Logowanie

Zarejestruj się

Rejestry połowu ryb a zawarte porozumienia z innymi Okręgami.

Dodaj odpowiedź

Rejestry połowu ryb a zawarte porozumienia z innymi Okręgami.  
  Roman Chęciński

Od: 2008-11-29

21 grudnia 2009 14:02  
W większości Zarządów Okregów  porozumienia na 2010 rok są już podpisane i wyglada na to , że ZO Wrocław też to już uczynił choć trudno jest znaleźć konkretną informację dotyczacą tych porozumień. Proszę więc aby konkretnie i przede wszystkim czytelnie jasno wskazać zawarte porozumienia jak również pełną informację dotyczacą Rejestru połowu ryb dla każdego zawartego porozumienia. Dotyczy to również opłat za połow ryb z środków pływajacych. Jest to niezbędne do właściwej interpretwcji obowiązujących przepisów nad poszczególnymi akwenami wodnymi. Jeśli zamierzacie to tak zostawić jak w zeszłym roku to obawiam się , że część naszych członków opóści szeregi Okręgu Wrocław. Wszyscy szukają oszczędności a zgodnie z RAPR oraz Statutem PZW każdy członek PZW może zmieniać przynależność teretorialną . Więc w jaki sposób ZO zachęci wędkarzy do pozostania w tym Okręgu. Coś mi się zdaje , że minął już czas ciemnoty wedkarzy i dam przykład . Oczywiście w przypadku gdy nic się nie zmieni w obowiązujących porozumieniach" Przechodząc do ZO Kalisz zyskuję- na wodach ZO Wrocław nie obowiązują mnie rejestry połowu ryb;nie obowiązuje mnie opłata za połów ryb z środków pływających ( łodzi );opłacajac dodatkowo wody w ZO Opole płacę tylko 50% opłaty a za opłatę podstawową mam większy wybór wód gdyż ZO Kalisz zawarł więcej porozumień bez dodatkowych opłat. Poczekam jeszcze z wyborem przynależności i napewno coś wybiorę bez uszczerbku na kontynuacji przynależności. Zgodnie ze Statutem mogę to robić co rok. Jeśli ktoś z kolegów wędkarzy będzie miał problemy  z przeniesieniem ( w niektórych kołach mogą żądać dodatkowych opłat za zmianę przynależności ) to nie dajcie się nabić w butelkę i odwołajcie się do rzecznika ZG on napewno tą sprawę załatwi gdyż wie , że takie koło ( lub ZO ) może być zaskażone do Sądu Grodzkiego o wyłudzanie pieniędzy.
Ponieważ nadchodzi nowy rok i nowy sezon połowu więc dla wszystkich wędkarzy składam serdeczne życzenia zdrowia i miłego spędzania czasu nad wodą w 2010 roku.
Dla wszystkich członków zarządów ( również pracowników etatowych ) składam serdeczne życzenia zdrowia oraz większego zaangażowania i uczulenia na problemy wędkujących. Nie zapominajcie , że to dzięki wędkującym wykonujecie tą pracę.

jaro422

Od: 2009-03-23

21 grudnia 2009 14:40  
Jako wędkarz dziękuję za życznia i wzajemnie życze dużo zdrowia i niech Pan już zmieni to Koło i Okręg zamiast w ciągle się odgrażać.  

Roman Chęciński

22 grudnia 2009 07:26  
Dzięki za życzenia. Apropo odgrażania to nie jest tak jak kolega to interpretuje. Żaden problem zmienić koło lub Okręg. Jako wieloletni działacz społeczny zbyt dużo zrobiłem dla właśnie tego koła aby tak szybko zrezygnować. Spora ilość wędkarzy to emeryci i renciści i jak takich ludzi zostawić na widzimisie osób dbajacych tylko o swój ..... . Zwróciłeś kolego uwagę , że pomimo kilku tysięcy zrzeszonych w PZW tylko nieliczni się tu odzywają. Powód jest oczywisty - nad wodą ciągle narzekają ale jak przyjdzie co do czego to niestety większość milczy bo są zdania , że i tak nic nie zmienią . Czy ty tez tak uważasz ,że w tym zrzeszeniu nic nie można zrobić więcej ?.  

jaro422

Od: 2009-03-23

22 grudnia 2009 12:07  
Nie,  ja uważam, że poprzedni prezes Koła był do bani i to on dbał o swój ...... a Wy za pare groszy mu w tym pomagaliście. Obrośliście pajęczyną, Wasz dobry czas już minął, szas ustąpić z godnością pola następcom, zawsze można jeśli się chce pracowac pomóc ale Wy wolicie szkodzić. Typowe zachowanie polaczków, larum zaściankowej szlachty "krzywda nam się dzieje", "jak tak dalej będzie to pójdziemy gdzie indziej" " bez nas wszystko się rozleci". Żenada Panie Chęciński, żenada.  

Roman Chęciński

22 grudnia 2009 15:18  
Nikt nie twierdzi , że poprzedni prezes był wzorowy . Dlatego była konieczna wymiana ale do wyboru  było tylko tych dwóch i w efekcie okazało się ,że zmiany wyszły na gorsze a nie na lepsze. Ponadtto do nowego zarządu przy naciskaniu z mojej strony weszło kilka nowych osób . Osobiście zrezygnowałem z pracy w zarządzie ( powód jest na piśmie ) . Obrosnięcie w piórka to dośc poważny zarzut . A  o jakich drobnych tu mowa ?. Jak do tej pory to raczej ponosiłem straty a nie zyski. Mam na to dowody . Poczekamy do zebrania sprawozdawczego i wówczas zobaczymy ilu znajdzie się chetnych do pracy w zarządzie . Osobiśice proponuję abyś kolego zgłosił swą kandydaturę na prezesa tego koła. Osobiście ją poprę. Sporo jest twoich wypowiedzi na forach PZW  więc najprawdopodobniej wiesz jak powinno być prowadzone koło.
Pozdrawiam i do zobaczenia 17-01-2010

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi