Logowanie

Zarejestruj się

Rekorodowa ryba

Dodaj odpowiedź

Rekorodowa ryba  
  marecki

Od: 2009-07-27

27 lipca 2009 09:44  
Witam
Złowiłem w tym roku rybę na srebrny medal. Zgłosiłem ją do WW i otrzymałem Prawo do noszenia srebrnej medalu i tenże medal. I moje pytanie: czy dzięki temu mam jakieś specjalne względy przy płaceniu składek czy jakieś inne jako członek PZW??

gustav665

Od: 2009-04-14

27 lipca 2009 12:02  
hahaha, nie kolego, nie x D  

Kazimierz Wąsik

Od: 2008-12-04

27 lipca 2009 14:39  
Pytanie pomocnicze: ryba wypuszczona, czy ogryziona?  

junior

Od: 2009-03-29

27 lipca 2009 14:56  
Medale za "rekordowe ryby", to nie to samo co odznaki PZW,a to własnie one upoważniaja do zniżek.
Medale WW nie daja niczego poza satysfakcją. Swego czasu też wysyłałem do nich ryby (mam 12 medali) ale z czasem gdy zobaczyłem rekordowego jazia (w rzeczywistości amura), trzydziestokilkucentymetrowe okonie zgłaszane jako czterdziestaki i za takie uznane, góra pięciokilowe szczupaki jako siódemki, ósemki... - dałem sobie spokój. Wolę sam zrobić pamiątkowe zdjęcie i włozyc do pamiątkowego albumu, niż obwieszać się medalami, których uchwyty (bolce) tak na marginesie łamią się i odpadają :)

marecki

28 lipca 2009 10:21  
karpiarz jestem to przyzwyczajony do wypuszczania.

Tak właśnie myślałem ze to o kant...
Ale dzięki za odpowiedz bo pierwszy raz dopiero udało mi się złowić coś na medal.
I czytam o tych medalach PZW i sie zastanawiałem a nigdzie nić nie jest napisane, przerzuciłem cały internet 2 razy :) Niby PZW każe wysyłać do WW to chyba jakieś powiązanie jest (sobie pomyślałem).
No ale nic
Połamania...
C&R

Kazimierz Wąsik

Od: 2008-12-04

28 lipca 2009 15:45  
Za wypuszczenie należy się 50 % zniżki w opłatach, za ogryzienie 100 % zwyżki w opłatach.
:)

marecki

30 lipca 2009 08:06  
fajnie by było :)
Pozdrawiam

lipiec

Od: 2009-03-06

31 lipca 2009 16:14  
Ja ustaliłem sobie sam wymiary dolne i górne prawie wszystkich gatunków ryb, jedynie ryby używane na żywca nie mają dolnego wymiaru, ale i tak mniej niż 12 cm nie zakładam na haczyk. Wymiar dolny jest zgodny z regulaminem, a nawet niektóre gatunki jak Płoć 18 cm, Lesz 25cm minimum zabieram i to nie zawsze. Wymiar górny po wyżej, którego wypuszczam wprowadziłem na wszystkie gatunki ryb. Nie jestem, Mięsiarzem ale lubię co jakiś czas zabrać coś do domu. W końcu płacę i to duże pieniądze i coś z tego powinnam mieć , a nie tylko płacić , nabijając działaczom kasę . Proponuję tu na forum dla tych co oczywiście chcą ( stworzyć coś w rodzaju klubu) i ustalić wymiary dolne i górne i trzymać się ich . Na pewno wielu wolało by takie rozwiązanie zamiast No Kil. Nie zgłaszam rekordowych ryb i uważam to za złe , ponieważ wolę taki okaz wypuścić mając tylko satysfakcję że takie ryby przebywają w łowisku i rozmnażają się. Może kiedyś wprowadzą wymiar i górny w regulaminie PZW i medale nie będą potrzebne.  

Tomasz Pawlicki

Od: 2010-05-10

08 czerwca 2010 19:06  
Skoro już o medalach mowa to mógłby ktoś napisac co należy zrobic aby
zgłosic medalową rybę..? Tzn gdzie zgłosic i jakie informacje są do
tego potrzebne..? Wystarczy zmierzyc rybe i zrobic zdjecie wraz z
centymetrem i wagą potem ewentualnie wypuścic czy trzeba zabrac rybe z
łowiska dla dowodu bądź miec świadków? I po pozytywnym rozpatrzeniu
medalowego okazu co się otrzymuje..? Mógłby ktoś pokazac zdjęcie
medalu..? Może moje pytania się trochę durne ale niestety jeszcze nie
trafiłem na takie informacje. A w razie czego lepiej wiedziec wczesniej
niz pózniej popełniac błędy.

proton

Od: 2009-02-07

09 czerwca 2010 07:58  
Wąsik KazimierzZa wypuszczenie należy się 50 % zniżki w opłatach, za ogryzienie 100 % zwyżki w opłatach.
:)
 Ja ogryzam prawie wszystkie bo mi smakują i mam taki kaprys. A Tobie Kolego nic do tego i te procenty zostaw dla siebie.
Pozdrawiam.

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi