Logowanie

Zarejestruj się

Opłata poza okręgiem

Dodaj odpowiedź

Opłata poza okręgiem  
  robson_m

Od: 2009-04-27

27 kwietnia 2009 23:00  
Chce wędkować na Chańczy lub na Nidzie (okolice Pińczowa). Komu mam zapłacić składkę i ile? Czy bezpośrednio na PZW Kielce czy na któreś z kół?  

gustav665

Od: 2009-04-14

27 kwietnia 2009 23:46  
robson_mChce wędkować na Chańczy lub na Nidzie (okolice Pińczowa). Komu mam zapłacić składkę i ile? Czy bezpośrednio na PZW Kielce czy na któreś z kół?
chyba musisz wyrobićsobię legitymacje w którymśz kół

tomaszokret

Od: 2009-02-03

28 kwietnia 2009 07:22  
Do ROBSON_M: Napisz najpierw, czy jesteś już członkiem PZW, a jeśli tak, to jakiego Okręgu. Bo sprawy różnie się mieć mogą...  

robson_m

Od: 2009-04-27

28 kwietnia 2009 09:45  
należę do Okręgu Katowice, oprócz tego mam opłacony Kraków ogólnodostępne robson_m  

tomaszokret

28 kwietnia 2009 13:02  
Do ROBSON_M: Kielce nie ma porozumienia z Katowicami, więc musisz dokonać oddzielnej opłaty na wody Okręgu Kielce. Wysokość opłat i numer konta znajdziesz tutaj: http://www.pzw.org.pl/26/cms/335/skladki_i_oplaty. Opłaty dokonasz na poczcie, pozostaje jeszcze sprawa rejestru... Jeśli nie będzisz miał możliwości uzyskać go w kole, daj namiar na siebie, wyślę ci pocztą.  

piotr_okrasa

Od: 2009-02-08

28 kwietnia 2009 18:32  
do tomaszokret.Widzę że interesik sie rozwija z rejestrami połowów.Mimochodem stałes się dilerem rejestrów na całą Polskę.Niedawno wmawiałeś mi żę rejestry są tylko sprzedawane wraz z opłatą okręgową ,więc skąd masz nadmiar rejestrów.Co drukarenka poszła w ruch i drukuje lewe rejestry.Teraz widzisz że na wędkarstwie można trochę dorobić i zrobić w ciula PZW w ramach rewanżu.  

piotr_okrasa

28 kwietnia 2009 19:37  
tomaszokretDo ROBSON_M: Kielce nie ma porozumienia z Katowicami, więc musisz dokonać oddzielnej opłaty na wody Okręgu Kielce. Wysokość opłat i numer konta znajdziesz tutaj: http://www.pzw.org.pl/26/cms/335/skladki_i_oplaty. Opłaty dokonasz na poczcie, pozostaje jeszcze sprawa rejestru... Jeśli nie będzisz miał możliwości uzyskać go w kole, daj namiar na siebie, wyślę ci pocztą.

Witaj konkurencjo w rozpowrzechnianiu lewych rejestrów połowów.Przeczytaj co pisałeś na temat rejestrów w temacie - rejestracja połowów- Brawo i jak się teraz wytłumaczysz że nie można mieć lewych rejestrów,jedyne twoje usprawiedliwiwnie to że byłeś na koksie i nie wiesz co się z tobą dzieje i pisałem aby tylko pisać by nie spaść z rankingu na tym forum.

tomaszokret

28 kwietnia 2009 19:49  
Do PIOTR_OKRASA: Miałem nadzieje, że zniknąłeś, ale widzę, że się nadal gdzieś czaisz po krzakach... Wyjaśnię ci więc, skąd mam dostęp do dowolnej w sumie ilości rejestrów Okręgu Kielce. Otóż świat jest inny, niż myślisz - jak napisałem już kiedyś (nie chce mi się marnować czasu na odszukiwanie tego fragmentu) rejestry nie we wszystkich okręgach są płatne. W kieleckim nie są. Więc każdy skarbnik zgromadził ich nadmiar na początku roku, żeby nie mieć braków przy wydawaniu. I teraz przerażająca dla ciebie informacja - tobie solą w oku jest wydatek złotówki na rejestr, mnie stać na to, by wydać 1,20 na znaczek, by komuś potrzebującemu rejestr wysłać. Na twoje pytanie, ile zarobię na "rozprowadzaniu lewych rejestrów" udzielę odpowiedzi -1,22 zł na każdej sztuce, bo taki jest koszt znaczka plus koperty. A ty ile tam zarobiłeś, hę? :-P Nadal żadnych konkretów nie piszesz... :-((( No, masz odpowiedź, to kysz w te swoje krzaki, czaj się dalej!  

piotr_okrasa

28 kwietnia 2009 20:23  
tomaszokretDo PIOTR_OKRASA: Miałem nadzieje, że zniknąłeś, ale widzę, że się nadal gdzieś czaisz po krzakach... Wyjaśnię ci więc, skąd mam dostęp do dowolnej w sumie ilości rejestrów Okręgu Kielce. Otóż świat jest inny, niż myślisz - jak napisałem już kiedyś (nie chce mi się marnować czasu na odszukiwanie tego fragmentu) rejestry nie we wszystkich okręgach są płatne. W kieleckim nie są. Więc każdy skarbnik zgromadził ich nadmiar na początku roku, żeby nie mieć braków przy wydawaniu. I teraz przerażająca dla ciebie informacja - tobie solą w oku jest wydatek złotówki na rejestr, mnie stać na to, by wydać 1,20 na znaczek, by komuś potrzebującemu rejestr wysłać. Na twoje pytanie, ile zarobię na "rozprowadzaniu lewych rejestrów" udzielę odpowiedzi -1,22 zł na każdej sztuce, bo taki jest koszt znaczka plus koperty. A ty ile tam zarobiłeś, hę? :-P Nadal żadnych konkretów nie piszesz... :-((( No, masz odpowiedź, to kysz w te swoje krzaki, czaj się dalej!

Teraz z innej beczki jesteś na łowisku łapiesz komplecik ryb i nie możesz dalej łowić bo wpisałeś wcześniej datę i symbol łowiska.Więc kamuflujesz złowione ryby wycięgasz zapasowy rejestr idalej łowisz drugi komplecik i tak dalej i tak dalej do wyczerpania rejestrów i stajesz się legalnym mięsiarzem.I nadal twierdzisz że posiadając rejestry w nadmiarze jest to nie szkodliwe.

piotr_okrasa

28 kwietnia 2009 20:53  
piotr_okrasa
tomaszokretDo PIOTR_OKRASA: Miałem nadzieje, że zniknąłeś, ale widzę, że się nadal gdzieś czaisz po krzakach... Wyjaśnię ci więc, skąd mam dostęp do dowolnej w sumie ilości rejestrów Okręgu Kielce. Otóż świat jest inny, niż myślisz - jak napisałem już kiedyś (nie chce mi się marnować czasu na odszukiwanie tego fragmentu) rejestry nie we wszystkich okręgach są płatne. W kieleckim nie są. Więc każdy skarbnik zgromadził ich nadmiar na początku roku, żeby nie mieć braków przy wydawaniu. I teraz przerażająca dla ciebie informacja - tobie solą w oku jest wydatek złotówki na rejestr, mnie stać na to, by wydać 1,20 na znaczek, by komuś potrzebującemu rejestr wysłać. Na twoje pytanie, ile zarobię na "rozprowadzaniu lewych rejestrów" udzielę odpowiedzi -1,22 zł na każdej sztuce, bo taki jest koszt znaczka plus koperty. A ty ile tam zarobiłeś, hę? :-P Nadal żadnych konkretów nie piszesz... :-((( No, masz odpowiedź, to kysz w te swoje krzaki, czaj się dalej!

<br />
<br />Teraz z innej beczki jesteś na łowisku łapiesz komplecik ryb i nie możesz dalej łowić bo wpisałeś wcześniej datę i symbol łowiska.Więc kamuflujesz złowione ryby wycięgasz zapasowy rejestr idalej łowisz drugi komplecik i tak dalej i tak dalej do wyczerpania rejestrów i stajesz się legalnym mięsiarzem.I nadal twierdzisz że posiadając rejestry w nadmiarze jest to nie szkodliwe.

I wśród krzaków można wyczaić prawdziwego mięsiarza z plikiem rejestrów w ręku i nie dziwię sie że w twoim okręgu brakuje ryb sam pokazałas przykład że bez trudu można jednego dnia złowić kilka kompletów ryb.Macie tam prawdziwe eldorado, bezproblemowy dostęp do rejestrów i masowo giną wam ryby nad którymi tak ubolewasz że to wina wędkarzy.

tomaszokret

28 kwietnia 2009 21:36  
Do PIOTR_OKRASA: Rejestry nie są jedynym (ani w zasadzie żadnym) wyznacznikiem tego, czy łowisz zgodnie z przepisami czy nie. Tylko to, co masz w siatce lub w torbie. Twój argument to żaden argument - żeby kłusować nie są mi potrzebne 2 rejestry, wystarczy, że nie wpiszę wszystkiego w rejestr, prawda? Kula w płot... Kończmy już tę dyskusję, nadal nie potrafisz przytoczyć żadnego rozsądnego i logicznego argumentu na poparcie swoich racji.  

iraira

Od: 2008-10-24

22 maja 2009 09:14  
piotr_okrasa
piotr_okrasa

<br /><br />
<br /><br />Teraz z innej beczki jesteś na łowisku łapiesz komplecik ryb i nie możesz dalej łowić bo wpisałeś wcześniej datę i symbol łowiska.Więc kamuflujesz złowione ryby wycięgasz zapasowy rejestr idalej łowisz drugi komplecik i tak dalej i tak dalej do wyczerpania rejestrów i stajesz się legalnym mięsiarzem.I nadal twierdzisz że posiadając rejestry w nadmiarze jest to nie szkodliwe.

<br />
<br />
<br />I wśród krzaków można wyczaić prawdziwego mięsiarza z plikiem rejestrów w ręku i nie dziwię sie że w twoim okręgu brakuje ryb sam pokazałas przykład że bez trudu można jednego dnia złowić kilka kompletów ryb.Macie tam prawdziwe eldorado, bezproblemowy dostęp do rejestrów i masowo giną wam ryby nad którymi tak ubolewasz że to wina wędkarzy.

Niezły numer z tymi rejestrami.
Kilka kompletów dziennie....
:)

gotrii

Od: 2009-05-26

17 czerwca 2009 10:35  
tomaszokretDo ROBSON_M: Kielce nie ma porozumienia z Katowicami, więc musisz dokonać oddzielnej opłaty na wody Okręgu Kielce. Wysokość opłat i numer konta znajdziesz tutaj: http://www.pzw.org.pl/26/cms/335/skladki_i_oplaty. Opłaty dokonasz na poczcie, pozostaje jeszcze sprawa rejestru... Jeśli nie będzisz miał możliwości uzyskać go w kole, daj namiar na siebie, wyślę ci pocztą.

Witam ja mam podobny problem również jestem z okregu katowice wykupie skladke okresowa ale potrzebuje rejestr z okregu kileckiego a nie mam jak go dostac:(

tomaszokret

17 czerwca 2009 13:48  
Do GOTRII: Mój mail to tomasz.okret@wp.pl. Napisz mi swój adres, wyślę ci rejestr.  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi