Logowanie

Zarejestruj się

Opłata jednodniowa

Dodaj odpowiedź
  Opłata jednodniowa  
  Dziki

Od: 2010-07-28

28 lipca 2010 11:50  
Proszę o informacje jak jest podstawa prawna odnośnie opłat jednodniwych .Chodzi mi o to dlaczego Pani w kasie okręgu ma mi wpisywać na wykupionym zezwoleniu jedno lub trzydniowym datę kiedy będę wędkował bo inaczej nie sprzeda mi takiego. I poinformowała mnie że płacąc przelewem też muszę wpisać termin wędkowania.Myślałem że date wpisuje się będąc na łowisku tak jak robi się normalnie.  

Paweł Siwczyński

Od: 2009-04-23

29 lipca 2010 00:56  
no proste i logiczne wykupujesz zezwolenie jedno dniowe także idąc na pocztę wykonać przelew musisz wpisać datę wędkowania i tak samo jest w biurze okręgu bo jak by Ci pani nie wypisała daty to byś sobie to jednodniowe zezwolenie nosił dotąd dopóki by Cię kontrol nie dopadła  

Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW

Od: 2008-10-01

29 lipca 2010 05:40  
W Regulaminie Amatorskiego Połowu Ryb istnieje wiele zapisów, które określają wymogi wędkowania w czasie, np., że żywych ryb nie wolno przechowywac dłużej niż 24 godzine, że dzienny połów odbywa się w okresie od świtu do zmierzchu, czyli 1 godz. przed wschodem słońca do 1 godz. po zachodzie słońca, że doba wędkowania trwa od godz. 0 do godz. 24.00 itd. Z tego wynika jednoznacznie, jakie sa wymogi wówczas, kiedy wykupi sie jednodniową opłatę za zezwolenie na wędkowanie.  A z każdej usługi korzysta się tyle czasu, na ile została opłacona.  

arnie

Od: 2008-09-24

29 lipca 2010 10:57  
trzeba wpisywać daty ponieważ zbyt wiele osób naciąga zezwoelnia. kupują jednodniowe bez daty i wędkują cały rok, dopiero w razie kontroli wpisują date.  

Dziki

30 lipca 2010 20:23  
- rzecznik prasowy ZG PZW Antoni KustuszW Regulaminie Amatorskiego Połowu Ryb istnieje wiele zapisów, które określają wymogi wędkowania w czasie, np., że żywych ryb nie wolno przechowywac dłużej niż 24 godzine, że dzienny połów odbywa się w okresie od świtu do zmierzchu, czyli 1 godz. przed wschodem słońca do 1 godz. po zachodzie słońca, że doba wędkowania trwa od godz. 0 do godz. 24.00 itd. Z tego wynika jednoznacznie, jakie sa wymogi wówczas, kiedy wykupi sie jednodniową opłatę za zezwolenie na wędkowanie.  A z każdej usługi korzysta się tyle czasu, na ile została opłacona.
Witam dobrze że w Regulaminie Amatorskiego Połowu Ryb  jest prawie wszystko opisane ,ale niema tam nic na temat że przed przed wędkowaniem mam wpisać termin połowu.Chcę poznać podstawę prawną tzn.Uchwałę ZG.  Wędkowanie jest przyjemnością a nie obowiązkem że muszę mieć wyznaczone kiedy to będę robił.Proszę mi powiedzieć koedy wykupię zezwolenie 3 dniowe ,zapłacę 30zł i nie pojadę w terminie .Pieniądze moje przepadają  .Dlaczego mam być stratny ?.  

Dziki

30 lipca 2010 20:32  
arnietrzeba wpisywać daty ponieważ zbyt wiele osób naciąga zezwoelnia. kupują jednodniowe bez daty i wędkują cały rok, dopiero w razie kontroli wpisują date.
 Witam .Jeżeli ktoś nie wpisuje daty wędkowania będąc na łowisu to tylko świadczy o osobie wędkującej
A mnie chodzi o to żę jeżeli zapłace za wędkowanie i nie pojadę na ryby to pieniądze mi przepadaja
A przecież może zmienić się pogoda i niema sensu jechać itp.

arnie

Od: 2008-09-24

02 sierpnia 2010 11:30  
niestety pogody nie da się przewidzieć w dłuższym terminie ale z dnia na dzień juz tak, poza tym nad wodami jeszcze nie ma biletomatów z zezwoleniami ;) pozdrawiam  

markus1969

Od: 2010-08-10

11 sierpnia 2010 18:59  
witam chce zrobić opłate na  3 dniowe łowienie na  Jezioro Lucieńskie     czy może podać mi ktoś namiar do danych wysyłkowych    chodzi mi o numer konta
[url=../../../../pliki/prezentacje/1179/logo/logo_pzw_z_r.jpg][/url][url=../../../../opw]Okręg Płocko-Włocławski PZW we Włocławk      
[/url]

Paweł Siwczyński

12 sierpnia 2010 12:17  
poszukał byś trochę to byś znalazł przy tym się nie spocisz http://www.pzw.org.pl/opw/dane_podmiotu  

markus1969

Od: 2010-08-10

12 sierpnia 2010 16:51  
Siwczyński Pawełposzukał byś trochę to byś znalazł przy tym się nie spocisz http://www.pzw.org.pl/opw/dane_podmiotu
 Tego szukałem dzięki za pomoc

Paweł Siwczyński

12 sierpnia 2010 22:27  
proszę Cię bardzo :-)  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi

tomaszokret [447]

jaro422 [397]