| Uczeń wędkarz | ||||
opos
Od: 2012-02-10 Posty: 2 |
10 lutego 2012 14:09 | |||
| Witam, czy uczący się członek PZW (17 lat) może łapać na wszystkich ogólnodostępnych wodach PZW innych okręgów niż "macierzysty" (oczywiście oprócz tych za dodatkową opłatą), nikt jednozanacznie nie może mi udzielić odpowiedzi normalnie masakra! Jeśliby ktoś mógł mi to wyjaśnić to z góry bardzo dziekuję | ||||
|
Janusz Trzmielewski Od: 2008-12-07 Posty: 39 |
10 lutego 2012 21:52 | |||
|
oczywiscie że możesz łowić na tych wodach , jesteś pełnoprawnym członkiem PZW i masz takie same prawa jak pełnoletni wędkarz , jedynie co cie ogranicza to to że nie masz prawa głosu na zebraniach walnych i nie możesz zasiadać we władzach związku § 9 1. Członkiem zwyczajnym Związku moŜe być osoba fizyczna, która ukończyła 16 lat, zna i uznaje Statut Związku oraz wniosła wymagane składki |
||||
opos
Od: 2012-02-10 Posty: 2 |
10 lutego 2012 22:06 | |||
| przepraszam nie wyraziłem się jasno, chodzi mi o to czy mogę łapać w ramach SKŁADKI OKRĘGOWEJ na wodach PZW w całej Polsce czy też muszę dopłacać tak jak "starzy" wędkarze (pytam bo słyszałem że młodzi na ogólnodostępnych pzw nie płacą dodatkowo) | ||||
Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW
Od: 2008-10-01 Posty: 785 |
11 lutego 2012 08:11 | |||
| Nie, nie możesz. Prawo do wędkowania na wodach innych okręgów po opłaceniu ulgowej składki członka uczestnika w swoim okręgu przysługuje tylko członkom PZW w wieku do lat 16. | ||||
|
Janusz Trzmielewski Od: 2008-12-07 Posty: 39 |
11 lutego 2012 08:15 | |||
| obawiam sie że nie ma takiego przepisu ,ktory by zwalniał cię z wniesienia skladki w innym okręgu ,ale przepis mówi że za stosowanie ulg odpowiedzialne sa poszczególne okręgi ,tzn. że w jednym okręgu musisz opłacic taką składkę a w innym nie.Sprawa jest prosta ,trzeba się zorientowac jak to wyglądą w okregu ,który cię interesuje.
6. Zasady stosowania ulg i zwolnień w składce okręgowej oraz zasady wydawania zezwoleń na amatorski połów ryb dla osób objętych tymi ulgami i zwolnieniami, uchwalają na terenie swego działania zarządy okręgów. a tu masz więcej na temat ulg i składek w 2012 r http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/3/wiadomosci/52415/pliki/uch_zg__nr_109___dot__skl_czlonk_na_2012_i_zalaczniki.pdf |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum