| PZW Katowice - Zakaz wywózki? | ||||
|
Marcin Pisarski Od: 2009-05-14 Posty: 7 |
23 grudnia 2009 21:44 | |||
| Witam!
Dotarła do mnie informacja, że PZW Katowice chce pozwolić na wywożenie zanęt i przynęt w sezonie 2010. Ponoć pod naciskiem karpiarzy PZW ustąpiło... Prawda to? Jeżeli tak, to już powędkowane... |
||||
papaj301
Od: 2009-12-25 Posty: 1 |
25 grudnia 2009 15:31 | |||
| ktoś kto tak pisze chyba niewie oczym pisze na wszystkich wodach wszędzie można było wywozić tylko nie na Śląsku nareszcie nastała normalność na wywożenie. Co bardzo ułatwia nęcenie na duże okazy i ich łowienie a nie tak jak dotychczas partyzantka z narażeniem życia kto łowi wie oco chodzi nie trzeba tłumaczyć[poplątane zestawy itp].Co do baw tego wędkarza że zabraknie mu ryb do jedzenia to go uspokajam 99%ryb łowionych przez tych wędkarzy wraca do wody to nie mięsiarze. Przykład nęcenie modelem wędkarz na brzegu a zenęta precyzyjnie ląduje w wyznaczonym miejscu niema ryzyka że ktoś utonie no chyba że model ale to mażna naprawić a życia nieda się wrucić.No i to wszystko bez pośpiechu i strachu że nadejdzie kontrola bo pośpiech nieraz przyczyniłsię do tragiedi więc chwała pozytywnym ludziom oby tak dalej z durnymi ustawami pozdrawiam | ||||
|
Marcin Pisarski Od: 2009-05-14 Posty: 7 |
26 grudnia 2009 11:08 | |||
| Widzi Kolega, źle mnie Kolega ocenił. To, że jestem przeciwny wywózce nie znaczy, że jestem mięsiarzem. To, że nie lubie łowić karpi nie znaczy, że łowię małe leszczyki i zabieram je do domu. To, że jesteś karpiarzem nie uprawnia do takiego patrzenia z góry, zważywszy na poziom ortografii...Pomimo, że zjadłem kilka (dosłownie kilka) rybek pochodzących z naszych wód to nie martwie się o to, że braknie mi "ryb do jedzenia", stać mnie jeszcze na to, żeby iść do sklepu i kupić sobie mintaja albo... schab, wszak nie rybami człowiek żyje. Ponadto, jeżeli zabieram głos i nie poprzedzam wypowiedzi słowami "moim zdaniem" tudzież "według mnie" to należy traktować to jako fakt, nie domysł.
Chodzi mi o to, że na mniejszych zbiornikach będzie dochodziło do wojen. Już nie raz jeden "klub karpiowy" 3-osobowy zajął połowę zbiornika i gdzie by człowiek nie rzucił to "Panie! Przerzucone!" albo pretensje, że podpinam się pod jego łowisko mimo że moje stanowisko jest 30m od niego i rzucam "na wprost". Jak mam się nie podpinać jak zanęcił sobie 1/4zbiornika tonami syfu?! Wywózka zanęt i przynęt ma sens istnienia tylko wtedy, gdy ograniczymy ilość używanych zanęt albo gdy ludzie będą świadomi, że przesadna ilość zanęty w wodzie jest tak samo szkodliwa jak wrzucanie niedopałków do zbiornika. Jasne, też bym chciał wywieźć zestaw - mam łódź, mam silniki, echo - wszystko co potrzeba, ale jeżeli widzę dookoła wędkarzy to po prostu nie chcę im przeszkadzać i nie chciałbym aby i mnie przeszkadzano. Każdy - czy to karpiarz, czy to spławikowiec czy spiner ma prawo cieszyć się z wędkarstwa i chwil nad wodą tak samo. Czy łowi płocie, leszcze, liny, sandacze, karpie czy rekiny - ma takie prawo do tego i obowiązują go takie same przepisy. A jak zacznie się "masowe-wyworzenie" to takich trzeba będzie ustalić odstęp miedzy wędkarzami na 100m i więcej albo zacząć być niegrzecznym. |
||||
Mariusz Kloc
Od: 2011-11-11 Posty: 2 |
11 listopada 2011 21:38 | |||
Mariusz Kloc
Od: 2011-11-11 Posty: 2 |
11 listopada 2011 22:07 | |||
| Temat ucichł ? od pażdziernika na Przeczycach jest po spinningu .Koledzy głodni mięsa (biorą co na hak się nawinie ) od strony Tuliszowa wywożą 200,300 m. i siedzą pod namiotami dzień i noc. Nie ma szans stanąć łodzią bo jak mówią RYJ UBIJĄ . Ja kontrol na łodzi mam co drugie wędkowanie a nawet częściej,na nich nie ma bata.Dziękuje ZWIĄZKOWI kartę opłacałem 22 lata za każdy wynajm łodzi już 12 zł.od następnego roku kończę bo zrobił się syf i hamstwo. Pozdrawiam Brać Wędkarską !!! | ||||
dvbs3
Od: 2011-11-26 Posty: 223 |
23 grudnia 2011 22:04 | |||
| Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum - nie ma zapisu zobowiązującego uczestnika forum do akceptowania głupoty administratora. Gdyby głupota
miała skrzydła to admin by fruwał jak gołębica. Grzegorz Kidawski musi odejść !!! Precz z cenzurą !!! Precz z reklamami i wyskakującym face !!! Administrator odblokuj wszystkich uczestników forum !!! albo będzie powtórka z rozrywki dvbs2 napisał ; 22 listopada 2011 11:03 Administrator - szukasz wrażeń ? - masz to załatwione - to teraz sobie posprzataj |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum