| Preprowadzka i związane z tym rozterki składkowe | ||||
junior
Od: 2009-03-29 Posty: 27 |
30 marca 2009 22:02 | |||
| Przenoszę swoje pytanie do nowego wątku, licząc że w ten sposób zostanie zauważone. Przepraszam za dubel, ale zależy mi na czasie. Moje pytanie dotyczy składek. Wszystkie opłaty wniosłem na początku roku, jednak teraz z przyczyn osobistych chce zmienić miejsce zamieszkania, a co za tym idzie - Okręg i Koło. Do tej pory należałem do Okręgu Biała Podlaska, teraz przeniosę się na włości Okręgu Wrocław. Między wymienionymi Okręgami nie ma żadnych porozumień. Moje pytanie dotyczy ponownego wnoszenia opłat - czy muszę wszystkie wnosić jeszcze raz, czy któreś mogą zostać zaakceptowane w nowym Okręgu? | ||||
|
tomaszokret Od: 2009-02-03 Posty: 447 |
31 marca 2009 01:14 | |||
| Do JUNIOR: Na pewno będziesz musiał opłacić składkę okręgową w nowym Okręgu, jeśli będziesz chciał łowić na jego wodach. Nie wiem, jak wygląda reszta. Najpewniejszej informacji uzyskasz w nowym Okręgu - zadzwoń, z pewnością uzyskasz odpowiedź. Tel do Okręgu to 071 344 44 01(2) (centrala) | ||||
|
arnie Od: 2008-09-24 Posty: 465 |
31 marca 2009 14:12 | |||
| Składki członkowskiej 2gi raz nie musisz wnosić jednak okręgową na pewno, jeśli chcesz wędkować na wodach wrocławskich. Nie do końca jestem pewien jak będzie z honorowaniem porozumień między okręgiem Wrocław a innymi. Z jednej strony przepisując się do Okręgu i Koła Wrocławskiego stajesz się członkiem tego Okręgu, z drugiej, składki zostały w Okręgu poprzednim... | ||||
Jerzy Kowalski
Od: 2008-11-20 Posty: 444 |
31 marca 2009 17:32 | |||
| W Statucie PZW jednoznacznie to określono: § 13 Członek Związku, z ograniczeniami wynikającymi z ustawy Prawo o stowarzyszeniach, ma prawo: 9) przenieść się do innego koła wraz z kartą ewidencyjną, z zachowaniem nabytych praw członkowskich. Pozdrawiam serdecznie Jerzy Kowalski | ||||
junior
Od: 2009-03-29 Posty: 27 |
31 marca 2009 21:09 | |||
| Dziękuję. Więc jeśli dobrze rozumiem, powinienem zapłacić: Cytat ze strony PZW WROCŁAW: I. Składka członkowska normalna - 58,00 zł *) ... I. Składka Pełna "N"+"G"+"Ł" - uprawniająca do wędkowania na wodach nizinnych, górskich oraz z środków pływających: 1. normalna - 90+50+30 = 170 zł, ... Więc jeśli dobrze rozumiem, powinienem zapłacić tzw. Składkę pełną tj. 90; 140 lub 170 PLN , pomijając wspomniane wyżej 58 PLN? | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum