| opłaty w ramach porozumienia | ||||
Koniu...
Od: 2009-01-31 Posty: 2 |
16 stycznia 2012 23:03 | |||
| Witam, jestem członkiem koła w Krakowie i opłaconą kartę w Krakowie. Czy wykupując skłądkę w ramach porozumienia na wody z okręgu Czestochowa jestem uprawniony do korzystania z porozumienia między Częsctochową a Jelenią Górą, z którą Częstochowa ma podpisaną umowę ? | ||||
Aleksander Domański
Od: 2011-11-08 Posty: 226 |
17 stycznia 2012 10:56 | |||
| Ciekawe pytanie . Ja też w tej sprawie zadam pytanie.
Wpłacając składkę członkowską w Kole okręgu np. Mazowsze , jestem członkiem PZW czy członkiem OM PZW . Czy mogę nie opłacać składki okręgowej na Mazowszu tylko w innym okręgu lub w gospodarstwie PZW Suwałki? |
||||
dariuszkrystosiak
Od: 2008-11-24 Posty: 566 |
17 stycznia 2012 11:34 | |||
| Trudno rozstrzygnąć. Jeśli ktoś mieszka w okręgu mazowieckim i zapłaci składkę ale ma jakiś domek np. w okręgu chełmskim a jeszcze np rodzinę w słupskim to na codzień opłatę ma uregulowaną ale już na kilka czy kilkanaście weekendów w roku musi wykupić okręgową chełmską bo 2-3 dniowych mu się nie opłaca a 2 tygodnie wakacji chciałby spędzić na wodach okręgu słupskiego to jeszcze okręgową słupską.
I teraz Olek "koń binuj" jak to rozwiązać ;-)) członek z ramienia PZW czy któregoś z w/w okręgów? a może wszystkich trzech? |
||||
Artur Zakrzewski
Od: 2009-01-26 Posty: 8 |
17 stycznia 2012 16:49 | |||
| Oczywiście wykupując składkę na inny okręg korzytasz z Tych samych wód co wędkarze tamtego okręgu czyli wykupując jak w twoim przypadku z okręgiem Częstochowa możesz wędkować również w okręgu Jelenia Góra skoro jest podpisane porozumienie pomiędzy tymi okręgami | ||||
megaspec
Od: 2009-01-31 Posty: 9 |
17 stycznia 2012 21:50 | |||
| Kolego Arturze nie wprowadzaj w błąd. Porozumienie dotyczy tylko i wyłącznie Członków umawiających się Okręgów. Wykupując tylko składkę okręgową można wędkować tylko i wyłącznie na wodach tego Okręgu. Porozumienie nie obowiązuje bo Ty zapłaciłeś składkę członkowską za 64 zł w innym Okręgu. Mam nadzieję że to jest jasne. | ||||
Artur Zakrzewski
18 stycznia 2012 07:04 | |||
| Kolego wydaje mi się że to Ty wprowadzasz w błąd posiadając pozwolenie na wedkowanie na dany okręg można wędkować na tym okręgu i okręgach z którymi dany okręg ma porozumienia, reasumując posiadając pozwolenie na wędkowanie i wykupując dodatkowe na dany interesujący nas okręg masz prawo wędkować na wszystkich wodach jak członkowie okręgu w którym wykupiłeś to pozwolenie , jeżeli by było tak jak Ty mówisz( ja jestem z okręgu poznańskiego który nie podpisał z żadnym okręgiem porozumienia) to licząc szybko jeżeli byś chciał wędkować w całej polsce masz podajże około 50 okręgów i gdybyś miał osobno wykupować na każdy z nich zapłaciłbyś przyjmując około 100 zł na okręg ( są takie w których opłata wynosi ponad 300 zł) grubo ponad 5000 zł | ||||
|
Juliusz Wardzyński Od: 2009-12-10 Posty: 20 |
18 stycznia 2012 08:55 | |||
| Witam,
kol. "megaspec" moim zdaniem ma rację w tym przypadku. Porozumienie zawiera się między Okręgami, osobami prawnymi. Należy przynależeć do tej komórki, żeby korzystać z porozumienia międzyokręgowego. Będąc członkiem tylko i wyłącznie jednego Koła (jednego Okręgu), możesz korzystać tylko i wyłącznie z porozumień zawartych przez swoją macierzystą jednostkę (Okręg). Pozdrawiam! |
||||
megaspec
Od: 2009-01-31 Posty: 9 |
18 stycznia 2012 08:59 | |||
| Ja wiem co piszę, już to przerabiałem i mandat od PSR wisiał na włosku. Zostało na pouczeniu. I Porozumienia dotyczą tylko i wyłącznie członków. Zadzwoń i zapytaj do dowolnego Okręgu. Jak jesteś z Poznania a zapłacisz np. w Rzeszowie czy możesz łowić na wodach z którymi Rzeszów podpisał porozumienie? Na 1000% nie tylko na wodach Rzeszowa. I tak jest we wszystkich okręgach porozumienia dotyczą tylko członków UMAWIAJĄCYCH SIĘ OKRĘGÓW. Pora zmienić kolego Arturze Okręg Poznański. Jak nie ma z nikim porozumienia to łów u Siebie. Albo płać tam gdzie łowisz albo chytasz. Jak wolisz. | ||||
Artur Zakrzewski
18 stycznia 2012 11:15 | |||
| Macie rację sprawdziłem u źródła a tak swoją drogą to za rok juz ma nie być żadnych tego typu porozumień ponieważ jest to nie zgodne z ustawą o Rybactwie Śródlądowym i znów się wdarł w nasze przepisy jakiś bubel prawny | ||||
|
Juliusz Wardzyński Od: 2009-12-10 Posty: 20 |
18 stycznia 2012 12:46 | |||
| OK.
Cyt. "za rok juz ma nie być żadnych tego typu porozumień ponieważ jest to nie zgodne z ustawą o Rybactwie Śródlądowym"... Może coś bliżej nt. porozumienia - ustawa, bo nie śledziłem tematu? |
||||
Wojciech Jachowicz
Od: 2011-03-18 Posty: 5 |
02 marca 2012 22:19 | |||
| Każdego wędkarza w całej Polsce obowiązuje zezwolenie na wody, na których chce wędkować. Tak, więc jeśli opłacisz tu i tam i dostaniesz zezwolenia to wędkuj bez problemu a jeśli ci ich nie wydadzą, bo ci nie przysługują, bo jesteś członkiem innego okręgu a zapłaciłeś pełną lub połowę składki okręgowej w tym okręgu to twoja spraw gdyż nie słuchałeś dobrych rad innych. | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum