| Rejestr | ||||
laab
Od: 2011-08-23 Posty: 2 |
23 sierpnia 2011 12:34 | |||
| Należe do okręgu, które nie wymaga prowadzenia go, a czy jak wyjadę poza mój okręg gdzie wymagany jest taki, to muszę go sobie załatwiać(jeśli tak, to jak?)? Czy obowiązuje mnie tak jak w moim rodzimym okręgu? | ||||
|
okon60 Od: 2011-08-05 Posty: 77 |
23 sierpnia 2011 14:04 | |||
| Kolego laab! Rejetry polowu ryb sa obowiazkowe w calej Polsce! W kole,do ktorego nalezysz, powinni CI go wydac,lub w zaleznosci od Porozumien Miedzyokregowych,rejestr na inne okregi PZW, ewentualnie "ZEZWOLENIE Na Amatorski Polow Ryb Wedka". Majac takie ZEZWOLENIE wazne w danym roku,mozna spokojnie lowic i niczego wypelniac. "Polamania kija" | ||||
laab
Od: 2011-08-23 Posty: 2 |
04 września 2011 14:46 | |||
| Mylisz się kolego! W okręgu kaliskim już się odeszło od rejestru:) | ||||
|
arnie Od: 2008-09-24 Posty: 465 |
05 września 2011 08:14 | |||
| laab z rejestrami jest róznie w różnych okręgach. Jesli jedziesz tam gdzie obowiązuje to obowiązuje również Ciebie. Chyba że okręg od "przyjezdnych" go nie wymaga.
Mój okręg nie ma rejestrów. Ale Zielona góra i Koszalin mają. Jest porozumienie międzyokręgowe między Poznaniem a oboma Okręgami - i do zielonej góry nie musze mieć rejestru a do koszalina muszę. Więc trzeba dzwonic i sie szczegółowo pytać, bo co okręg to obyczaj. |
||||
|
okon60 Od: 2011-08-05 Posty: 77 |
05 września 2011 13:35 | |||
| W Okregu PZW Zielona Gora obowiazuje Rejestr polowu ryb,ale wedkarze Okregu PZW Zielona Gora otrzymali "ZEZWOLENIE Na Amatorski Polow Ryb Wedka" honorowane w kilku innych okregach. Zastepuje To ZEZWOLENIE obowiazkowe rejestry. | ||||
Paweł Woszczenko
Od: 2010-08-13 Posty: 17 |
12 września 2011 14:24 | |||
| Rejestr.
Rejestr jest dobra sprawą można dzięki niemu badać łowisko. Jest super ankietą, dzięki niemu poznajemy bogactwo łowiska, upodobania wędkarzy. Itp. Ale jest to przerost głupiej papierologii, nie uwierzę, że będzie ktoś wprowadzał te dane do statystyk. 600 000 książeczek bo tylu mamy wędkarzy. Żeby dane z jednej strony spisać potrzeba ok 1min, X10stron =10 min 10min X600 000 = 6 000 000 /60min(godzina)= 100 000 godzin co nam daje 125 00 dni roboczych czyli 52 urzędników musiałoby wpisywać te dane przez rok. Powodzenia. Proponuje aby wędkarz miał prawo do wpisywania połowu w dowolnym czasie. Przecież nie wpisuje się ryb nie wymiarowych, bo je się od razu wypuszcza. Często po łowieniu zabieram tylko 2-3 ryby, a często wszystkie wypuszczam. Wg mnie rejestr jest tylko po to stworzony aby rozbudować biurokrację, niepotrzebny! |
||||
piotr_okrasa
Od: 2009-02-08 Posty: 605 |
12 września 2011 15:34 | |||
| MOżna dzięki rejestrowi ingerować w prywatność każdego wędkarza gdzie był. co złowił z nawet jak nic nie złowił to musi zameldować byłym funkcjonariuszom minionej epoki udzilającym się na rzecz PZW gdzie był i kiedy pod grożbą kary. | ||||
Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW
Od: 2008-10-01 Posty: 785 |
13 września 2011 07:05 | |||
| Kolego Pawle, niech Kol. nie uwzględnia tych chorych wydumek Pana Piotra Okrasy, bo to są bredzenia w chorobie nienawiści do PZW, a uwzgledni kilka spraw: 1. zapis z ustawy o rybactwie śródlądowym art. 7 pkt. 2a ,,
„2a. Posiadanie zezwolenia, o którym mowa w ust. 2, potwierdza dokument wydawany przez uprawnionego do rybactwa w obwodzie rybackim określający podstawowe warunki uprawiania amatorskiego połowu ryb ustalone przez uprawnionego do rybactwa wynikające z potrzeby prowadzenia racjonalnej gospodarki rybackiej w tym obwodzie rybackim, uwzględniającej w szczególności wymiary gospodarcze, limity połowu, czas, miejsce i technikę połowu ryb. Zezwolenie może także wprowadzać warunek prowadzenia rejestru amatorskiego połowu ryb, a w przypadku wprowadzenia tego warunku, określać sposób prowadzenia tego rejestru.”; 2. nakaz rejestrowania polowów we wszystkich okręgach ustalił w swojej uchwale jeszcze XXVII KZD, a nastepne zjazdy to potwierdziły. Chodzi o faktyczne potwierdzenie dla faktu, że na wodach PZW, gdzie dominuje gospodarka wędkarska, stosuje się zasady racjonalnej gospodarki rybackiej, które wymagaja ustalonej prawnie dokumentacji doptyczącej połowów. Oczywiście, jak to u nas bywa, znajdą się tacy, którzy za nic mają wspólne ustalenia i uchwały, ale rzecz w tym, że albo te wody mamy dla wędkarzy, albo je stracimy, bo nie zasłużymy sobie na okreslenie ,,dobry gospodarz\'\'. |
||||
piotr_okrasa
Od: 2009-02-08 Posty: 605 |
13 września 2011 16:12 | |||
| Ja do Polskiego Związku Wędkarskiego nie mam nic Tylko żeby on był jak sama nazwa wskazuje dla wędkarzy któezy urodzili się w Polsce i nie są owcami które się wypasa w ogrodzonych pastwiskach. Natomiast nie jestem obojętny na ekipę z minionej epoki która zarządza metodami z tejże epoki czyli zastraszać przepisami, ingerować w prywatność wędkarza, siać propagandę w słuszności bzdetnych przepisów i nakazów (w tym Pan Rzecznik jest najlepszy z racji osiągnięć z minonej epoki). Jeżeli chodzi o rejestry ,to miałem ich około pięćdziesiąt sztuk z racji oplacania składek zbiorowo w danym okręgu i chciałem wypełnić ten obowiązek zdając je w okręgu. Księgowa z uśnmiechem odpaliła że tu nie jest skup makulatury , ją interesują tylko rejestry z jej okręgu a reszta z ościennych to jest tylko celuloza , bo rozlicza się z RZGW tylko ze swoich rejestrów. Panie Rzeczniku i nadal będziesz siał wyuczoną propagandę i pałał nienawiścią do wędkarzy którzy chcą Pana sprowadzić do rzeczywistości. Panie Rzeczniku ja opieram się na faktach a nie na wpojonej chorej ideologii a wszyscy którzy podważają Pańcką ideologie stają się zarazem w Pańskich oczach nienawidzący PZW. Pozdrawiam i wracaj Pan do zdrowia. | ||||
dvbs3
Od: 2011-11-26 Posty: 223 |
23 grudnia 2011 19:53 | |||
| Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum - nie ma zapisu zobowiązującego uczestnika forum do akceptowania głupoty administratora. Gdyby głupota
miała skrzydła to admin by fruwał jak gołębica. Grzegorz Kidawski musi odejść !!! Precz z cenzurą !!! Precz z reklamami i wyskakującym face !!! Administrator odblokuj wszystkich uczestników forum !!! albo będzie powtórka z rozrywki dvbs2 napisał ; 22 listopada 2011 11:03 Administrator - szukasz wrażeń ? - masz to załatwione - to teraz sobie posprzataj |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum