Logowanie

Zarejestruj się

Dodaj odpowiedź

nowicjusz..  
  Michał

Od: 2011-01-12

12 stycznia 2011 23:20  
Witam, pod koniec 2010 roku wyrobilem sobie karte, zdałem egz. i dokument mam juz w domu. Moje pytanie jest takie, mianowicie:
Jestem z woj. Sieradzkiego, czy jeżeli opłacę składkę w kole w którym zdawałem egz. to będę mógł łowić na rejonach których Okręg sieradzki podpisze porozumienia? czy tylko na tych zbiornikach którymi będzie zarządzało koło któremu dam moje pieniążki?? Czy są jakieś dodatkowe opłaty za łowienie na wodach z porozumień? i gdzie się takie opłaty dodatkowe uiszcza?

proton

Od: 2009-02-07

12 stycznia 2011 23:44  
Już nie ma woj sieradzkiego. Jeśli wniesiesz składki w Kole należącym do Okręgu Sieradz to możesz łowić w porozumieniach podpisanych przez ten Okręg. Jakie są tam przpisy ( ograniczenie , ewentualne dopłaty itp ) dowiesz się klikając w "mapkę porozumień " .  

Dyrekto

Od: 2008-12-31

13 stycznia 2011 00:25  
michał jak pisał proton okręg sieradzki ma podpisane porozumienia i ty na wodach okręgów z porozumień możesz spokojnie wędkować ale ....jeżeli masz jakieś wytyczne to wychodzi z legendy mapy co do konkretnego okręgu to musisz zastosować się do jej wskazówek . np w okręgu kaliskim możesz wędkować bez problemu natomiast w konińskim za specjalnymi obostrzeniami  . musisz sam zadbać o wiedzę gdzie  kiedy jak co i ile, jednocześnie pamiętając ze co kraj to obyczaj i często wewnętrzne pkt regulaminu mogą być zaostrzone co tyczyć się będzie również ciebie kiedy wędkować będziesz gościnnie...   

Michał

Od: 2011-01-12

13 stycznia 2011 16:12  
ok, klikam w mapke...i nic...albo administrator spi albo nie podal sieradz jeszcze nic....dlatego moje zdziwienie, czyzby nie było w ogole porozumień?  

szymon_2003

Od: 2009-01-07

13 stycznia 2011 16:55  
michał - jezeli nie ukończyłes 16 latek to po opłacenbiu składek np.  w okregu PZW Sieradz mozesz wedkowac na wodach uzytkowanych przez PZW  ogólnie dostepnych całego kraju niezaleznie od podpisanych porozumień przez ZO PZW Sieradz.
Uchwała nr 103
Zarządu Głównego PZW
z dnia 27 września 2008 roku
w sprawie struktury składek okręgowych na ochronę i zagospodarowanie wód

proton

Od: 2009-02-07

13 stycznia 2011 18:31  
Michał - masz rację. O Sieradz olał swoich członków. :(((  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty