| Nowość w przepisach !!!!!!!!!!!!!! | ||||
Marcin Pawłowski
Od: 2009-04-12 Posty: 40 |
21 marca 2010 19:56 | |||
| Witam. Dziś pierwszy wypad na rybki, pierwsza (i druga i inne) dostały buzi i do wody. Wiadomo początek, nie wolno zapeszać... szkoda, że piękny dzionek został spier....y przez paru idiotów... Nie wiedziałem, że poszczególne koła wędkarskie mogą naginać regulamin do własnych potrzeb. Chodzi mi o koło w miejscowości Oksa, będące właścicielem własnych stawów na których można wędkować tylko za dopłatą, ale mniejsza o to. Dziś dowiedziałem się, że skarbnik owego koła sam tworzy nowe przepisy PZW, miałem sprzeczkę z wędkarzami łowiącymi przy zaporze w Popowicach gdyż PAN SKARBNIK!!!! powiedział im, że wolno wędkować przy spiętrzeniach wody!!! Powiem szczerze, że nie wiedziałem, że każdy członek koła może dostosowywać przepisy dla własnych potrzeb!!! Posta kieruję do władz kieleckich z prośbą o interwencję!!! | ||||
bili
Od: 2009-11-12 Posty: 35 |
22 marca 2010 20:05 | |||
| Cześć!!! panie Marcinie:) prawda,że przyjemnie tak nad wodą po zimie!szacunk za wypuszczone rybki:)jeszcze nie jedno nas zaskoczy nad łowiskami!!! i nie jeden pomysł odosobnionych....a ci wędkarze! jerzeli łowili regulaminowo od tych spietrzeń to ok! A moze tak Skarbnicy we wszystkich Kołach zezwolili by nam na takie luksusy:)Pozdrawiam....i szkoda nerwów !!! | ||||
Marcin Pawłowski
22 marca 2010 20:19 | |||
| Powiem szczerze, pocieszający fakt, że łowili w określonej odległości ale nie chciałbym być w skórze tego gościa, który im to powiedział!!! Znam tych wędkarzy i podejrzewam, że będzie ciekawa rozmowa gdy się spotkają z PANEM SKARBNIKIEM. Już nie mogę się doczekać weekendu i wyjazdu nad wodę... | ||||
bili
22 marca 2010 20:46 | |||
| ....Witaj! tak człowiek musi zasówać...i tylko czeka na wolny dzeń:) ja byłem wczoraj,ale tak tylko zjechałem miejsca,troche śmieci nad brzegami!!! widziałem po zimie!A tak z ciekawości zapytam! ciekawe co by się działo i kto poniusł by kare za takie wędkowanie!Skarbnik czy ci panowie! Jak będziesz kolego coś już wiedział o tej decyzji pana Skarbnika - to daj znać! - takie informacje są ciekawe Końca:) i ciekawa będzie decyzja pana Prezesa tego Koła:) no tylko medal dać:) | ||||
Marcin Pawłowski
23 marca 2010 19:39 | |||
| Witam. Obawiam się, że ta sytuacja nie będzie miała zakończenia i ucichnie po skończeniu pisania na ten temat. Jeśli władze PZW nie zainteresują się tym, to pan skarbnik dalej będzie wymyślał swoje idiotyczna przepisy i wprowadzał w błąd innych wędkarzy. Co do sytuacji zatrzymania podejrzewam, że i tak rację miałby strażnik bądź policjant a tłumaczenie, że skarbnik koła tak powiedział nie miałoby sensu, więc zostałby ukarany wędkarz. Wobec tego jeszcze raz proszę o zainteresowanie tą sprawą!!!
Ps. Jeszcze tylko cztery dni do wyjazdu... |
||||
bili
23 marca 2010 20:31 | |||
| ...Witaj! tak po mału do przodu:) ja już kije mam sprawdzone:) Moze pan skarbnik chciał dobrze! tylko powinien chyba z Zarzadem w pierwszej kolejności tą kwestje poruszyć,każdy się myli! tylko tu najbardziej pszkodowani zostali by wedkarze!!! nie potrzebnie...:( i tak jak mówisz nie było by tłumaczenia!!! wyszli by na kłusoli!
|
||||
Marcin Pawłowski
24 marca 2010 20:47 | |||
| Witam ponownie. He he chłopie wytłumacz mi proszę w jaki sposób skarbnik chciał dobrze!!! Mało tego to koło ma tylko pod swoimi skrzydłami dwa stawy na które trzeba robić dopłatę, więc rozumiem taką sytuację na wodzie koła a nie na rzece ogólnodostępnej!!! Szkoda, że nikt z koła kieleckiego nie zainteresuje się tą sprawą. | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum