę i nazwę bądź nr łowiska, po zakończeniu wędkowania uzupełniasz o ryby, jakie zabierasz z łowiska. Chodzi tu o szacunkową liczbę ryby wyławianej z łowiska. Niektóre okręgi jak np. Okręg Zielona Góra odchodzi od obowiązku wypełniania rejestru. Będziemy robili to dobrowolnie, jednak póki co, należy wypełniać rejestr, do czasu ogłoszenia zmiany decyzji o tym obowiązku. |
||||
Łukasz Sielski
24 czerwca 2011 10:15 | |||
| A czy mogę po skończeniu wędkowania, jeżeli nie zabieram żadnej ryby, zmazać datę połowu i łowisko? | ||||
Andrzej Florkowski
Od: 2010-10-25 Posty: 83 |
24 czerwca 2011 11:34 | |||
| Po skończeniu wędkowania możesz zmazać z rąk śluz,( jak jest po czym) posprzątać po sobie i umyć ręce.Pozdrawiam ! | ||||
piotr_okrasa
Od: 2009-02-08 Posty: 605 |
24 czerwca 2011 15:53 | |||
| Łukasz absolutnie nie możesz tego uczynić. Takie postępowanie można by było zaliczyć do sfałszowania dokumentów i Tata PZW mógłby cię postawić przed sądem o fałszerstwo.Tata lubi wiedzieć kiedy byłeś .gdzie byłeś ,co złowiłeś taka jego wyuczona natura. | ||||
Łukasz Sielski
24 czerwca 2011 19:55 | |||
| Ok. Dziękuję za ostrzeżenie. | ||||
|
Krzyś Od: 2011-02-01 Posty: 184 |
24 czerwca 2011 20:44 | |||
| Oczywiście Kolega Piotr troszkę przesadził , nikt nie może Cię posądzić o fałszowanie dokumentów .
lecz to nie wyklucza tego co napisał w dalszej części , nie możesz mazać po rejestrze , bo najbliższy twojemu Kołu Sąd Koleżeński może Cię posądzić o matactwo w dokumentach , oraz kłusownictwo . Swoją drogą , czy można sądzić w Sądzie Koleżeńskim PZW "uczestnika" ? |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum