Logowanie

Zarejestruj się

Okręg Katowice - Opłaty

Dodaj odpowiedź

Okręg Katowice - Opłaty  
  obywatel

Od: 2009-04-28

28 kwietnia 2009 21:10  
Witam Serdecznie.
Prosze mi powiedziec jakie sa opłaty w tym okregu za połow ryb oraz jakie sa opłaty aby moc wstapic do pzw.Prosze wyjasnic co daje mi ze bede w pzw?Czy mam jakies znizki itp?Jezeli jestem z okregu katowickiego to w jakich wodach moge jeszcze lowic?

tomaszokret

Od: 2009-02-03

28 kwietnia 2009 21:53  
Do OBYWATEL: Wykaz składek znajdziesz tutaj: http://www.pzw.com.pl/index.php?id=7. Chyba wszystko, ale zwróć również uwagę na znajdujące się po lewej stronie odnośniki do opłat za łowiska specjalne. Z lewej strony masz również odnośnik "porozumienia" - zaglądając tam możesz sprawdzić, jaki obszar Polski jest dostępny dla Ciebie jako wędkarza i członka Okręgu Katowice. Nie wszystkie wody jednak leżące na tym terenie, a jedynie te, których dzierżawcą jest PZW.
Należąc do PZW uzyskujesz dwa rodzaje korzyści. Po pierwsze korzyść finansową - składki za połów w wodach PZW są niższe, niż te same opłaty, które muszą wnieść osoby niezrzeszone. Po drugie - możesz (i tu użyję niezbyt podobającego mi się zwrotu :-P) uczestniczyć w życiu PZW - korzystać z organizowanych przez koło zawodów wędkarskich, wycieczek, brać udział w działaniach na rzecz ochrony i zarybiania wód, a także podjąć działalność mającą na celu pomoc innym wędkarzom w realizacji ich wędkarskich zamierzeń. wyobraź sobie, że są wędkarze mający satysfakcję również z tej pozamaterialnej korzyści z przynależenia do PZW :-P

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi