| Jak załatwić formalności i opłatę | ||||
ripper
Od: 2009-06-16 Posty: 3 |
16 czerwca 2009 19:02 | |||
| Z uwagi na brak porozumienia z naszym Okręgiem (Kielce) chciałbym opłacić kilkudniowe lub dłuższe "moczenie kija" w wodach Okręgu Krakowskiego - wody nizinne.
W jakich dniach tygodnia i godzinach czynne jest biuro Okręgu Krakowskiego pod podanym na stronie adresem ? Brak takiej informacji na stronie. Jak, gdzie i kiedy mogę odebrać Rejestr Połowów ( w Krakowie jest podobno inny niż u nas). Czy można stosować w takim przypadku rejestr z naszego okręgu a opłaty wysłać z konta internetowego ? Czy jest wymagane podanie symbolu łowiska (nie znam dobrze nazw zamieszczonych w wykazie łowisk) ? Jakie dane winny znaleźć się w przelewie oprócz danych osobowych ? Jestem członkiem PZW. Zorientowanych proszę o pomoc. Pozdrawiam |
||||
|
tomaszokret Od: 2009-02-03 Posty: 447 |
16 czerwca 2009 20:52 | |||
| Do RIPPER: Myślę, że najłatwiej będzie po prostu zadzwonić do Krakowa, do biura i dowiedzieć się wszystkiego. Tak, nie napisali godzin, ale jak zadzwonisz o normalnej porze to kogoś tam zawsze zastaniesz... | ||||
ripper
16 czerwca 2009 22:03 | |||
| Próbowałem wczoraj i dzisaj o różnych godzinach- bez rezultatu. Włącza się fax. | ||||
|
tomaszokret Od: 2009-02-03 Posty: 447 |
16 czerwca 2009 22:46 | |||
| Do RIPPER: Pukajcie, a będzie wam otworzone... :-P
Jak nie chcą rozmawiać w biurze, to bądź uparty :-P Tutaj http://www.pzw.org.pl/29/cms/302/adresy_kol_ znajdziesz adresy i telefony do kół. Albo dostaniesz tam info, albo przynajmniej info, gdzie właściwego info można poszukać... :-P Ale przyznam, że się przebić do nich trudno... :-((( |
||||
ripper
18 czerwca 2009 10:22 | |||
| Dziękuję Ci Kolego za próbę pomocy w moim (jak również innych Członków PZW) problemie.
Postanowiłem dogłębnie "przećwiczyć" temat w praktyce i podać zarówno na Forum jak i do szerszej wiadomości - wpływ obecnego stanu prawnego (oraz faktycznego) na portfel i czas przecięnego członka PZW (a także osób niezrzeszonych). Jestem po wstępnej rozmowie z Dyrektorem Biura Zarządu Okręgu w Krakowie i Zamierzam w ramach tropienia absurdów poświęcić czas i piniądze na "popełnienie" obszernego artykułu w sprawie "rejestr połowu a sprawa polska" Tolerowanie obecnych możliwości (a raczej niemozliwości) zdalnego "uzyskania rejestru połowów" po uprzednim uiszczeniu stosownej opłaty - powoduje wymierne szkody w naszym czasie i portfelach a przede wszystkim - brak wpłat na konto Okręgu co tyrąci już tzw. "niegospodarnością" i wyrządzaniem wymiernych szkód. I nie chodzi mi tutaj o fakt, że ktoś ma dobre intencje i z łaski wyśle wpłacającemu taki Rejestr pocztą, lecz o wprowadzenie rozwiązania systemowego dostępnego dla wszystkich chętnych. Jak widać gołym okiem skok na kasę w postaci wyśrubowanych żądań stron w zakresie zawierania Porozumień między Okręgami skutkuje ponoszeniem konsekwencji przez wszystkie osoby chcące wykorzystać nieliczne wolne chwile na wędkowanie i oraz totalny paraliż organizacji nie przygtowanych na... wprowadzone przez siebie praktyki. Odnosze wrażenie że Ustawodawca "co innego miał na mysli" i czas zabrać zabawki (czyt. instrumeny do samodzielnego ustalania zasad w omawianym zakresie) którymi nie wszyscy działacze umieją się właściwie posługiwać. |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum