| ŁĄCZNE KOSZTY WYROBIENIA DOKUMENTÓW | ||||
miki85
Od: 2009-06-11 Posty: 1 |
16 czerwca 2009 22:39 | |||
| Witam. Jestem początkującym wędkarzem i przymierzam się do sformalizowania łowienia ryb. Na całym forum oraz na stronie PZW nie mogę znaleźć CAŁKOWITEGO podsumowania i KROK PO KROKU jak zostać "legalnym" wędkarzem. Widuję na forum pojedyncze pytania o opłaty, a ja w imieniu swoim i kolegów którzy wchodzą na to forum proszę o przedstawienie krok po kroku jakie czynności i jakie są przy tym opłaty mam wykonać w okręgu Mazowieckim.
Z tego co się dowiedziałem to należy zrobić opłaty (tylko nie wiem ile to kosztuje): -egazmin (zł??) -karta wędkarska (zł??) -legitymacja (zł??) -składka na okręg mazowiecki (zł??) -INNE? JAKIE? NUTRUJE MNIE JESZCZE ZAPIS ODNOŚNIE "OSOBY DO 26 ROKU ŻYCIA". Kto ma mniejsze składki? młodzież do 26 roku życia, czy młodzież ucząca się z ważną legitymacją studencka? Proszę o kontakt na maila miki85@poczta.fm oraz ten sam na forum Serdecznie pozdrawiam Mikołaj |
||||
Jerzy Kowalski
Od: 2008-11-20 Posty: 444 |
17 czerwca 2009 09:26 | |||
| Miki,
Początkującym wędkarzem zostaje się po uzyskaniu Karty Wędkarskiej. ;-))) Odpowiedzi na tak ważne pytania można uzyskać na tej stronie wchodząc na Stronę Główną, a na niej, po prawej stronie u dołu jest lista zatytułowana "Na skróty". Tam mozna uzyskać dostep do informacji otwierając poszczególne działy od "Jak zostać członkiem PZW" (kilka podrozdziałów, w tym taryfikator mandatów za wykroczenia przeciw prawnym regulacjom wędkarstwa), przez "Składki" po "Znajdź okręg". Szczegółowe informacje dotyczące okręgu mazowieckiego można tez uzyskać "na skróty" wybierając odpowiedni obszar na mapie konturowej Polski, znajdującerj się na środku Strony Głównej. Życzę powodzenia!!! Pozdrawiam serdecznie Jerzy Kowalski |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum