Logowanie

Zarejestruj się

Niekonsekwencje w informacjach o porozumieniach [Biała Podlaska - Lublin - Chełm]

Dodaj odpowiedź

Niekonsekwencje w informacjach o porozumieniach [Biała Podlaska - Lublin - Chełm]  
  magorec

Od: 2011-01-06

27 stycznia 2012 00:02  
Co jest grane, licha ciężkiego? Z informacji na stronie PZW Biała Podlaska wynika, że można wedkować w okręgach Chełm i Lublin bez dodatkowych opłat. PZW Chełm podaje informacje, że opcja zerowa dotyczy tylko niektórych wód i na resztę trzeba dopłacić połowę okręgówki. Gdzie jest prawda?
W tamtym roku zmuszony byłem do opłacenia składek w trzech okręgach (mieszkam na styku dawnych województw i często wędkuję będąc u rodziców). Jeżeli w tym roku władze okręgów uprzyjemnią mi życie swoimi rozgrywkami to - klnę sie na co chcecie - przeliczę tę kasę na dniówki w "wędkarskich burdelikach" i dam sobie spokój z uczestnictwem w tym cyrku. Jak to jest możliwe, że uniemożliwia się wędkarzom, z jednego województwa, dostępu do wód - w zamian za to promując ich wyjazdy do województw ościennych? Przecież stracą na tym wszyscy: sklepy wędkarskie, właściciele noclegów itp.

jerzy53

Od: 2011-03-15

27 stycznia 2012 00:13  
To są pytania do władz NASZEGO Bialskiego OKRĘGU. Ale u nas FORUM nie istnieje, a nawet wpisów pod konkretnymi tematami nikt nie czyta. Tak , jak nikt z "OBSŁUGUJĄCYCH Z RAMIENIA ZO "którzy są na zebraniach sprawozdawczych nie przedstawia w OKRĘGU spraw poruszanych na zebraniach.  

magorec

Od: 2011-01-06

27 stycznia 2012 08:07  
Ktoś jednak powinien być odpowiedzialny za informacje umieszczane na stronie. Widocznie "pogłoski" o bardzo mizernej jakości zarządzania w naszym okręgu nie są wyssane z palca. Nie wyobrażam sobie żeby, kierujący organizacją, nie potrafił stworzyć systemu rozliczania pracowników z wykonania określonych zadań.
W niedziele mamy zebranie sprawodzawcze to się dokładnie zapytam. A w razie czego to przenoszę się z papierami kilkanaście kilometrów dalej i za tę samą kasę mam większość wód obok domu. Bo na skutek posranych układów i wytyczenia okręgów wedkarskich, mam 500 m. nad rzekę okręgu Lublin i 20 km do najbliższej wody ZO Biała Podlaska.

dariuszkrystosiak

Od: 2008-11-24

27 stycznia 2012 08:28  
Ze strony okręgu chełmskiego:
1.    Okręg PZW w Białej Podlaskiej - porozumienie na wody nizinne
 Porozumienie w opcji zerowej: rzeka Bug ( od ujścia cieku Ubrodownica w gm. Dubienka do ujścia rz. Hanna w gm. Hanna) w obwodzie rybackim Nr 2 wraz z dopływami i starorzeczami oraz jez. Glinki. Pozostałe wody nizinne - dopłata w wysokości 50% składki okręgowej - 45,- złotych. Porozumienia na wody nizinne nie dotyczą wód, na których obowiązują dodatkowe składki uzupełniające.
      Ze strony BP:
2.        Wędkarze Okręgu Biała Podlaska wędkują na wodach ogólnodostępnych                 ( płynących, nizinnych) Okręgów PZW: Białystok, Chełm, Ciechanów,  Lublin, Mazowieckie, Radom,  Rzeszów, Siedlce, Kielce, Tarnobrzeg, Zamość  po uzyskaniu zezwolenia i bez wnoszenia dodatkowych opłat.
ale mapka już pokazuje tylko że jest porozumienie z Siedlacami,Mazowszem,Ciechanowem i
B-stokiem.Może dla działaczy jest to zrozumiałe,dla wędkarzy niekoniecznie.

Andrzej

Od: 2011-08-17

27 stycznia 2012 08:51  
Jest niekonsekwencją, że ZO Biała Podlaska nie dotrzymał umowy międzyokręgowej z Mazowieckim, Ciechanowskim, Siedleckim i Białostockim, która mówiła, że sygnatariusze porozumienia (5 okręgów) nie mogą podpisywać porozumień z innym Okręgami. Biała Podlaska zgodziła się na to rozwiązanie na piśmie, jednak "po cichu" dogadywała się z innymi Okręgami. Tajemnicą poliszynela jest fakt, że kol. Bedyński (Prezes Okręgu Mazowieckiego) zrezygnował z udziału w prezydium ZG, ponieważ (moim zdaniem) uważa, iż Biała Podlaska zrobiła go publicznie "w konia". Osobiście nie żałuję, że w/w kolegi nie ma w prezydium ZG, ponieważ on strasznie kręci te sąsiednie Okręgi. Najbardziej mnie rozśmiesza zapłata 100.000 zł (!!!) Ciechanowskiego dla naszego Mazowieckiego, żeby wędkarze z tego pierwszego mogli łowić na naszych wodach. Przecież wędkarze z Mazowieckiego (tacy jak ja) łowią w sąsiednim Ciechanowskim, gdzie mają działki letniskowe! I więcej nas łowi w wodach Wkry, niż Pułtuszczaków na wodach Narwi. Ale to świadczy tylko o poddaniu się Ciechanowskiego pod reżim Warszawy. Niedługo ten Okręg (jak i inne sąsiednie) zostanie wchłonięty przez nas, wygramy przetargi na wody. Trochę mi będzie szkoda wód, bo w tych małych okręgach zdecydowanie nie wpuszcza się rybaków. TAM SŁOWO POJEDYŃCZEGO WĘDKARZA CZY KOŁA PRZEWAŻNIE SIĘ LICZY.
Durny Ciechanowski. Do Białej Podlaskiej - gratuluję nie poddawania się presji i hegemonii Warszawy.

dariuszkrystosiak

Od: 2008-11-24

27 stycznia 2012 09:56  
AndrzejJest niekonsekwencją, że ZO Biała Podlaska nie dotrzymał umowy międzyokręgowej z Mazowieckim, Ciechanowskim, Siedleckim i Białostockim, która mówiła, że sygnatariusze porozumienia (5 okręgów) nie mogą podpisywać porozumień z innym Okręgami. Biała Podlaska zgodziła się na to rozwiązanie na piśmie, jednak "po cichu" dogadywała się z innymi Okręgami.Trochę mi będzie szkoda wód, bo w tych małych okręgach zdecydowanie nie wpuszcza się rybaków. TAM SŁOWO POJEDYŃCZEGO WĘDKARZA CZY KOŁA PRZEWAŻNIE SIĘ LICZY.
Durny Ciechanowski. Do Białej Podlaskiej - gratuluję nie poddawania się presji i hegemonii Warszawy.
Też słyszałem taką wersję o porozumieniu 5 okręgów które na żądanie Mazowsza miały nie podpisywać żadnych innych porozumień,tak zrobiły Siedlce chociaż oznaczało to porozumienie z 4 okręgami a nie tak jak rok temu chyba z 14. Mam nadzieję że siedlecki może zrobić do wiosny jakiś aneks do porozumień i też się wypiąć na Mazowsze a może i Ciechanów tak zrobi. Masz 100% racji w tym że małe okręgi jakoś mają wolę dogadać się z wędkarzami a w mazowieckim zupełnie nie liczą się nie tylko z pojedyńczym wędkarzem ale też np. z internautami na swojej stronie a koła też mają niewiele do powiedzenia. Z drugiej strony coraz to czyta się o tym że okręgi powinny być po granicach województw albo jak sam pisałem po granicach RZGW a wtedy byłoby ich tylko 7.

Aleksander Domański

Od: 2011-11-08

27 stycznia 2012 17:45  
Przyszły rok będzie bardzo ciekawy z porozumieniami. Rok wyborczy.
Może jak dobrze wybierzemy to doczekamy się wprowadzenia składki lub opłaty krajowej .
Przy tej opcji nikt nikogo nie będzie robił w konia i pod kupował obwody rybackie wychodząc z konkurencyjnymi ofertami konkursowymi.

Marcin Borowik

Od: 2011-03-15

28 stycznia 2012 22:06  
magorecKtoś jednak powinien być odpowiedzialny za informacje umieszczane na stronie. Widocznie "pogłoski" o bardzo mizernej jakości zarządzania w naszym okręgu nie są wyssane z palca. Nie wyobrażam sobie żeby, kierujący organizacją, nie potrafił stworzyć systemu rozliczania pracowników z wykonania określonych zadań.
W niedziele mamy zebranie sprawodzawcze to się dokładnie zapytam. A w razie czego to przenoszę się z papierami kilkanaście kilometrów dalej i za tę samą kasę mam większość wód obok domu. Bo na skutek posranych układów i wytyczenia okręgów wedkarskich, mam 500 m. nad rzekę okręgu Lublin i 20 km do najbliższej wody ZO Biała Podlaska.

Ależ kolego system rozlicznia pracowników to jest i to solidny, ale w złotówkach :-))))))

norasta

Od: 2012-03-06

06 marca 2012 21:11  
Prosze o info, bo nigdzie nie mogę uzyskać jednoznacznej odpowiedzi, a dzwoniłem również do okręgu BP i LUB.
Czy w wykazie wód w których można wędkowac po opłaceniu skłądki w Białej Podlaskiej znajdują się wody okręgu Lubelskiego? Czy konieczne jest fatygowanie się do Lublina w cleu pobrania stosownych pozwoleń, rejestró itp? 

Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW

Od: 2008-10-01

09 marca 2012 08:11  
Może spróbować wejśc na stronę okręgu w Lublinie i tam ściągnąć wzór zezwolenia, bo na takim zezwoleniu musi być wykaz wod udostepnionych do wędkowania.  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi