| Okręg Katowice - Opłaty | ||||
|
obywatel Od: 2009-04-28 Posty: 1 |
28 kwietnia 2009 21:10 | |||
| Witam Serdecznie.
Prosze mi powiedziec jakie sa opłaty w tym okregu za połow ryb oraz jakie sa opłaty aby moc wstapic do pzw.Prosze wyjasnic co daje mi ze bede w pzw?Czy mam jakies znizki itp?Jezeli jestem z okregu katowickiego to w jakich wodach moge jeszcze lowic? |
||||
|
tomaszokret Od: 2009-02-03 Posty: 447 |
28 kwietnia 2009 21:53 | |||
| Do OBYWATEL: Wykaz składek znajdziesz tutaj: http://www.pzw.com.pl/index.php?id=7. Chyba wszystko, ale zwróć również uwagę na znajdujące się po lewej stronie odnośniki do opłat za łowiska specjalne. Z lewej strony masz również odnośnik "porozumienia" - zaglądając tam możesz sprawdzić, jaki obszar Polski jest dostępny dla Ciebie jako wędkarza i członka Okręgu Katowice. Nie wszystkie wody jednak leżące na tym terenie, a jedynie te, których dzierżawcą jest PZW.
Należąc do PZW uzyskujesz dwa rodzaje korzyści. Po pierwsze korzyść finansową - składki za połów w wodach PZW są niższe, niż te same opłaty, które muszą wnieść osoby niezrzeszone. Po drugie - możesz (i tu użyję niezbyt podobającego mi się zwrotu :-P) uczestniczyć w życiu PZW - korzystać z organizowanych przez koło zawodów wędkarskich, wycieczek, brać udział w działaniach na rzecz ochrony i zarybiania wód, a także podjąć działalność mającą na celu pomoc innym wędkarzom w realizacji ich wędkarskich zamierzeń. wyobraź sobie, że są wędkarze mający satysfakcję również z tej pozamaterialnej korzyści z przynależenia do PZW :-P |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum