Logowanie

Zarejestruj się

pzw kraków a pzw krosno

Dodaj odpowiedź

pzw kraków a pzw krosno  
  korzma

Od: 2009-07-05

07 lipca 2009 17:33  
Witam
Pytanko czy składki krakowskie są honorowane w Krośnie

Jerzy Kowalski

Od: 2008-11-20

07 lipca 2009 17:44  
korzmaWitam
<br />Pytanko czy składki krakowskie są honorowane w Krośnie

Jest honorowana, jak wszędzie, składka członkowska. Uprawnia do wniesienia składki okręgowej w okręgu krośnieńskim. Więcej szczegółów tutaj.

Pozdrawiam serdecznie

Jerzy Kowalski

korzma

07 lipca 2009 18:06  
Ok w roli zrozumienia JEŻELI MAM WYKUPIONE WODY GÓRSKIE I NIZINNE W KRAKOWSKIM TO W KROŚNIEŃSKIM MOGĘ MOCZYĆ KIJA NA WODACH OCZYWIŚCIE OGÓLNYCH  

Jerzy Kowalski

Od: 2008-11-20

07 lipca 2009 18:24  
korzmaOk w roli zrozumienia JEŻELI MAM WYKUPIONE WODY GÓRSKIE I NIZINNE W KRAKOWSKIM TO W KROŚNIEŃSKIM MOGĘ MOCZYĆ KIJA NA WODACH OCZYWIŚCIE OGÓLNYCH

Drogi Kolego,

Zgodnie z Ustawą Prawo wodne
Art. 10. 1. Wody stanowią własność Skarbu Państwa, innych osób prawnych albo osób fizycznych.
2. Wody stanowiące własność Skarbu Państwa lub jednostek samorządu terytorialnego są wodami publicznymi.
3. Płynące wody publiczne nie podlegają obrotowi cywilnoprawnemu, z wyjątkiem przypadków określonych w ustawie.

Nie mógł więc kolega wykupić wód górskich i nizinnych w krakowskim, bo one nie podlegają sprzedaży. ;-)))))

Natomiast wnosząc składkę członkowską w okręgu krakowskim nabył kolega prawa członka PZW, zaś wnosząc w krakowskim składkę okręgową - uprawnienia do uczestniczenia w zagospodarowaniu rybackim obwodów rybackich, dzierżawionych przez okręg krakowski.

Jeżeli chciałby kolega również uczestniczyć w zagospodarowaniu rybackim obwodów dzierżawionych przez okręg krośnieński, będąc członkiem PZW, to może kolega wnieść składkę okręgową w okręgu krośnieńskim. Członkostwo w PZW będzie honorowane, a do zagospodarowania trzeba się dołożyć, oraz respektować lokalne regulacje, obowiązujące w okregu krośnieńskim.

Życzę połamania kijów!

Pozdrawiam serdecznie

Jerzy Kowalski

korzma

07 lipca 2009 18:39  
DZIĘKUJĘ ZA WYCZERPUJĄCĄ ODPOWIEDŹ OTO MI CHODZIŁO

POZDROWIENIA DLA KOLEGI

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty