| Do ZO Legnica | ||||
proton
Od: 2009-02-07 Posty: 399 |
14 grudnia 2010 22:16 | |||
| Dlaczego w 2011r zmuszacie wszystkich członków Okręgu do wniesienia składki okręgowej pełnej - tzn na tzw wody górskie i ze środka pływającego ?.
Większość wędkarzy łowi z brzegu na wodach nizinnych. Czy będą inne opłaty na w/w wody ? . Uprzejmie proszę o odpowiedź . Pozdrawiam. |
||||
artezjusz
Od: 2010-01-28 Posty: 15 |
15 grudnia 2010 15:07 | |||
| Zanim odpowie ZO w Legnicy, chciałbym zauważyć, że przynależność do PZW jest dobrowolna i nikt nikogo nie zmusza do należenia do tego czy innego okregu, to po pierwsze. Po drugie to naszej braci wędkarskiej nikt jeszcze nie dogodził. Pomimo że na 2011 r. składka okręgowa w Legnicy za wędkowanie na wodach nizinnych z brzegu, łodzi i na wodach górskich została ustalona na poziomie 120 zł i faktycznie w przypadku wędkarzy łowiących tylko z brzegu na wodach nizinnych jest wyższa o 30 zł, ale z drugiej strony za ful wypas zapłacisz kolego o 50 zł mniej. Oczywiście coś za coś. A po trzecie przeglądałem na tym portalu składki okręgowe w innych Okręgach i z zadowoleniem stwierdziłem że w 2011 r. składki ustalone przez okręgi dolnoślaskie są jednymi z niższych w kraju. Polecam przeanalizowanie składek okregowych w innych okregach, zawsze mozna zmienić przynalezność do okregu.
Pozdrawiam |
||||
szymon_2003
Od: 2009-01-07 Posty: 182 |
15 grudnia 2010 18:41 | |||
| sz,panie Artezjuszu -anonimie
Po1. Pytanie Kol.Protona jest skierowane do ZO PZW w Legnicy to nie Pan został wywołany do tablicy Po2 .czytając Pana posty na tym forum odnoszę wrażenie ,że jest Pan TW ZO PZW w Legnicy - konfidentem i kolaborantem. Po3 wszystkie Zarzady Okregów Dolnego Śląska działaja w zmowie i porozumieniu przy ustalaniu wysokości składek i opłat za wędkowanie to - jest zmowa ktora ma zapobiec migracji wedkarzy .Nie ma zadnego logicznego ani ekonomicznego uzasadnienia i wytłumaczenia istniejacej patologii. po4 przynależnośc do PZW jest dobrowolna - idioci i debile powinni miec statutowy zakaz przynalezności do Pzw |
||||
szymon_2003
15 grudnia 2010 18:52 | |||
| Sz.Panie Artezjuszu - Anonimie
a teraz najważniejsze chociaż Pan i tak tego nie zrozumie 1. Struktura składek i opłat uchwalona przez ZO PZW w Legnicy narusza uchwałę ZG PZW nr 103 z dnia 27 września 2008 r. w sprawie struktury składek na ochronę i zagospodarowanie wód |
||||
szymon_2003
15 grudnia 2010 18:57 | |||
| Sz.Panie artezjuszu anonimie - polecam lekture
http://www.pzw.org.pl/home/forum/12/709/doplaty_za_metody_wedkowania |
||||
piotr_okrasa
Od: 2009-02-08 Posty: 605 |
16 grudnia 2010 07:14 | |||
| Do Szymon_2003 .Bardzo mnie cieszy że kolega odwołuje się do lektur ( wątków) które ja sam umiściłem na tym forum. Wnioskuję ze tematy te poruszyły niejednago członka PZW i o to chodzi. Natomiast ZO jak i ZG które mają najwięcej do powiedzena nabierają wody w usta ,albo pokrętnie wyjaśniają wątpliwości za pomocą Rzecznika , który zapewne sam nie rozumie tego, co każą mu pisać. Serdecznie pozdrawiam | ||||
piotr_okrasa
Od: 2009-02-08 Posty: 605 |
16 grudnia 2010 07:46 | |||
| Do Proton. Szanowny Protonie czy przypadkiem nie jesteś posiadaczen super lekkiego z bardzo ciepłymi wkładkami ( hit wękarski ) obuwia ,które unoszą wędkarza na wodzie. Podejrzewam że ZO Legnica aby ujedolicić składkę okręgową , bo większość wędkarzy owe buty posiada podciągneli je do środków pływających. Ja natomiast jestem dobrej myśli że ZO Legnica jest na tyle rosądny że te nieszczęsne buty wykluczy jako środek pływający i przywróci poprzednią składkę tzn połów z brzegu i wody nizinne i nie będzie na siłe uszczęsliwiał swoich wędkarzy. Ze swojej analizy jest to jeden okręg w kraju który skupia bardzo dużą rzesze wędkarzy i dba o to aby ci wędkarze mieli gdzie łowić ,nie ma u nich prywaty i chciwości. Serdecznie pozdrawiam | ||||
artezjusz
Od: 2010-01-28 Posty: 15 |
17 grudnia 2010 20:47 | |||
| Do Szymona 2003
Szanowny Panie szkoda z Tobą dyskutować , bo do Ciebie nic nie dociera. Ja również czytam to FORUM i Twoje wypowiedzi. W większości z nich potrafisz tylko krytykować i obrażać ludzi w różnych Okręgach. Czytałem Twoje wypowiedzi zarówno na portalach okręgu Koszalin, Katowice czy Legnicy i wszędzie to samo - OBRAŻASZ wszystkich, widocznie masz taki charakter. A teraz odpowiem na Pana stwierdzenia Po1. Pytanie Kol.Protona jest skierowane do ZO PZW w Legnicy to nie Pan został wywołany do tablicy A jakim prawem zabraniasz mi wypowiadać się na tym Forum, TY możesz a inni nie ???? Po2 .czytając Pana posty na tym forum odnoszę wrażenie ,że jest Pan TW ZO PZW w Legnicy - konfidentem i kolaborantem. Jeżeli uważnie czytałeś moje posty , to również powinieneś przeczytać , że kiedyś jedną kadencję działałem w Okręgu Legnickim i w dalszym ciągu do niego należę, bo Okręg ten mi odpowiada. Ale najdziwniejsze to jest to, że to Pan działał we władzach i komisjach tego Okręgu przez dobrych kilka kadencji . I jak Pan tam działał , to pewnie wszystko było super, a jak już mieli Pana dosść zarówno w macierzystym kole jak i w Okręgu i nie wybrali Cię nigdzie do żadnych struktur PZW , to teraz jesteś OBROŃCĄ - tylko czego, albo kogo , bo napewno nie wedkarzy ?????? Natomiast co do języka i słów przez Pana używanych , to pozostawia on sporo do życzenia, a jest to język, który bardzo często słyszymy w TV , którą widocznie z braku zajęcia za często Pan ogląda. Po3 wszystkie Zarzady Okregów Dolnego Śląska działaja w zmowie i porozumieniu przy ustalaniu wysokości składek i opłat za wędkowanie to - jest zmowa ktora ma zapobiec migracji wedkarzy .Nie ma zadnego logicznego ani ekonomicznego uzasadnienia i wytłumaczenia istniejacej patologii. Na to Pana twierdzenie nie będę odpowiadał, bo przecież Pan wie lepiej. To pewnie Pan załatwił naszym wędkarzom tyle Porozumień jakie mieliśmy w br. BRAWO PANIE SZYMON !!!!!!! po4 przynależnośc do PZW jest dobrowolna - idioci i debile powinni miec statutowy zakaz przynalezności do Pzw A tym stwierdzeniem pokazałeś Pan kim jesteś. Kto dał Ci prawo do obrażania ludzi zrzeszonych w PZW , demokracja - napewno nie. Odpuść Pan sobie zabieranie głosu na tym Forum, Twój czas działania w PZW już dawno skończył się, więc jak już Ci kiedyś napisałem zapisz się do jakiejś partii, tam ludzi Twojego pokroju potrzebują i napewno zostaniesz LIDEREM, a może już jesteś. I jeszcze jedno, napewno już więcej na Twoje posty nie będę odpowiadał , bo szkoda mojego czasu. Pozdrawiam [/i] |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum