| Karta wędkarska i wszystkie opłaty | ||||
Michał
Od: 2011-08-13 Posty: 2 |
18 sierpnia 2011 13:02 | |||
| Witajcie! Przepraszam za nowy temat ale szukałem wszędzie i nie mogłem znaleść mam nadzieję że mi pomożecie.
Otórz mam 15 lat i mieszkam w Łukcie obok Olsztyna i chcę zdawać na karte wędkarska we wrześniu. Chodzi oto ile trzeba mieć pieniędzy(ogólnie) ile dostane zniżki jakie dokumenty muszę miec przy sobie aby otrzymać wszystkie potrzebne kodumenty i gdzie pokolei sie udawać po zdaniu egzaminu Z góry dziękuje Michał |
||||
Michał
Od: 2011-08-13 Posty: 2 |
18 sierpnia 2011 14:02 | |||
| Aha i czy moge zdawać na karte w Ostródzie w Urzędzie?? | ||||
dvbs3
Od: 2011-11-26 Posty: 223 |
23 grudnia 2011 19:38 | |||
| Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum - nie ma zapisu zobowiązującego uczestnika forum do akceptowania głupoty administratora. Gdyby głupota
miała skrzydła to admin by fruwał jak gołębica. Grzegorz Kidawski musi odejść !!! Precz z cenzurą !!! Precz z reklamami i wyskakującym face !!! Administrator odblokuj wszystkich uczestników forum !!! albo będzie powtórka z rozrywki dvbs2 napisał ; 22 listopada 2011 11:03 Administrator - szukasz wrażeń ? - masz to załatwione - to teraz sobie posprzataj |
||||
dawid
Od: 2012-01-03 Posty: 4 |
03 stycznia 2012 22:18 | |||
| Witam ja mam za niedługo 14lat
i chciał bym zrobic karte wędkarskom w katowicach chciałem aie dowiedziec ile zapłace i cy ktos z dorosłych musi byc ze mnom np muj brat jak bedzietez opłacał karte |
||||
Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW
Od: 2008-10-01 Posty: 785 |
06 stycznia 2012 08:37 | |||
| Do 14 lat nie musisz posiadać karty wędkarskiej by móc wędkować, ale masz dośc czasu by dokładnie przeczytać Regulamin Amatorskiego Połowu Ryb i zapisane tam zasady wędkowania dla osób do lat 14, które są członkami PZW i, które nie są członkami PZW. Po 14 roku życia możesz przystąpić do egzaminu na kartę wędkarską w najbliższym sobie kole PZW i tam dowiesz się co do wysokości opłat za egzamin. Wydanie karty wędkasrskiej kosztuje: wyrobienie zdjęcia, opłacenie w starostwie właściwym dla miejsca zamieszkania 10 zł na wniosek o wydanie karty. | ||||
|
Tomek Duda Od: 2012-02-06 Posty: 3 |
23 lutego 2012 08:44 | |||
| W olsztynie trzeba pojechac na baltycka 2 kolo jeziora dlugiego taki zolty budynek . Musisz sie nauczyc regulaminu pzw bedziesz mial test zdasz ten test dostaniesz kwitek i pojedziesz do wydzialu ochrony srodowiska kolo ratusza musisz miec przy sobie 10zl zeby oplacic karte. A mlodziezowa karta kosztuje na jeziora wadag klebarskie itp 80zl , a na jezioro krzywe 210zl tam niema mlodziezowej | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum