Logowanie

Zarejestruj się

Łowienie z dzieckiem.

Dodaj odpowiedź

Łowienie z dzieckiem.  
  valo

Od: 2009-06-23

23 czerwca 2009 16:08  
Witam.
Jestem nowy na forum, więc nie wiem, czy moje zapytanie było już omawiane.

Wybieram się z 10-letnim synem na ryby, który nie posiada karty wędkarskiej. Chciałbym się dowiedzieć, czy w przypadku, gdy on będzie łowił na jedną wędkę spławikową, to ja mogę na dwie?

gustav665

Od: 2009-04-14

23 czerwca 2009 16:09  
WaldemarWitam.
<br />Jestem nowy na forum, więc nie wiem, czy moje zapytanie było już omawiane.
<br />
<br />Wybieram się z 10-letnim synem na ryby, który nie posiada karty wędkarskiej. Chciałbym się dowiedzieć, czy w przypadku, gdy on będzie łowił na jedną wędkę spławikową, to ja mogę na dwie?

nie, tylko na jedna. ale mysle ze jak kontroler sie odczepi to bedzie mial serce, przeciez to tylko dziecko: P

jaro422

Od: 2009-03-23

24 czerwca 2009 11:49  
Możesz udostępnić swojemu dziecku jedną wędkę w ramach swojego stanowiska i swojego limitu połowu, Ty w tym czasie wędkujesz na drugą. Masz uprawnienia do wędkowania na dwie wędki , jeśli jedną odstępujesz swojemu synowi , pozostaje Ci tylko jedna :))))
Strażnik czy "kontroler " od tego jest żeby się czepiał a nie udawał dobrego wujka.

Cezary Biernacki

Od: 2008-10-24

24 czerwca 2009 14:19  
Zapisz syna do PZW i sprawa się rozwiąże, opłać składkę członka uczestnika i wtedy będziesz mógł łowić na dwie wędki przy metodzie spławikowej oczywiście. Pozdrowionka  

Grzegorz Wycisk

Od: 2009-04-27

31 lipca 2009 12:04  
witam więc musi być jakieś zakłamanie bo ostatnio jak byłem na rybach to kontroler powiedział mi ze jak np bede miec 6 synów to moge miec swoje dwie wedki a oni moge na swoje 6 łapac na spławik albo z gruntu jeżeli jest ktos tutaj kompetentny to prosze nam tą kwestię wyjaśnic

pozdrawiam

Grzegorz Wycisk

Od: 2009-04-27

31 lipca 2009 12:05  
oczywiscie oni mogą łapać tylko białą rybe bo drapieżnika juz nie  

Adam Kowalik

Od: 2008-10-24

12 sierpnia 2009 10:06  
RAPR mówi że można mieć pod opieką tylko dwie młode osoby w trakcie wędkowania i każda z osób może łowić na jedną wędkę. Więc w sumie łowi się wtedy 3 wędkami ( na grunt lub spławik i nie wyklucza to połowu drapieżników, bo można łowić na żywca).  

Dariusz Dylewski

Od: 2007-11-14

13 sierpnia 2009 07:58  
Wycisk Grzegorzwitam więc musi być jakieś zakłamanie bo ostatnio jak byłem na rybach to kontroler powiedział mi ze jak np bede miec 6 synów to moge miec swoje dwie wedki a oni moge na swoje 6 łapac na spławik albo z gruntu jeżeli jest ktos tutaj kompetentny to prosze nam tą kwestię wyjaśnic
<br />
<br />pozdrawiam

RAPR - paragraf 1 - punkt 7 - Dopuszcza się wędkowanie kilkuosobowych grup młodzieży nie posiadających kart wędkarskich, pod nadzorem opiekuna posiadającego stosowne uprawnienia oraz zezwolenie wydane przez Zarząd Okręgu lub Koła. Każda osoba z grupy ma prawo łowić wyłącznie jedną wędką, z zachowaniem uprawnień do własnego stanowiska i dziennego limitu połowu przysługującego członkowi PZW.

jaro422

Od: 2009-03-23

13 sierpnia 2009 08:35  
Wycisk Grzegorzwitam więc musi być jakieś zakłamanie bo ostatnio jak byłem na rybach to kontroler powiedział mi ze jak np bede miec 6 synów to moge miec swoje dwie wedki a oni moge na swoje 6 łapac na spławik albo z gruntu jeżeli jest ktos tutaj kompetentny to prosze nam tą kwestię wyjaśnic
<br />
<br />pozdrawiam

Bo takich mamy "kontrolerów", coś tam wiedzą, coś słyszeli ale jak to dokładnie jest to musi pan sobie sprawdzić sam (najlepiej w małej niebieskiej książeczce RAPR)

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi