Logowanie

Zarejestruj się

Wymiana katry wedkarskiej

Dodaj odpowiedź

Wymiana katry wedkarskiej  
  mol395

Od: 2012-01-17

17 stycznia 2012 17:42  
Mam pytanie,należę do PZW od1981r, dane w mojej karcie wedkarskiej(jej stan pozostawia wiele do życzenia,juz tyle razy zmokła razem ze mną że nie zliczę) są błędne,nie zgadza się data urodzenia(rok i numer domu zamiast 114 jest 1/4)(z resztą już kilka razy się przeprowadzałem),do tej pory byłem kilkakrotnie kontrolowany i było okay ale wiadomo do czasu.Jeżeli chciałbym zaktualizowac dane w legitymacji i karcie (tzn. wymienic obie)gdzie mam się zgłosić bardzo proszę o pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam  

Lech Sulimierski

Od: 2009-04-24

17 stycznia 2012 22:35  
witam ,
jeżeli nie uzyskałeś odpowiedzi w macierzystym kole PZW , to w sprawie wymiany karty wędkarskiej / nie mylić z legitymacją PZW / należy udać się w zależności od miejsca zamieszkania do wydziału ochrony środowiska w urzędzie miejskim bądż starostwie , tam wymienisz kartę wędkarską na nową

Juliusz Wardzyński

Od: 2009-12-10

18 stycznia 2012 09:12  
Witam,
jeżeli dalej mieszkasz na terenie administracyjnym, gdzie wydano Ci "starą" kartę wędkarską, może powinieneś postarać się o wtórnik we właściwym dla swojego miejsca zamieszkania Wydziale Ochrony Środowiska/Starostwa/Miasta itp. Powinieneś skontaktować się z tym Wydziałem. Ale wydaje mi się, że czeka Cię droga "od nowa" tj. zaświadczenie itd. (byc może będzie łatwiej i szybciej). Z kolei jeżeli opłacałeś składki PZW w zeszłym roku - w tym roku do końca kwietnia wymienisz legitymację członkowską PZW za 5 zł bez wpisowego. Dodatkowa rada - od razu zalaminuj kartę wędkarską. Policja czy PSR i tak w razie "draki" spiszą Cię innego dokumentu tj. np. prawa jazdy lub dowodu osobistego. Wogóle uważam, że na karcie wędkarskiej i legitymacji członkowskiej nie powinno być adresu zameldowania/zamieszkania. Archaizm.
Pozdrawiam!

Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW

Od: 2008-10-01

19 stycznia 2012 07:27  
Wardzyński JuliuszWitam,
jeżeli dalej mieszkasz na terenie administracyjnym, gdzie wydano Ci "starą" kartę wędkarską, może powinieneś postarać się o wtórnik we właściwym dla swojego miejsca zamieszkania Wydziale Ochrony Środowiska/Starostwa/Miasta itp. Powinieneś skontaktować się z tym Wydziałem. Ale wydaje mi się, że czeka Cię droga "od nowa" tj. zaświadczenie itd. (byc może będzie łatwiej i szybciej). Z kolei jeżeli opłacałeś składki PZW w zeszłym roku - w tym roku do końca kwietnia wymienisz legitymację członkowską PZW za 5 zł bez wpisowego. Dodatkowa rada - od razu zalaminuj kartę wędkarską. Policja czy PSR i tak w razie "draki" spiszą Cię innego dokumentu tj. np. prawa jazdy lub dowodu osobistego. Wogóle uważam, że na karcie wędkarskiej i legitymacji członkowskiej nie powinno być adresu zameldowania/zamieszkania. Archaizm.
Pozdrawiam!
 Z kilku powodów taki adres jest niebędny. Po pierwsze oznacza starostwo, które wydało kartę, bo taki dokument wydaje starosta właściwy dla miejsca zamieszkania. W razie kary oznacza dla sądu miejsce, gdzie można umieścić dodatkowe kary np. obwieszczenie o ukaraniu. A tak w ogóle, to może być także adres dla korespondencji itd.

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi