| Kiedy beton skruszeje | ||||
cztery_znaki
Od: 2009-10-31 Posty: 4 |
18 stycznia 2012 15:25 | |||
| Witam,
Czytając forum tego związku dostrzegam dużą niechęć składkowiczów do zarządów i obowiązującychprzepisów.Organizacja pzw jest jedną z nielicznych po rozpadzie ustrojowej w latach 90 z organizacji,które w ogóle nie uległy zmianie.Pozim myślenia władz nie zmienił się na przestrzeni lat-NIC.Podobnie jest tylko w PZPN-ie.Jak myślicie,kiedy coś ulegnie zmianie,kiedy dostrzeżemy światełko w tunelu? Pozdro dla łowiących NO KILL |
||||
jerzy53
Od: 2011-03-15 Posty: 82 |
18 stycznia 2012 19:16 | |||
| Ten ni kruszeje. | ||||
|
okon60 Od: 2011-08-05 Posty: 77 |
18 stycznia 2012 20:13 | |||
| Kolego! ZG PZW jest przytulkiem dorabiajacych do emerytury,dlatego m.in. nie warto oplacac skladek! Obecnie sa prywatne lowiska,i sa sklepy rybne,w ktorych mozna kupic ryby. Wmawianie,ze prywatne lowiska sa drogie,jest "mydleniem oczu",w tym celu,zeby nie rozlecial sie ZG PZW! | ||||
Dariusz Dylewski
Od: 2007-11-14 Posty: 87 |
18 stycznia 2012 21:15 | |||
| Oczywiście że prywatne łowiska są tanie i to nawet bardzo - 10 PLN za wstęp x 20 wypadów to juz mam więcej jak w Okręgu Mazowieckim razem z górskimi. Do tego jak zachce mi się rybki to muszę jeszcze za nią dodatkowo zapłacić. Faktycznie wychodzi tanio.
ZG PZW można skruszyć pod warunkiem że na coroczne zebrania sprawozdawcze i sprawozdawczo wyborcze będzie przychodzic 90% członków koła, a nie tak jak teraz przychodzi 10%. Potem te 90% które nie było na zebraniu pisze na forach że PZW to dno i nic nie da sie zmienic. |
||||
cztery_znaki
Od: 2009-10-31 Posty: 4 |
18 stycznia 2012 21:16 | |||
| Siedzę i czytam,czytam,czytam.......pzw strzeliło sobie gola tworząc forum internetowe swoich członków.Po wypowiedziach użytkowników wyrażnie widać,że władze związku są do bani jak i cała struktura tej chorej organizacji.Jak nazwać ludzi u władzy tego tworu?Mam 39 lat i jak dożyję starości to mam nadzieję,że będzie całkiem inaczej.Nie bedzie już tej mięsiarskiej organizacji wędkarskiej.
Pozdro dla tych co wypuszczają |
||||
tadeusz_biernat
Od: 2010-09-14 Posty: 6 |
18 stycznia 2012 21:20 | |||
| <fieldset>ZG PZW można skruszyć pod warunkiem że na coroczne zebrania sprawozdawcze i sprawozdawczo wyborcze będzie przychodzic 90% członków koła, a nie tak jak teraz przychodzi 10%. Potem te 90% które nie było na zebraniu pisze na forach że PZW to dno i nic nie da sie zmienic.</fieldset> Nic dodać nic ująć :))) | ||||
|
Lech Sulimierski Od: 2009-04-24 Posty: 250 |
18 stycznia 2012 22:06 | |||
| super ocena przy tych procentach .........10 % bierze udział a 90 % narzeka , narzeka , narzeka , narzeka i tak bez końca .......proponując zamianę NIE , nie chcę , nie zgadzam się , niech pozostaną ci sami i tak już od lat ! | ||||
jerzy53
18 stycznia 2012 22:47 | |||
| Bo tak naprawdę , BETONEM jest ZG PZW , większość działaczy w ZO PZW, ale także i 90% wędkarzy. Tych co poza narzekaniem , nic więcej nie robią. I nie jest ważne , czy narzekają na FOERUM, czy gdziekolwiek indziej. | ||||
Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW
Od: 2008-10-01 Posty: 785 |
19 stycznia 2012 07:17 | |||
| A może to zabetonowanie wynika po prostu z tego, iż jesteśmy stowarzyszeniem ludzi uprawiających najbardziej egoistyczne hobby na świecie i nie jesteśmy od tego by naprawiać świat, ale po prostu chodzić na ryby i spokojnie wędkować? Przecież dobór ludzi niezbędnych do organizacji i tworzenia warunków dla naszego hobby oraz funkcjonowania niezbędnej przy tym organizacji zależy od nas samych, od naszej wewnątrzorganizacyjnej aktywności realizowanej wg znanych wszystkim, statutowych zasad prawnych. Więc co stoi na przeszkodzie? Proponuję zamiast narzekać to zacząć działać, do czego zachęcam szczególnie osoby, które przyznają, że mają 39 lat. W innym przypadku lepiej iść na ryby, odprężyć, a jeśli nerwy nie puszczają, to można, jak Demostenes, krzyczeć do morza. | ||||
|
Juliusz Wardzyński Od: 2009-12-10 Posty: 20 |
19 stycznia 2012 09:11 | |||
| Witam,
nie żebym się czepiał, ale... Widzę wiele ciekawych inicjatyw publikowanych na tym publicznym forum, które mogłyby usprawnić działanie naszego stowarzyszenia. I niestety dochodzę do wniosku, że my jesteśmy dla kogoś, a nie ktoś dla nas - mimo, że to my wybieraliśmy. Co się dzieje w ZG? Czemu odchodzi kol. Bedyński? Najwyższy czas publikować protokoły z posiedzeń ZG, najwyższy czas prowadzić coś w rodzaju BIP, z pełnym zakresem informacji. Ps. do kol. rzecznika - przestań ironizować. Pozdrawiam! |
||||
19 stycznia 2012 10:12 | |||
| Jako stowarzyszenie nie mamy obowiązku prowadzenia BIP, a zakres informacji o działalności wszystkich ogniw PZW, jak dotychczas był i jest uznawany za właściwy. Oczywiście to można zmienić i rozszerzyć, ale decyzje należą do ZG oraz do okręgów, które także mogą takie informacje publikować. Co do motywów decyzji kol. Bedyńskiego to proszę pytać jego samego. Ja mogłem tylko poinformować o decyzjach podjętych w tej sprawie na posiedzeniu ZG PZW. Na koniec - ja wcale nie ironizuję, choć przyznam, że posłużyłem się pewnym odwołaniem dość metaforycznym. Jeśli uraziłem to przepraszam. | ||||
Aleksander Domański
Od: 2011-11-08 Posty: 226 |
19 stycznia 2012 12:22 | |||
| Ja pytałem prezesa Bedyńskiego na forum Mazowsza niestety nie uzyskałem odpowiedzi.
W rozmowie z prezesem na ten temat nie padały słowa beton ,ale stwierdzenie ,ze nie może firmować swoim nazwiskiem prac w Prezydium ZGPZW. |
||||
osamark
Od: 2009-02-25 Posty: 34 |
19 stycznia 2012 13:54 | |||
| PZW to stowarzyszenie, należy uzdrawiać sytuację od porządkowania prawa. Na początek proponuję podjąć działania od likwidacji karty wędkarskiej. Ten biurokratyczny twór nie służy niczemu. Podobno posiadanie KW pozwala łowić na wodach należących do skarbu państwa. Ale według prawa każdy obywatel polski już takie prawo ma. http://www.ekoportal.gov.pl/opencms/opencms/ekoportal/prawo_dokumenty_strategiczne/Przewodnik_dla_spoleczenstwa/A71.html
Po co dokumentować coś do czego każdy ma prawo? |
||||
|
Janusz Trzmielewski Od: 2008-12-07 Posty: 39 |
19 stycznia 2012 21:35 | |||
| Niestety ale nie masz racji .Karta wedkarska jest jak prawo jazdy ,jest dowodem na to że znasz przepisy prawa Polskiego , KW jest dokumentem państwowym i nic nie ma do PZW , posiadając KW możesz łowić na wszystkich wodach skarbu państwa , a na wodach pzw trzeba wykupic dodatkowe pozwolenie roczne. | ||||
jerzy53
20 stycznia 2012 01:35 | |||
|
Jest pewne, że nie wszyscy wezmą sie do działania, nie wszyscy chcą zmian, a ci co krytykują nie zawsza są gotowi wprowadzać nawet swoje pomysły do działania, nie wspominając o cudzych. Bo jak słusznie kol.antoni zauważył, większość poprostu "chce tylko chodzić na ryby". Dlatego uważam, że niektóre propozycje pojawiające sie na FORUM , powinne być brane pod uwagę, i przedyskutowane przez organy statutowe związku i wypróbowane w działaniu. Tylko ten się nie myli, co nic nie robi. Ja wierzę , że znaczną część kolegów wypowiadających sie na FORUM stać jest na to, aby działać, tylko może potrzebyja wskazuwek, tego światełka w ciemnym tunelu. |
||||
dariuszkrystosiak
Od: 2008-11-24 Posty: 566 |
20 stycznia 2012 08:35 | |||
|
dionizy Od: 2009-01-31 Posty: 87 |
20 stycznia 2012 09:56 | |||
| [quote] Jest pewne, że nie wszyscy wezmą sie do działania, nie wszyscy chcą zmian, a ci co krytykują nie zawsza są gotowi wprowadzać nawet swoje pomysły do działania, nie wspominając o cudzych. Bo jak słusznie kol.antoni zauważył, większość poprostu "chce tylko chodzić na ryby". Dlatego uważam, że niektóre propozycje pojawiające sie na FORUM , powinne być brane pod uwagę, i przedyskutowane przez organy statutowe związku i wypróbowane w działaniu. Tylko ten się nie myli, co nic nie robi. Ja wierzę , że znaczną część kolegów wypowiadających sie na FORUM stać jest na to, aby działać, tylko może potrzebyja wskazuwek, tego światełka w ciemnym tunelu.[/quote]
Jureczku, a może byś się wziął z innymi "mądrymi" na tym forum DO ROBOTY! kłapać jadaczką/walić w klawiaturę niw wystarczy! idź na zebranie do koła i oświeć wszystkich i poprowadź! następnie zostań np. delegatem na okręgowy zjazd i dalej oświecaj! a potem to już droga mleczna do zarządu głównego! i w końcu ten związek pod twoim i innymi "mądrymi" przewodnictwem zaczeni działać w końcu jak należy - życzę wytrwałości! ... a jeśli ci się i innymnie chce brac do roboty w pzw to ... zacznijcie np zbierać znaczki |
||||
jerzy53
21 stycznia 2012 01:38 | |||
| No cóż jednak BETON | ||||
jerzy53
21 stycznia 2012 01:45 | |||
| To było do administratora. Cztery kolejne próby wprowadzenia komentarza zostały zablokowane! ciekawe czy ta też będzie? To juz prZestaje być śmieszne!! To FORUM to KPINA.
Kolego DIONIZY ! ja także lubię wkładać "kij w mrowisko " wypowiedziami w tym stylu. Ale także umiem ROBOTĘ robić. Z mlecznej drogi korzystałem i zamierzam korzystać. Jak będziesz w ten sposób sie dalej wypowiadał, to czekacie takisam jak mnie przydomek"KAPO" Pozdrawiam. Prezes koła PZW "ZŁOTY KARAŚ" w Miedzyrzecu Podlaskim(okręg Biała Podl) |
||||
oldhak63
Od: 2012-01-04 Posty: 15 |
22 stycznia 2012 14:24 | |||
| Jako stowarzyszenie nie mamy obowiązku prowadzenia BIP, a zakres
informacji o działalności wszystkich ogniw PZW, jak dotychczas był i jest uznawany za właściwy.Ciekawy jestem kto uznaje za wlasciwe nie informowanie zwyklych wedkarzy o kosztach i wydatkach ZG.Czy naprawde nie mozna podac do naszej wiadomosci np ze w roku 2010 utrzymanie ZG i ZO-gow [pobory,delegacje,diety i inne oplaty zwiazane z utrzymaniem tych instytucji wyniosly tyle i tyle pln. |
||||
jerzy53
02 lutego 2012 17:09 | |||
| Bo większość "działaczy" od poziomu władz okręgowych uważa, że sprawy wynagrodzeń, innych wydatków osobowych, inwestycyjnych itd. itp. to tajemnica przynajmniej służbowa. A ja myślę, ze lepiej jest grać OTWARCIE i wiedzieć, czy to co robię jest akceptowane i nagradzane słusznie i adekwatnie do wkładu pracy. To MY, wszyscy wędkarze "SKŁADAMY SIĘ" -- płacimy WSZYSTKIM etatowym pracownikom Związku i pytanie o efekty, czy dlaczego tak drogo, czy tanio, kierowane do WŁADZY zawsze są uzasadnione. | ||||
03 lutego 2012 09:00 | |||
informacji o działalności wszystkich ogniw PZW, jak dotychczas był i jest uznawany za właściwy.Ciekawy jestem kto uznaje za wlasciwe nie informowanie zwyklych wedkarzy o kosztach i wydatkach ZG.Czy naprawde nie mozna podac do naszej wiadomosci np ze w roku 2010 utrzymanie ZG i ZO-gow [pobory,delegacje,diety i inne oplaty zwiazane z utrzymaniem tych instytucji wyniosly tyle i tyle pln. |
||||
pirania2011
Od: 2011-01-14 Posty: 183 |
03 lutego 2012 09:50 | |||
| Szanowny Panie Antoni czy może Pan jaśniej w którym monitorze chodzi o sygnaturę bo jakoś nie mogę tego znależć. Chyba że jest to ściśle tajne to przepraszam więcej nie będę pytał Pozdrawiam | ||||
|
Dyrekto Od: 2008-12-31 Posty: 136 |
05 lutego 2012 13:28 | |||
| [quote=Jureczku, a może byś się wziął z innymi "mądrymi" na tym forum DO ROBOTY! kłapać jadaczką/walić w klawiaturę niw wystarczy! idź na zebranie do koła i oświeć wszystkich i poprowadź! następnie zostań np. delegatem na okręgowy zjazd i dalej oświecaj! ]
[/quote] i tu się mylisz bo ja chodzę, lecz dostajesz kopa w łeb jak ci prezes mówi że już zabierałeś głos i więcej ci go nie udziela... rozumiesz to bo ja nie , interwencja dalsza niema sensu bo ignorancja jest masakryczna ze strony sprawujących władzę. każdego się dusi , a przydupasów wkoło nie brakuje... na zadane trudne pytania brak skrupulatnej odpowiedzi a raczej są lecz nie w temacie i tak podejrzewam jest wszędzie ... najpierw zacząć należy właśnie z dołu potem reszta... i jeszcze jedno , powtarzam się ale trudno ci co krzyczą wg ciebie na forach niech się wezmą do roboty , właśnie to robią rozumiesz czy nie ... nie każdy musi być prezesem ale każdy ma prawo prezesa i jego pomocników rozliczać ze wszystkiego co dotyczy zawiązanego koła okręgu itd.. każdy ma prawo wyrażać swoje opinie czy te dobre czy te złe , jeżeli podjąłeś się prezesury czy innej funkcji to wywiązuj się nich w stopniu przynajmniej dostatecznym a nikt cię nie będzie atakował czyż tak nie powinno być ? |
||||
pirania2011
05 lutego 2012 21:16 | |||
| Drodzy koledzy czytając wasze posty nie ładnie jest opluwać władze związku skoro jest się jego członkiem to jakby się robiło w swoje gniazdo. Chcecie aby było tak jak dawniej , ale to już nie wróci bo była to grabiercza gospodarka nie było rejestrów co nie można było na podstawie wpisu do rejestru ocenić ile ubyło ryb z wody. Była tylko jedna książeczka która pozwalała łowić w całej komunistycznej Polsce którą łatwo można było podrobić , teraz mamy dwa dokumenty , zezwolenie i legitymacja członkowska które opatrzone są hologramem w celu uniknięcia podróbek i fałszywek. Tak że koledzy zastanówcie się co piszecie chcecie doprowadzic do uadku naszego związku . Pozdrawiam | ||||
dariuszkrystosiak
05 lutego 2012 21:55 | |||
2.legitymacja wędkarska 3.zezwolenie na wody okręgów siedleckiego,mazowieckiego,białopodlaskiego,ciechanowskiego i białostockiego. 4.zezwolenie na wody okręgu radomskiego tyle mam na dzisiaj a będę chciał mieć zezwolenie na wody chełmskie czyli na bank 5 dokumentów a nie dwa. A co będzie jak zechce mi się włóczyć pokraju? |
||||
pirania2011
05 lutego 2012 22:29 | |||
| Dariusz dlatego porozumienia są szkodliwe bo wymagają tyle dokumentów i nie wrócą już czasy jak było za komuny że rozkradano ryby za marne opłaty. Nasz związek oparty jest na racjonalej gospodarce rybackiej bez żadnych doświadczeń minionej komunistycznej epoki i tu się ze mną powinieneś zgodzić.Każdy wędkarz powinien być świadomy i przeciwdziałać razem z władzami związki w rozkradaniu pogłowia ryb i dóbr które przez tyle lat wypracowało nasze stowarzyszenie .Pozdrawiam | ||||
dariuszkrystosiak
06 lutego 2012 08:38 | |||
A czy nastąpiły jakieś zmiany w tym co nazywasz racjonalną gospodarką? Jakoś trudno to zauważyć oprócz wprowadzenia rejestrów z czym się w 100% zgadzam to są z minionej epoki odłowy gospodarcze prowadzone przez niektóre okręgi PZW jak totalne zarybienia karpiem. Na stronie któregoś okręgu są zarybienia za ub. rok gdzie karp stanowi ponad 50% ilości zarybień. Więc pozwolisz że się nie zgodzę. |
||||
pirania2011
06 lutego 2012 12:19 | |||
| Dariusz widać po twoich wypowiedziach że stoimy po przeciwnych stronach barykady pomimo iż jesteśmy w jednym stowarzyszeniu , a towarzysze jednej organizacji moim zdaniem powinni iść w jednym szeregu bez rozłamu słusznych działań związku. Pozdrawiam | ||||
dariuszkrystosiak
06 lutego 2012 13:11 | |||
|
06 lutego 2012 17:17 | |||
| jeszcze roczek może dwa pęknie beton niczym kra.... brawo darek tak trzymaj ! | ||||
pirania2011
06 lutego 2012 18:13 | |||
| Koledzy na takich jak Wy znajdzie się rada. Chyba nie chcecie podzielić los wielkiego przeciwnika ZG PZW Piotra_Okrasy. Mądrował się szkalował naczelnych i co dało się radę go załatwić.Teraz można chociaż spokojnie podyskutować. Pozdrawiam | ||||
|
06 lutego 2012 20:09 | |||
dariuszkrystosiak
06 lutego 2012 21:48 | |||
|
06 lutego 2012 21:55 | |||
pirania2011
07 lutego 2012 07:38 | |||
| Kolego okon 60 tymi słowami obrażasz mnie i resztę działaczy ZG PZW . Dzięki nam masz gdzie łowić na skutek racjonalnej gospodarce.Myślę że belką to jesteś ty który chciałby nałowić ryb całe wory ale tak się nie da. Bez szacunku. | ||||
|
07 lutego 2012 10:25 | |||
|
07 lutego 2012 11:03 | |||
| Szanowny Panie Administratorze strony www.pzw.org.pl Zwracam sie z uprzejma prosba o przywolanie do "porzadku" waz... pirania2011 z ZG PZW! Zwykli wedkarze zostaliby zablokowani za obrazanie uczciwych Dzialaczy z ZG PZW,a taki waz... z ZG PZW to moze obrazac uczciwych wedkarzy,ktorzy regularnie placa skladki na PZW? Trudne,i nie mozliwe zadanie do wykonania,bo to waz... z ZG PZW? | ||||
pirania2011
07 lutego 2012 11:07 | |||
| Panie okon60 nie stawiaj sie jak okoń bo kości masz zwapniałe od bicia w klawiaturę i za słaby jestes aby skruszyć ten wrogi niby. ;beton; Jeżeli chodzi o utrzymanie tmy się sami utrzymamy bez takich jak pan krzykaczy. | ||||
|
Juliusz Wardzyński Od: 2009-12-10 Posty: 20 |
07 lutego 2012 12:55 | |||
| ..."Szanowny Panie Antoni czy może Pan jaśniej w którym monitorze chodzi o
sygnaturę bo jakoś nie mogę tego znależć. Chyba że jest to ściśle tajne to przepraszam więcej nie będę pytał Pozdrawiam"... Witam, to może ja podam: Monitor Polski B, Nr 1559 z 2011 roku (2011.1559.8588), w którym to znajduje się : 1) Wprowadzenie do sprawozdania 2) Bilans 3) Rachunek zysków i strat 4) Zestawienie zmian w kapitale własnym 5) Rachunek przepływów pieniężnych 6) Opinia biegłego rewidenta 7) Uchwała zatwierdzającej sprawozdaniePS. pirania2011 - nie jesteś w ZG.Pozdrawiam |
||||
pirania2011
07 lutego 2012 16:25 | |||
| Kolego Juliusz czy to ma znaczenie czy ktoś jest z ZG PZW czy nie. Serdeczne dzięki za sygnaturę monitora polskiego z którego i tak nie skorzystałem bo trzeba wyłożyć kasę, ale zdobędę z innych żródeł .Pozdrawiam | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum