Logowanie

Zarejestruj się

karta wędkarska

Dodaj odpowiedź

karta wędkarska  
  flow_24

Od: 2011-07-23

23 lipca 2011 14:41  
Witam,
Mam Takie pytanie. Chciałbym mieć kartę wędkarską by móc łowić na wodach PZW.
Regulamin mówi że powinieniem udać się do najbliższego koła PZW, właściwego dla miejsca
zamieszkania. Problem w tym że mieszkam w Warszawie, tu pracuję i studiuję, a zameldowany
jestem 150km od Warszawy. Teraz nie wiem czy muszę zdawać egzamin w swoich rodzinnych
stronach, czy mogę to zrobić w Warszawie. Chodzi o to że w domu bywam rzadko, a jak już jestem
to i tak w weekendy lub na święta więc ze zdaniem tam będzie kłopot.
Pozdrawiam
Paweł

Lech Sulimierski

Od: 2009-04-24

26 lipca 2011 05:08  
tak naprawdę to decyzja nalezy do Ciebie , gdzie uzyskasz uprawnienia do wędkowania czyli kartę wędkarską po zdanym egzaminie przed komisją , może to być w danym okręgu PZW , następnie wybierzesz przynależność do koła i powodzenia na łowisku
Warunkiem niezbędnym uprawiania wędkarstwa w Polsce jest posiadanie karty wędkarskiej, którą wydaje, właściwy dla miejsca zamieszkania, starosta po przedłożeniu zaświadczenia o złożeniu przed komisją egzaminacyjną PZW, właściwą dla miejsca zamieszkania, egzaminu ze znajomości przepisów ustawy o rybactwie śródlądowym. O miejscu i terminach przeprowadzania egzaminów informacji udzielają biura Zarządów Okręgów PZW

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi