Logowanie

Zarejestruj się

ZAKAZ PRZEBYWANIA

Dodaj odpowiedź

ZAKAZ PRZEBYWANIA  
  robs

Od: 2010-06-22

24 czerwca 2010 17:58  
Witam serdecznie.Ostatnio coraz częściej możemy sie spotkać z tym ze jak to sie mówi ludzie(wędkarze) biorą sprawy w swoje ręce.Mianowicie,zbiera sie  grupa wedkarzy zaklada klub lub towarzystwo wedkarskie,dzierżawi lub wchodzi w posiadanie  jakiegoś akwenu wody który należy do PZW i ustanawia na nim łowisko specjalne,pobiera dodatkowe opłaty za tzw.licencje i ustanawia ograniczenia w połowach ryb.Jest to dla mnie zrozumiałe,jak również wprowadzenie pewnych zakazow np.zakaz kąpieli lub zakaz biwakowania.Natomiast nie rozumiem czegoś takiego jak ZAKAZ PRZEBYWANIA który jest umieszczany na tablicy informacyjnej łowiska lub w jego regulaminie.
Bedę wdzięczny za informację, jaka jest podstawa prawna  wprowadzania takiego zapisu przez w/w klub czy towarzystwo wędkarskie.
Szukałem w necie informacji na ten temat i niestety nic nie znalazłem.

Lech Sulimierski

Od: 2009-04-24

27 czerwca 2010 07:29  
tzn. zakaz przebywania ...........i co dalej , jeżeli autor zarządzenia stworzył taki regulamin to dokładne info pewnie otrzymasz u żródła , treść wygląda na prywatną posiadłość , a tu przepisy są różne  

Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW

Od: 2008-10-01

28 czerwca 2010 06:07  
Twórczość naszych rodaków w dziedzinie brania spraw w swoje ręce nie zna żadnych granic. Przecież, ani nie może być czegoś takiego, jak tworzenie towarzystw i organizowanie ,,sobie\'\' łowisk specjalnych na wodach PZW, jak i nie może być czegoś takiego, jak ,,zakaz przebywania\'\', chyba że w regulaminie łowiska istnieje zapis, że w godz...... obowiązuje zakaz wstępu. No ale bez zbadania konkretnej sytuacji trudno się wypowiadać, więc proponuję zgłosić sprawę do okręgu PZW, na terenie którego znajduje się to łowisko z zakazem przebywania i niech tam koledzy zbadają cała sprawę.  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi