| POBIERANIE PROWIZJI PRZEZ SKARBNIKA ZA ZDAWANIE KARTY WĘDKARSKIEJ | ||||
Początkujący
Od: 2011-04-18 Posty: 6 |
19 kwietnia 2011 09:40 | |||
| Mam pytanie czy skarbnik pzw może pobierac prowizje za egzamin na karte wędkarską. Pytam się z tego względu ,że chce zdac na krte wędkarską i powinnem zapłaci 30zł +10zł w urzedzie a skarbnik powiedział że za egzamin należy mu sie 80zł??? Czy on ma prawo do prowizji??? | ||||
|
pzwlipien Od: 2010-08-02 Posty: 50 |
19 kwietnia 2011 10:25 | |||
| Witam
Proponuje abyś sprawą zainteresował Komisje Rewizyjną Koła, oczywiście kopie pisam wysłał do Okregowej Komisji Rewizyjnej |
||||
Andrzej Wyszyński
Od: 2009-12-21 Posty: 16 |
19 kwietnia 2011 18:53 | |||
| To jakaś paranoja, jaka prowizja? W naszym okręgu opłata egzaminacyjna wynosi: normalna - 20zł, a dla młodzieży uczącej się lub studiującej w wieku 16-24 lat - 10zł. Młodzież do lat 16 zwolniona jest z opłaty egzaminacyjnej, po okazaniu legitymacji szkolnej. Opłatę za wydanie Karty wędkarskiej ustalają Starostwa powiatowe i przykładowo u nas ta opłata wynosi - 10zł (za wydanie karty opłatę pobiera Starostwo. | ||||
Początkujący
19 kwietnia 2011 19:45 | |||
| Byłem dzisiaj u tego pana i powiedział mi ,że za wyrobienie karty trzeba zapłacić 80zł poniewarz ja u niego zdaje egzamin i to już koło załatwi wyrobienie karty w urzędzie a ja mam przyjść po odbiór. Wienc wziełem zapłaciłem za kartę wędkarską on wzioł muj dowód i zdjęcie spisał moje dane i kazał zapłacić 80zł ,więc mu dałem. Pytałem się go dokładnie za co to jest bo mam naliczone ogółem jeśli to by było że koło już załatwi mi w urzędzie to i tak powinienem zapłacic 40zł ale nie 80zł. On powiedział że taki jest kosz egzaminu wraz z wyrobieniem tylko karty wędkarskiej(białej). Czy jest coś takiego ,że gdy koło załatwie całom sprawe papierkowa to oni pobierają dodatkowe opłaty???? Jeśli nie to co dokładnie mam uczynić???? Karte musiałe i tak zdawac w okręgu mojego zamieszkania a dopiero potem moge se wybrac jakieś inne koło, jeśli jest to nie uczciwe to napewno nie bende w tym kole. Prosze o doradę. Może jest coś za co musiałem zapłacic przy wyrabianiu karty że kosztowała ona 80zł???(Coś dodatkowego??) | ||||
|
pzwlipien Od: 2010-08-02 Posty: 50 |
19 kwietnia 2011 20:52 | |||
| Jak już pisałem we wcześniejszym poście sprawę skieruj do komisji rewizyjnej koła i okregowej komisji rewizyjnej, bo kolega skarbnik zdziera z ciebie jak talala i działa na szkode związku co ma swoje konsekwęcje i należy go jak najszybciej postawić przed okręgowym sądem koleżeńskim. | ||||
Andrzej Wyszyński
Od: 2009-12-21 Posty: 16 |
19 kwietnia 2011 21:31 | |||
| Drogi Kolego, a może te 80zł to jest suma opłat za: egzamin na kartę wędkarską + wyrobienie karty w Starostwie + wpisowe + składka członkowska PZW + opłata za legitymację członkowską + opłata za wędkowanie (okręgowa)? Skoro jesteś nowicjuszem w tym hobby to musisz wiedzieć ile wydasz zanim zarzucisz wędkę. | ||||
Początkujący
19 kwietnia 2011 22:05 | |||
| Cena ta jest wyłącznie za kartę wędkarską, bez wyrabiania karty członkowskiej PZW i innych opłat. | ||||
Początkujący
19 kwietnia 2011 22:07 | |||
| Wyjaśnię sprawę przy odbiorze karty. Zamykam temat. | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum