Logowanie

Zarejestruj się

Łowienie na terenie innego okręgu

Dodaj odpowiedź

Łowienie na terenie innego okręgu  
  Piotr

Od: 2011-01-12

12 stycznia 2011 20:18  
Witam, mam nastepujący problem, należę do okręgu PZW Nowy Sącz i tam też opłacam wszelkie składki. Jednak teraz studiuję w Krakowie i chciałbym się wybrać wiosną na pobliskie jeziora lubna Wisłę. Czy okręg krakowski będzie honorował moje opłaty? Dodam, że są one wyższe, niż w Krakowie, ponieważ w Nowosądeckim okręgu obowiązuje pełna stawka na górskie rzeki. Czy może będę musiał dokupywać dodakowo "dniówki" żeby łowić w onym okręgu?
Pozdrawiam

Dyrekto

Od: 2008-12-31

12 stycznia 2011 20:50  
piotr no masz problem ... z tego co udało mi się ustalić to okręg krakowski nie ma porozumienia ,powtarzam -chyba -  z twoim okręgiem . więc nie będziesz mógł wędkować na wodach Krakowa . och boli , lecz możesz możesz zapewne opłacić w ich okręgu składkę na zagospodarowanie wód i zapewne otrzymasz stosowne zezwolenie . lecz nie stawiałbym 100 % na moją odpowiedź . raczej poczekaj na pewniaka ... lub zadzwoń do okręgu Kraków a tam uzyskasz prawidłowe wyjaśnienia...

sikawka

Od: 2010-01-30

12 stycznia 2011 21:45  
Cała ta sytuacja niczym z filmów Bareji.... Kombinować i kombinować. 
Czasem zastanawiam się czy nie czas już na zmianę PZW na OZW bo skoro trzeba kombinować albo porozumiewać się by powędkować w "P" (polski) a trzeba dopłacać "O" (okręgowe) a jeden z drugim nie może się dogadać ?

rafał dyzmański

Od: 2009-03-19

13 stycznia 2011 09:45  
ooo kolega  Sikawka ma rację:) popieram!! OZW hehe bo i tak to wygląda niestety...  

jozekgaluszka

Od: 2010-01-22

14 stycznia 2011 11:21  
Jeżeli masz wykupioną w swoim okręgu opłatę członkowską i okręgową to w tym sezonie otrzymałeś do tego również zezwolenie z wykazem na których wodach możesz łowić i z którymi okręgami jest podpisane porozumienie, tak więc jeżeli z Krakowem nie ma porozumienia, to w dowolnym kole PZW Kraków opłacasz tylko okręgówkę i tu również dostaniesz zezwolenie tylko z wykazem wód okręg Kraków bez porozumień z innymi okręgami.  

Piotr

Od: 2011-01-12

14 stycznia 2011 11:45  
Dziękuję za pomoc:)  

patryk1102

Od: 2011-01-23

23 stycznia 2011 18:17  
Gdy chcę łowić w Gliwicach a jestem w kole w Czerwiące to co mam zrobić mogę łowić tam czy muszę zapłacić coś więcej bo niestety nie znam się  na tym  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi