| Odłowy kontrolne | ||||
|
on67 Od: 2011-04-08 Posty: 4 |
13 kwietnia 2011 22:14 | |||
| Witam mam pytanko może ktoś z naszych włodarzy PZW mi odpowie JAK POWINIEN WYGLĄDAĆ ODŁÓW KONTROLNY bardzo mnie i moch kolegów po kiju to nurtuje byliśmy świadkami takiego odłowu lub,, pseudo odłowu" ale nie chce nikogo oskrarżać,użyto do tego celu sieci zastawnych którymi nie żle przetrzebiono stado tarlaków Sandacza kilkadziesiąt szt które nie trafiły do wody ponieważ większść była martwa Węgorza pozyskiwano tzw PUPĄ dla nie zorientowanych jest to kawałek klocka z pianki linka +haczyk pozyskane ryby trafiły podobno do okolicznych mieszkańców CZY TO BYŁO LEGALNE??? Odłowy były przeprowadzone 2lata temu w tym roku podobno mają też przeprowadzać z tąd moje pytania i obawy.dodam jescze że pomagałem kiedyś przy takich odłowach i odbywały się na żywej rybie do tego celu była użyta sieć ciągniona ryby poza kilkoma szt które badał ichtiolog wróciły do wody czy aby o to nie chodzi??? z pozdrowieniami dla Wędkarskiej Braci członek koła 69 Starogard Gd | ||||
dariuszkrystosiak
Od: 2008-11-24 Posty: 566 |
14 kwietnia 2011 12:37 | |||
| Nie jestem włodarzem ale odnoszę wrażenie że jak sama nazwa wskazuje "odłowy kontrolne" to chyba chodzi o to żeby ........... nie kontrolować odławiających a Ty z kolegami masz taki zamiar. | ||||
|
Krzyś Od: 2011-02-01 Posty: 184 |
14 kwietnia 2011 13:34 | |||
| Ja dodam że tu chodzi o "ODŁOWY KONYROLNE" . Moim zdaniem trzeba to rozumieć iż : PANOWIE TŁUMACZĄ TO IŻ ,TO MY KONTROLUJEMY ODŁOWY I JAK TRZEBA NAM RYBY TO PO PROSTU JĄ ODŁAWIAMY ! | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum