Logowanie

Zarejestruj się

Wpłata przez internet

Dodaj odpowiedź

Wpłata przez internet  
  astalavista88

Od: 2009-05-04

04 maja 2009 18:06  
A ja mam takie pytanie… mam karte wędkarską… na ten rok nie zamierzam opłacać żadnych składek (po prostu niewiem ile razy się wybiore na ryby)…dlatego mam zamiar wykupywać jednodniowe pozwolenia za 30zł (PZW Katowice) i tu pytanie… jako że wszytkie opłaty zawsze robie przez konto internetowe to czy takie pozwolenie jednodniowe mogę też zapłacić „on-line”..wpisać odpowiednią płatność w tytule i wydrukować potwierdzenie..no i oczywiście mieć go przy sobie w czasie łowienia? Wpadnie „kontrol” i nie będą robić problemów?...zaznaczam że takie wydruki posiadają informacje że są pełnoprawnymi dokumentami i nie posiadają podpisów (zgodnie z jakimś tam paragrafem ustawy)  

gustav665

Od: 2009-04-14

04 maja 2009 18:17  
astalavista88A ja mam takie pytanie… mam karte wędkarską… na ten rok nie zamierzam opłacać żadnych składek (po prostu niewiem ile razy się wybiore na ryby)…dlatego mam zamiar wykupywać jednodniowe pozwolenia za 30zł (PZW Katowice) i tu pytanie… jako że wszytkie opłaty zawsze robie przez konto internetowe to czy takie pozwolenie jednodniowe mogę też zapłacić „on-line”..wpisać odpowiednią płatność w tytule i wydrukować potwierdzenie..no i oczywiście mieć go przy sobie w czasie łowienia? Wpadnie „kontrol” i nie będą robić problemów?...zaznaczam że takie wydruki posiadają informacje że są pełnoprawnymi dokumentami i nie posiadają podpisów (zgodnie z jakimś tam paragrafem ustawy)

mysle ze to zalezy od kontrolera, jezeli to bedzie jakis fajn ydziadek czy cos to cie pusci, ale jak mlody pelen wigoru policjant czy cos to bedziesz mial problemy.

tomaszokret

Od: 2009-02-03

04 maja 2009 18:49  
Do ASTALAVISTA: Nie powinieneś mieć kłopotu. Choć oczywiście sam dokument może budzić podejrzenia, ale każda ze służb mogących dokonać kontroli może sprawdzić (po pewnym czasie), czy rzeczywiście dokonałeś tej wpłaty. Wystarczy, że skierują do właściwego Okręgu zapytanie czy taki to a taki Astalavista płacił pieniądze... :-P I jeśli okaże się, że nie zapłacił, to dopiero kierować sprawę na drogę administracyjną.
Płacę od dwóch lat przelewami internetowymi, bylem kilka razy kontrolowany, nikt się nie doczepił...

astalavista88

Od: 2009-05-04

05 maja 2009 08:36  
Też tak myśle....
Czego tu się bać jak wpłata i tak jest zrobiona:)...więc mogą sobie sprawdzać ile chcą... mam tylko nadzieje że kontrolujący też robi takie przelewy w domu i wie o co chodzi.

Kazimierz Wąsik

Od: 2008-12-04

06 maja 2009 11:15  
Opłacam za pośrednictwem banku internetowego składki jedniodniowe lub kilkudniowe i roczne od lat i rzadko byłem poza okręgiem mazowieckim kontrolowany więc nie bardzo wiem jak to jest przy kontroli, ale każdorazowo uzgadniałem możliwość zapłaty przez internet z zarządem okręgu. Opłata jedniodniowa w przypadku braku jakiejkolwiek opłaty rocznej okręgowej powinna być w wysokości przewidzianej dla niezrzeszonych w PZW.  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi