Logowanie

Zarejestruj się

odłowy ,, kontrolne"

Dodaj odpowiedź

odłowy ,, kontrolne"  
  cywil

Od: 2009-06-26

14 lipca 2009 20:51  
Ja mam wielką prośbę do władz PZW! Niech ktoś się wreszcie zainteresuje PZW Konin! Tam panyje zwykłe kłusownictwo! Na wodach PZW po 3 tygodnie dzień w dzień, noc w noc rybacy wstawiają po 2 km. sieci (wontony) !!! A gdy ktoś dzwoni do dyrektora ten z wielkimi pretensjami że wędkarze ,,nie rozumieją" i im się przywidziało!! A odłowy muszą być!!! Ludzie gdzie tu logika? za każdym razyem wyciągali około 400 kg ryb ( tak po 12 godz. wstawionych sieci), więc proszę sobie policzyć ile to jest w sumie przez 21 dni ! iI tak na każdym jeziorze! A potem na zebraniu rocznym dyrektor mówi że łącznie w całym roku odłowiono 130 kg ryb! Skandal!!!! Niech ktoś naprawdę zwróci uwagę na ten proceder!  

dariuszkrystosiak

Od: 2008-11-24

14 lipca 2009 21:23  
cywilSkandal!!!! Niech ktoś naprawdę zwróci uwagę na ten proceder!

A kto ma zwrócić uwagę?ZO wie lepiej co dobre dla ryb i dla wędkarzy,jeszcze tego nie załapałeś.

gustav665

Od: 2009-04-14

14 lipca 2009 21:52  
ewentualnie można zwrocic sie o pomoc troszeczke wyzej niz pzw ; p  

daniel szczucki

Od: 2009-07-14

14 lipca 2009 22:03  
na Narwi 104 km jest tak samo , niby straz wodna pływa ale żadko , a kłusole dalej siatkują ,,, na tym km i tak zadko cos sie da złapac a oni i tak na siatki łapią .... a straz to od wyrobienia karty raz widziałem ( 2 lata mam karte) szok  

lipiec

Od: 2009-03-06

27 lipca 2009 17:27  
Nikt z naszych władz się nie interesuje taką działalnością rybaków, a później ogranicza się limity i podnosi składki na zarybianie i ochronę środowiska i cały koszt ponosi wędkarz, bo przecież to wędkarze są mięsiarzami i oni nadmiernie odławiają ryby. Ile jeszcze będzie trwać taka sytuacja . Należy jak najszybciej zakazać połowów sieciami i sprzętem do masowego odłowy ryb . Gdzie jest rada naukowców i ichtiologów , czy oni nie widzą do czego to prowadzi.  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi