Logowanie

Zarejestruj się

Zmiana decyzji zarządu koła przez wyższą instancję czyli Okręg

Dodaj odpowiedź

Zmiana decyzji zarządu koła przez wyższą instancję czyli Okręg  
  Roman Chęciński

Od: 2008-11-29

03 września 2009 21:41  
Zarząd koła został wybrany na walnym zgromadzeniu.Zgodnie ze statutem i wszystkimi przepisami obowiazującymi w PZW .Oczywiście po pierwszym zebraniu nowego zarządu Nowy Prezes nie stosując sę do STATUTU PZW rozpoczął pracę od dyktartury i tak własciwie jest do dziś. Po kilku posiedzeniach zarządu niektórzy członkowie pisemnie złożyli rezygnację z pracy w zarzadzie koła jasno okreslając przyczynę odejścia .NIE STOSOWANIE SIĘ PREZESA KOŁA DO STATUTU PZW. Chcę przypomnieć ,że osobiście nie mam nic do jego osoby ale nasz Związek to nie organizacja partyjna lecz dobrowolna a praca w zarządach kół to tylko praca społeczna bez pobierania wynagrodzeń.Tylko skarbnik koła ( jest częściowo wynagradzany - osobiście za te grosze bym nie pracował ) ale jak wspomniałem to jest praca społeczna i tu napewno jest różnica pomiędzy etatowymi pracownikami PZW w poszczególnych Okregach .Wg mnie Zarząd Okręgu nie przeprowadził kontroli zgodnie z prawdą.Jestem ciekaw czy moje pismo z rezygnacji pracy w tym zarządzie było wogóle przeczytane.
Jest już wrzesień a wkrótce nadejdzie zebranie sprawozdawcze i czy ZO zapewni temu PREZESOWI pozostanie na tym stanowisku?Uważam ,ze nie ma takiej mozliwości a nasze koło być moze przestanie funkcjonować .Członkowie bedą zmieniać przynależność i pozostanie tylko ten PREZES.
Uważam ,że jesli koło nr.14 zaprzestanie pracy to będzie zasługą niestety podjętych decyzji przez ZO.

jaro422

Od: 2009-03-23

03 września 2009 23:51  
A może właśnie czas na radykalne zmiany w Kole, dotychczasowa rutyna i stagnacja w działaniach poprzedniego Zarządu Koła była żenująca a frekwencja na wszelkich zawodach Koła była demonstracją braku poparcia członków Koła dla jego Zarządu. Prosze się pogodzić z przemijaniem i ustąpić miejsca następcom :) .  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi