| Suma opłat za cały rok | ||||
|
Daniel Kowalski Od: 2010-04-26 Posty: 2 |
03 stycznia 2011 10:37 | |||
| Witam, na wstępie powiem, że przejrzałem tabelę opłat i mniej więcej wiem, z jakimi kosztami wiąż się bycie legalnym wędkarzem, jednak chciałby mieć jasność co do totalnej kwoty. Zamierzam zostać członkiem PZW , a więc 62 zł (na 2011 rok) + wpisowe 25 = 87 pln. Teraz tak, głównie wędkuję na mazurach w okresie letnim, ale bywa, że wyskoczę na działkę pod Grójec połowić w rzeczce. Sporadycznie bywając u rodziny narzeczonej, połowię w okolicach Dąbrowy Górniczej. Czy ja muszę wykupić prawo do połowu dla każdego rejonu ? W sumie to da jakieś 400 zł, a wędkuję naprawdę niewiele, stricte hobbystycznie. Czy jest jakaś szansa na niższą kwotę ? Z góry wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam, Daniel. | ||||
dariuszkrystosiak
Od: 2008-11-24 Posty: 566 |
03 stycznia 2011 12:37 | |||
| Daniel
O ile dobrze liczę to możesz zapłacić mniej.Konieczne jest oczywiście te wspomniane 87plz ale czy na mazurskiech jeziorach gdzie chcesz wędkować dzierżawcą jezior jest PZW?A ile sobie liczy spółka rybacka to trzeba dowiadywać się u źródła.Każda z tych spółek ma możliwość 1-3 czy 7 dniowego zezwolenia.Nie wiem czy rzeczka na której chcesz wędkować pod Grójcem to jeszcze okręg mazowiecki czy już radomski ale też masz możliwość wykupienia okresowych tyle że nie ma możliwości płacenia przelewem bo musisz mieć zezwolenie ze znakiem holograficznym. |
||||
|
Daniel Kowalski Od: 2010-04-26 Posty: 2 |
03 stycznia 2011 12:56 | |||
| Chodzi właśnie o to, aby uniknąć wykupu kilkudniowego. Cenię sobie swobodę, i być może w tym roku częściej wyskoczę na wędzisko, stąd takie właśnie pytanie o pozwolenie całoroczne, gdyż przy kilku egzemplarzach pozwoleń 3 lub 7 dniowych, kwota już jest większa niz pozwolenie całoroczne. Tak jak wspomniałem, jestem tylko hobbystą i laikiem - lecę na wędkowanie niesiony naglą chęcią :) Ale wielkie dzięki za informację ! | ||||
espe22
Od: 2011-01-05 Posty: 13 |
05 stycznia 2011 20:11 | |||
| W krakowskiem właśnie powiększyli składkę o 10 % a więc biją już tych od gazu!!! Jeżeli masz mozliwośc wędkowania gdześ na wodach prywatnych lub należących do różnych stowarzyszeń to tylko tam i jak najdalej od PZW!!!! | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum