| znizka dla emerytow | ||||
vasil1987
Od: 2011-04-06 Posty: 1 |
06 kwietnia 2011 20:29 | |||
| Moje pytanie jest takie...od ilu lat przysluguje znizka dla emerytow?? Slyszalem ze od 65 lat ale nie wiem czy to prawda, czy tez wystarczy byc tylko emerytem (ponizej 65 roku zycia)?? prosze o pomoc i z gory dziekuje:) | ||||
|
Krzyś Od: 2011-02-01 Posty: 184 |
06 kwietnia 2011 21:38 | |||
| Znizka przysługuje osobom powyzej ( lub od , nie jestem pewien ) 65 roku zycia | ||||
Andrzej Wyszyński
Od: 2009-12-21 Posty: 16 |
06 kwietnia 2011 21:38 | |||
| Sorki Kolego, nie wystarczy być ,,młodym emerytem" ;).Zniżka jest dla mężczyzn po ukończeniu 65 i kobiet po ukończeniu 60 roku życia. | ||||
aqq1
Od: 2009-01-10 Posty: 187 |
07 kwietnia 2011 06:47 | |||
| Zgadza się, jest tak jak piszesz lecz tak być nie powinno.RÓWNA składka dla wszystkich.CHceszwędkować płać i wiek nie powinien mieć tu znaczenia.Wielu członków PZW jest na zasiłku dla bezrobotnych,wielu tyra za 900 zł miesięcznie.Jednak oni musza wysupłać po kilkaset złotych na opłaty.Wielu z tego powodu zrezygnowało z członkostwa w PZW.Większość osób po 65 roku posiada emerytury rzędu 1700-2500zł.Nie zazdroszczę im tego,wypracowali je sobie.Jaki więc problem aby oplacali pełną składkę.I jeszcze jedno.Wielu płacących pełną skladkę pracuje zawodowo.I ma czas na kilka wypadów nad wodę w ciągu sezonu.Nie liczę wypadów po dwie ,trzy godziny i to również sporadycznie.Znam zasobnych 65...wzwyż latków którzy siedza nad woda tygodniami robiąc z tego sportu całkiem niezłe żródło dodatkowego dochodu.I tacy mają mieć ulgi.Moje wnioski o pełną odpłatność wszystkich członków PZW(tych z odznakami i innych również)pomijane są głuchą zmowa milczenia.Pozdrawiam | ||||
piotr_okrasa
Od: 2009-02-08 Posty: 605 |
07 kwietnia 2011 18:59 | |||
| aqq1 ciebie powinni odznaczyć i za darmo wywalić z PZW, abyś nie doczekał sędziwegio wieku . | ||||
|
07 kwietnia 2011 22:56 | |||
| ŚWIĘTE SŁOWA !!! BRAWOOOOOOOOOOOO | ||||
aqq1
08 kwietnia 2011 07:02 | |||
|
A jest jeszcze czym mnie odznaczać w PZW? Bo mam wszystkie możliwe odznaki PZW.A i do wieku jak to piszesz sędziwego bliziutko.Zdrówko również dopisuje. W przeciwieńatwie do Ciebie piszę o Tobie z szacunkiem.I zyczę ci abyś dożył sędziwego wieku.Módl się tylko o zdrowie bo na rozum za póżno. |
||||
aqq1
08 kwietnia 2011 07:04 | |||
|
Krzycz sobie krzycz.Możesz mnie w tyłek pocałować.Za darmo jajka zobaczysz.Brz poważania-aqq1 |
||||
proton
Od: 2009-02-07 Posty: 399 |
08 kwietnia 2011 08:47 | |||
| :aqq1 [/quote]
A jest jeszcze czym mnie odznaczać w PZW? Bo mam wszystkie możliwe odznaki PZW.A i do wieku jak to piszesz sędziwego bliziutko. ---------------------- Kol aqq1- Sam przyznajesz , że wypracowałeś sobie " emeryturę " w PZW ( aż całkowitą ulgę, czyli bezpłatność składek ). Jak uważasz, że emerytom po 65 l nie należą się ulgi, to dając dobry przykład, zacznij od siebie i zrezygnuj dobrowolnie ze swoich zniżek. Wtedy będziesz mógł uczciwie takie zmiany proponować. Pozdrawiam. |
||||
aqq1
08 kwietnia 2011 11:08 | |||
........Moje wnioski o pełną odpłatność wszystkich członków PZW(tych z odznakami i innych również)pomijane są głuchą zmowa milczenia.Pozdrawiam Kolego proton-bądż rzetelny w cytowaniu moich słów.Napisałem wyrażnie tych z odznakami i innych również.Nie wyrywaj więc z konteksu zdań które są Ci wygodnymi w ataku na moją osobę. Mnie stać jest na opłacenie kilkuset złotych i jest mi obojętnym czy będę płacił pełną składkę czy skorzystam z przysługujacej mi ulgi.Dla mnie równi są wszyscy członkowie PZW i nie powinno być tu żadnych wyjątków.Nie zamierzam więcej z Tobą polemizować.Pozdrawiam-aqq1 Pozdrawiam -aqq1 |
||||
|
08 kwietnia 2011 11:51 | |||
| Kolego aqq1 kultura to aż Ci z butów wystaje , a co do zniżek to Kolega Proton ma rację , jeśli jak twierdzisz walczysz z tym , to powinienieś w imię PROTESTU dla przykładu zrezygnować pierwszy , jako Członek Zarządu Okręgu . Myślę że podźwięg by napewno został . Ale z drugiej strony to po co i w imię czego przecież WY MUSICIE SIĘ TRZYMAĆ RAZEM ! A co do innych to i owszem - NAKAZAĆ IM ! | ||||
piotr_okrasa
08 kwietnia 2011 17:38 | |||
| aqq 7 Siódemka napisana celowo .bo zapewne każy wie co to nr siódmy. Te twoje wszystkie mozliwe odznaczenia to zapewne jakieś kapsle nic nie znaczące o zasługach członka. Jakby coś znaczyły to byś nie postulował o zniesięniu zniżek , bo byś się sam kopnął w dupę .zazdrość oślepia twój tok rozumowania. Takich pseudo działaczy powinni wywalić z PZW co nie szanują osób starszych i działaczy którzy przyczynili się do istniena tego stowarzyszenia . Najlepiej jak byś zrobił wypad z sieci bo śmieją się z ciebie starsi jak i dzieci . | ||||
Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW
Od: 2008-10-01 Posty: 785 |
09 kwietnia 2011 09:02 | |||
| Panowie, proponuję zachować sposób, jak na ten temat przystało. Znizkę dla emerytów w wieku zgodnym z przepisami ogólnymi, a więc kobiety 60 lat i mężczyźni 65 lat, ustanowił Krajowy Zjazd Delegatów. Zniżka dotyczy składek członkowskich i składek okręgowych, ale pamiętajmy, że koszta, jakie musimy pokryć z naszych składek pozostają na tym samym poziomie, a nawet rosną. Dotyczy to kosztów stałych: prąd, czynsze, ale także paliwa itd. Stosując ulgi o charakterze socjalnym godzimy się, że zostaną one pokryte z tych składek, które wpłyną do Związku na realizację celów statutowych. Stąd stanowisko delegatów KZD by uwzględnić tylko kryterium ustawowego wieku emeratalnego. | ||||
aqq1
09 kwietnia 2011 12:09 | |||
|
09 kwietnia 2011 14:37 | |||
I znowu BRAWOOOOOOO ( KULTURA , KULTURA I JESZCZE RAZ KULTURA !!! ) Próżno szukać ? |
||||
|
09 kwietnia 2011 14:42 | |||
| No i jeszcze jedno aqq 9 skąd wisz że na sosnie odkręca się igły trzynastką . TEORIA PRÓB I BŁĘDÓW? | ||||
|
tomjas78 Od: 2009-08-23 Posty: 689 |
09 kwietnia 2011 19:34 | |||
Kolego aqq1 Mam emeryturę ok. 1400zł to tak dla twojej wiadomości . Nie chce cie obrażać , bo to generalnie nic nie da . Ale to co wypisujesz w swoich postach to skandal . W zarzadach kół ( tylko kół ) udzielałem sie ponad 30 lat temu . Walczyłem z systemem i walcze do teraz z takimi jak ty , za to co robicie złego dla polskiego wedkarstwa. A śmiesz po hamsku medalami sie chwalic , za ten cały syf który przez te wszystkie lata nad wodą robiliście ( mówie o całości działaczy od góry do dołu ) . Taki cwaniak jesteć , ze piszesz o równouprawnieniu dla wszystkich , a inne przywileje , którymi sie dzielicie ? Jak wytykam , że w kole wiecej pieniędzy jest przejadane na własne cele statutowe , to jestem wyśmiewany i nic nie można z tym z robić , a emerytom chcecie zabrać . Hamstwo i obłóda . |
||||
|
09 kwietnia 2011 21:56 | |||
Co prawda to prawda wielu ma 2000 zł , ale co z tymi co mają 600 zł ? Czy im się coś od nas nie należy ? Czy to nie tacy Kolegę wybrali jako delegata ? I czy potrafił by Kolega powiedzieć o swoich zamiarach na Walnym swoiego Koła ? |
||||
piotr_okrasa
10 kwietnia 2011 06:30 | |||
| aqq na muniu nr 7 Jak ty będziesz płłacił za zkładki pełnoodpłatnie to ja chyba też pójdę w twoje ślady. aqq na muniu , jeszcze nie wszystkie kapsle dostałeś została jeszcze odznaka honorowa ale si ją nie dali ze względu na stan twojego zdrowia .Tą trzynastką to w którą strone się odkręca ,zapewne robiłeś to wielokrotnie ,trening czyni mistrza. Te twoje odznaczenia to robiłeś na kopiarce laserowej ,czy ze zwykłego ziemniaka milionerze wiesz co ty możewsz nam zrobić ,wiesz ja wygląda kątownik OOOOOOOOOO. | ||||
piotr_okrasa
10 kwietnia 2011 06:46 | |||
| aqq opuszcam palcem dolną brew na znak powątpiewania że te odznaszenia posiadasz jedyne co możesz mieć to odznakę wzorowy wędkarz za zasługi na stawie u wuja . Dzieciom takich odznak nie dają którymi się cynicznie chwalisz , jedynie mógł je ci przyznać ZG Disneylandu. | ||||
dvbs3
Od: 2011-11-26 Posty: 223 |
23 grudnia 2011 20:04 | |||
| Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum - nie ma zapisu zobowiązującego uczestnika forum do akceptowania głupoty administratora. Gdyby głupota
miała skrzydła to admin by fruwał jak gołębica. Grzegorz Kidawski musi odejść !!! Precz z cenzurą !!! Precz z reklamami i wyskakującym face !!! Administrator odblokuj wszystkich uczestników forum !!! albo będzie powtórka z rozrywki dvbs2 napisał ; 22 listopada 2011 11:03 Administrator - szukasz wrażeń ? - masz to załatwione - to teraz sobie posprzataj |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum