| Wędkowanie z osobą nie posiadającą karty | ||||
lucjan_lucyfer
Od: 2010-06-11 Posty: 2 |
03 lipca 2010 18:16 | |||
| Witam. W mojej rodzinie tylko ja posiadam kartę w. Czy jezeli pojade z tatą nad jezioro, to mogę mu udostępnić swoje stanowisko czy coś takiego(mam 15 lat)?? czy możemy łowic obaj (kazdy jedną wędką) na moją kartę i opłaty?? Czy gdy ja przestane łowić to tata wtedy może sobie połowić?? Pozdro | ||||
aqq1
Od: 2009-01-10 Posty: 187 |
04 lipca 2010 09:24 | |||
| W świetle obowiązujących regulaminów nie wolno Ci udostępnić swojej wędki ojcu czy komuś z rodziny.Chyba że jest to współmałżonek posiadający kartę wędkarską.
Dlaczego tylko współmałżonek a nie matka czy ojciec ?Syn też może być pasjonatem a przy nim bakcyla może załapać i rodzic. Jak napisał rzecznik PZW kolega Antoni tu cytuję: Tak więc PZW, uznając rodzinny charakter wędkowania, dopuszcza prawo wedkowania dwóch osób na tym samym stanowisku, w tym samym limicie, bez konieczności wnoszenia przez jedną z nich składek członkowskich, uznając, iz takie podwójne płacenie składek w jednej rodzinie może stanowić nadmierne obciązenie dla budżetu rodzinnego. Dlaczego ujęto tylko współmałżona gdy mowa jest o rodzinnym charakterze wędkowania.Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.Powodzenia-Józef |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum