Logowanie

Zarejestruj się

Czy Żwirownia może blokować dostęp do wody?

Dodaj odpowiedź

Czy Żwirownia może blokować dostęp do wody?  
  maciej_szczupak

Od: 2009-10-12

30 października 2011 20:26  
Może najpierw opisze sytuację.Łowię najczęściej na jeziorze Żywieckim.Przy ujściu Żylicy jest Żwirownia,która oprócz żwiru,miała odmulać,czego nie robi :p ,ale nie o tym.Chętnie tam jeździłem,bo piękinie brały szczupaki i zawsze była niezła frajda.Niestety w zeszłym roku Żwirownia postawiła płot,żeby im tam się wędkarze nie kręcili (przypuszczam,że chodzi o odpowiedzialność,jak coś się stanie).Czy mają takie prawo??  

jerzy53

Od: 2011-03-15

30 października 2011 22:19  
W mojej okolicy także znajduje się czynna  żwirownia i jej teren , to teren "kopalni"  i w wielu miejscach stoją tabice zakazujące wejścia na ten teren.Są także ogrodzenia , strażnicy i ochrona która ma prawo wyprosić każdego "obcego".Rozmawiałem z kierownikiem kopalni i poinformował mnie, że na  terenie kopalni jest zakaz przebywania osób postronnych i zakaz wędkowania, także ze sprzętu pływającego w okolicach koparek wydobywających żwir. Teren chociaż przylega do wody,  w tym przypadku nie jest terenem ogólnodostępnym. Myslę , że na kolegi terenie jest podobnie.  

dariuszkrystosiak

Od: 2008-11-24

30 października 2011 22:34  
Może.Tak jest w okolicach miejscowości Rzewnie. Jedna należy do Sp. "Piaskarz" a druga do "JW Construction" i naokoło obstawione są tabliczkami "teren prywatny-zakaz wstępu".  

Robcio

Od: 2010-08-28

31 października 2011 20:51  
Jesli jest to teren prywatny to jak najbardziej moga ogrodzic i postawic plot.
Jedna miejscowosc dalej mam tez taki teren po starej cegileni , wykupil to jakis przedsiembiorca ogrodzil ... powpuszczal ryby i kazdy sie slini aby tam mozna polowic :) A koles nie do ugiencia ...
A jakie historie opowiadaja , jakie "bydlenta" tam sa .

jozef50

Od: 2011-05-29

06 listopada 2011 15:23  
żwirownie są na ziemiach państwowych ale ziemia prywatna to tylko 60 cm więc jeśli woda jest głębsza jak 60 cm to woda nie powinna być prywatna ale to już sprawa panów z pzw i prawników  

dariuszkrystosiak

Od: 2008-11-24

06 listopada 2011 20:21  
jozef50żwirownie są na ziemiach państwowych ale ziemia prywatna to tylko 60 cm więc jeśli woda jest głębsza jak 60 cm to woda nie powinna być prywatna ale to już sprawa panów z pzw i prawników
 Nie jest to prawda. Rozwinę swój poprzedni post. W Grudunkach niedaleko Rzewni firma JW Construction 15-17 lat temu wykupiła od rolników ok. 10ha gruntu. Lustro wody ma niewiele ponad 6ha a reszta jest pasem naokoło o szer. od 20 do ponad 40m.
Józefie,co ma PZW do tej wody?Absolutnie nic. Podobnie jest ze żwirownią firmy "Piaskarz" oddalonej ok. 1km od w/w. Jeśli firma albo osoba prywatna jest właścicielem żwirowni w eksploatacji lub po niej to
PZW ani żadna inna organizacja nie ma prawa się wtrącać co tam się z wodą robi. Można oczywiście zarybić jak stało się ze starą żwirownią za Zelechowem kóra chyba ponad 10 lat funkcjonuje jako łowisko "Eldorado" czy stara żwirownia pod Nowym Dworem znana jako łowisko "Okoń".
Widzisz więc że Twoje źródlo informacji wprowadziło Cię w błąd.

dvbs3

Od: 2011-11-26

23 grudnia 2011 22:10  
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum - nie ma zapisu zobowiązującego uczestnika forum do akceptowania głupoty administratora. Gdyby głupota
miała skrzydła to admin by fruwał jak gołębica.

Grzegorz Kidawski musi odejść !!!
Precz z cenzurą !!!
Precz z reklamami i wyskakującym face !!!

Administrator odblokuj wszystkich uczestników forum !!! albo będzie powtórka z rozrywki

dvbs2 napisał ;
22 listopada 2011 11:03 Administrator - szukasz wrażeń ? - masz to załatwione - to teraz sobie posprzataj

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi