Logowanie

Zarejestruj się

pozwolenie jednodniowe

Dodaj odpowiedź

pozwolenie jednodniowe  
  mkdugi

Od: 2009-05-02

02 maja 2009 15:45  
Witam ,jestem posiadaczem karty wedkarskiej której z kilku powodów nieoplacalem tego roku ,chce sie wybrac na ryby i tu pytanie . Jak wyglada sprawa pozwolenia jednodniowego , czy mozna zaplacic przekazem te 15 zlotych na nasz okreg katowicki ,kiedy i gdzie wpisuje date polowu i nr. lowiska ? i gdzie wpisuje złowione ryby bo przeciez nie mam rejestru. Prosze o odp.  

tomaszokret

Od: 2009-02-03

02 maja 2009 21:03  
Do MKDUGI: Nie 15 zł, a 30 zł za dzień. Nie jesteś już członkiem PZW, jeśli przez kilka lat nie opłacałeś składek. Wykaz opłat znajdziesz tutaj: http://www.pzw.com.pl/index.php?id=7
Nie wpisujesz na druczku numeru łowiska, tylko imię i nazwisko, numer karty wędkarskiej oraz datę połowu.
I po dłuższej przerwie w wędkowaniu warto byłoby również zerknąć tutaj: http://www.pzw.org.pl/katowice/cms/2627/zasady_wedkowania_w_okregu , żeby uniknąć ewentualnych nieporozumień.

mkdugi

03 maja 2009 05:41  
Jak nie jestem , karte oplacam regularnie od 1994 r.Pierwszy raz nie zapłacilem z powodow osobistych . To juz nie rozumie dla kogo jest ta oplata 15 zl.  

tomaszokret

Od: 2009-02-03

03 maja 2009 07:30  
Do MKDUGI: O ile dobrze cię zrozumiałem - twoje członkostwo wygasło automatycznie w sytuacji, gdy nie dokonałeś opłaty składek na czas, czyli do 30.04. Chcąc dokonać wpłat teraz będziesz musiał ponownie wnieść wpisowe. Czas, przez jaki opłacałeś kartę do tej pory nie ma znaczenia.
Opłata 15 zł jest dla wędkarzy będących członkami PZW i albo mających wniesioną tylko składkę członkowską (tak robią np. co, przewidują, że nie będą mieli możliwości często chodzić na ryby, ponieważ dla przykładu pracują za granicą) oraz dla wędkarzy z innych Okręgów, nie mających podpisanych porozumień z Katowicami.

mkdugi

03 maja 2009 09:33  
No to teraz jestem w domu . Dzieki bardzo i pozdrawiam.  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi