| odłowy ,, kontrolne" | ||||
cywil
Od: 2009-06-26 Posty: 2 |
14 lipca 2009 20:51 | |||
| Ja mam wielką prośbę do władz PZW! Niech ktoś się wreszcie zainteresuje PZW Konin! Tam panyje zwykłe kłusownictwo! Na wodach PZW po 3 tygodnie dzień w dzień, noc w noc rybacy wstawiają po 2 km. sieci (wontony) !!! A gdy ktoś dzwoni do dyrektora ten z wielkimi pretensjami że wędkarze ,,nie rozumieją" i im się przywidziało!! A odłowy muszą być!!! Ludzie gdzie tu logika? za każdym razyem wyciągali około 400 kg ryb ( tak po 12 godz. wstawionych sieci), więc proszę sobie policzyć ile to jest w sumie przez 21 dni ! iI tak na każdym jeziorze! A potem na zebraniu rocznym dyrektor mówi że łącznie w całym roku odłowiono 130 kg ryb! Skandal!!!! Niech ktoś naprawdę zwróci uwagę na ten proceder! | ||||
dariuszkrystosiak
Od: 2008-11-24 Posty: 566 |
14 lipca 2009 21:23 | |||
|
A kto ma zwrócić uwagę?ZO wie lepiej co dobre dla ryb i dla wędkarzy,jeszcze tego nie załapałeś. |
||||
|
gustav665 Od: 2009-04-14 Posty: 107 |
14 lipca 2009 21:52 | |||
| ewentualnie można zwrocic sie o pomoc troszeczke wyzej niz pzw ; p | ||||
daniel szczucki
Od: 2009-07-14 Posty: 6 |
14 lipca 2009 22:03 | |||
| na Narwi 104 km jest tak samo , niby straz wodna pływa ale żadko , a kłusole dalej siatkują ,,, na tym km i tak zadko cos sie da złapac a oni i tak na siatki łapią .... a straz to od wyrobienia karty raz widziałem ( 2 lata mam karte) szok | ||||
|
lipiec Od: 2009-03-06 Posty: 28 |
27 lipca 2009 17:27 | |||
| Nikt z naszych władz się nie interesuje taką działalnością rybaków, a później ogranicza się limity i podnosi składki na zarybianie i ochronę środowiska i cały koszt ponosi wędkarz, bo przecież to wędkarze są mięsiarzami i oni nadmiernie odławiają ryby. Ile jeszcze będzie trwać taka sytuacja . Należy jak najszybciej zakazać połowów sieciami i sprzętem do masowego odłowy ryb . Gdzie jest rada naukowców i ichtiologów , czy oni nie widzą do czego to prowadzi. | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum