Logowanie

Zarejestruj się

Jak załatwić formalności i opłatę

Dodaj odpowiedź

Jak załatwić formalności i opłatę  
  ripper

Od: 2009-06-16

16 czerwca 2009 19:02  
Z uwagi na brak porozumienia z naszym Okręgiem (Kielce) chciałbym opłacić kilkudniowe lub dłuższe "moczenie kija" w wodach Okręgu Krakowskiego - wody nizinne.
W jakich dniach tygodnia i godzinach czynne jest biuro Okręgu Krakowskiego pod podanym na stronie adresem ? Brak takiej informacji na stronie.
Jak, gdzie i kiedy mogę odebrać Rejestr Połowów ( w Krakowie jest podobno inny niż u nas).
Czy można stosować w takim przypadku rejestr z naszego okręgu a opłaty wysłać z konta internetowego ? Czy jest wymagane podanie symbolu łowiska (nie znam dobrze nazw zamieszczonych w wykazie łowisk) ? Jakie dane winny znaleźć się w przelewie oprócz danych osobowych ?
Jestem członkiem PZW. Zorientowanych proszę o pomoc.
Pozdrawiam

tomaszokret

Od: 2009-02-03

16 czerwca 2009 20:52  
Do RIPPER: Myślę, że najłatwiej będzie po prostu zadzwonić do Krakowa, do biura i dowiedzieć się wszystkiego. Tak, nie napisali godzin, ale jak zadzwonisz o normalnej porze to kogoś tam zawsze zastaniesz...  

ripper

16 czerwca 2009 22:03  
Próbowałem wczoraj i dzisaj o różnych godzinach- bez rezultatu. Włącza się fax.  

tomaszokret

Od: 2009-02-03

16 czerwca 2009 22:46  
Do RIPPER: Pukajcie, a będzie wam otworzone... :-P

Jak nie chcą rozmawiać w biurze, to bądź uparty :-P Tutaj http://www.pzw.org.pl/29/cms/302/adresy_kol_ znajdziesz adresy i telefony do kół. Albo dostaniesz tam info, albo przynajmniej info, gdzie właściwego info można poszukać... :-P

Ale przyznam, że się przebić do nich trudno... :-(((

ripper

18 czerwca 2009 10:22  
Dziękuję Ci Kolego za próbę pomocy w moim (jak również innych Członków PZW) problemie.
Postanowiłem dogłębnie "przećwiczyć" temat w praktyce i podać zarówno na Forum jak i do szerszej wiadomości -
wpływ obecnego stanu prawnego (oraz faktycznego) na portfel i czas przecięnego członka PZW (a także osób niezrzeszonych).
Jestem po wstępnej rozmowie z Dyrektorem Biura Zarządu Okręgu w Krakowie i Zamierzam w ramach tropienia absurdów poświęcić czas i piniądze na "popełnienie" obszernego artykułu w sprawie "rejestr połowu a sprawa polska"

Tolerowanie obecnych możliwości (a raczej niemozliwości) zdalnego "uzyskania rejestru połowów" po uprzednim uiszczeniu stosownej opłaty - powoduje wymierne szkody w naszym czasie i portfelach a przede wszystkim - brak wpłat na konto Okręgu co tyrąci już tzw. "niegospodarnością" i wyrządzaniem wymiernych szkód.
I nie chodzi mi tutaj o fakt, że ktoś ma dobre intencje i z łaski wyśle wpłacającemu taki Rejestr pocztą, lecz o wprowadzenie rozwiązania systemowego dostępnego dla wszystkich chętnych.
Jak widać gołym okiem skok na kasę w postaci wyśrubowanych żądań stron w zakresie zawierania Porozumień między Okręgami skutkuje ponoszeniem konsekwencji przez wszystkie osoby chcące wykorzystać nieliczne wolne chwile na wędkowanie i oraz totalny paraliż organizacji nie przygtowanych na... wprowadzone przez siebie praktyki.
Odnosze wrażenie że Ustawodawca "co innego miał na mysli" i czas zabrać zabawki (czyt. instrumeny do samodzielnego ustalania zasad w omawianym zakresie) którymi nie wszyscy działacze umieją się właściwie posługiwać.

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi