| mam pytanie | ||||
robert Wróbel
Od: 2008-11-02 Posty: 3 |
22 maja 2009 22:27 | |||
| posiadalem karte wedkarska 15 lat temu i ja zgubilem przestalem wedkowac teraz chcialbym to robic znowu pytanie moje brzmi czy musze od nowa zdawac egzamin czy jest szansa ze moge zrobic duplikat | ||||
jaro422
Od: 2009-03-23 Posty: 401 |
23 maja 2009 00:13 | |||
| Jeśli nie opłacałeś składek przez 15 lat to nie sądzę żeby w jakimkolwiek archiwum był ślad po Twojej aktywności członkowskiej. Musisz wyrobić dokumenty od nowa a co za tym idzie zdać z wynikiem pozytywnym egzamin na Kartę Wędkarską. To nie boli. | ||||
Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW
Od: 2008-10-01 Posty: 785 |
23 maja 2009 08:29 | |||
| Jaro nie ma racji. Zgubienie karty wędkarskiej, jak każdego dokumentu panstwowego, wymaga rozpoczęcia procedury uzyskania duplikatu. W tym celu udajemy sie do starostwa powiatowego, skladamy i opłacamy (10 zł) wniosek o wydanie duplikatu, dołączamy zdjęcie i uzyskujemy duplikat.
Natomiast zgubienie legitymacji PZW także wymaga wydania duplikatu. W tym celu udajemy sie do skarbnika macierzystego (dotychczasowego) koła, czyli tam gdzie znajduje się nasza ewidencja członkowska, a nastepnie po dokonaniu wplat: za nową legitymację (5 zł), wpisowego, skladki członkowskiej, uzyskujemy duplikat wraz z potwierdzeniem wniesienia aktualnych składek. |
||||
jaro422
Od: 2009-03-23 Posty: 401 |
23 maja 2009 12:25 | |||
| Możliwe, tylko na jakiej podstawie mam wydać duplikat legitymacji po 15 latach skoro okres przechowywania kartotek wynosi 5 lat. To żaden duplikat tylko nowa legitymacja z nowym numerem, a Karty Wędkarskie sprzed15 lat były masowo wymieniane na nowe w nowym formacie, był na to określony termin po którym obowiązywał ponowny egzamin. Al skoro Pan Rzecznik twierdzi że wystarczy uruchomić procedury to widocznie tak jest. | ||||
robert Wróbel
Od: 2008-11-02 Posty: 3 |
23 maja 2009 14:56 | |||
| dziekuje za pomoc napisze wam co mi sie udalo zrobic w tej sprawie pozdrawiam | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum