Logowanie

Zarejestruj się

PODWÓJNA OPŁATA!

Dodaj odpowiedź

PODWÓJNA OPŁATA!  
  tolek2311

Od: 2009-07-20

20 lipca 2009 16:56  
Zapłaciłem kartę wędkarską w Sosnowcu, a w Lipianach (woj. zachodniopomorskie) byłem zmuszony zapłacić opłatę w wysokości 100zł za jeden miesiąc. Szczecin i Katowice mają podpisane porozumienie dwustronne dotyczące połowu ryb. Jeziora gdzie łowiłem ryby są dzierżawione przez prywatną osobą i karty ze związku z zachodniopomorskiego są akceptowane, a te z Katowic nie są.Czy pobranie opłaty było legalne? Gdzie można się zgłosić aby uzyskać informacje?  

PIOTR KUŹMIŃSKI

Od: 2009-07-04

20 lipca 2009 19:02  
tolek2311Zapłaciłem kartę wędkarską w Sosnowcu, a w Lipianach (woj. zachodniopomorskie) byłem zmuszony zapłacić opłatę w wysokości 100zł za jeden miesiąc. Szczecin i Katowice mają podpisane porozumienie dwustronne dotyczące połowu ryb. Jeziora gdzie łowiłem ryby są dzierżawione przez prywatną osobą i karty ze związku z zachodniopomorskiego są akceptowane, a te z Katowic nie są.Czy pobranie opłaty było legalne? Gdzie można się zgłosić aby uzyskać informacje?

........................................................................................................................................................................

Proszę o wyjaśnienie tej sprawy zwrócić sie do Zarządu Głównego PZW.Adres jest w zakładce na stronie głównej PZW.

tomaszokret

Od: 2009-02-03

20 lipca 2009 19:21  
Do TOLEK2311: Prywatny dzierżawca wody jest prywatnym dzierżawcą wody. Wysokość opłat sam sobie ustala, PZW nic do tego.  

Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW

Od: 2008-10-01

23 lipca 2009 06:04  
tolek2311Zapłaciłem kartę wędkarską w Sosnowcu, a w Lipianach (woj. zachodniopomorskie) byłem zmuszony zapłacić opłatę w wysokości 100zł za jeden miesiąc. Szczecin i Katowice mają podpisane porozumienie dwustronne dotyczące połowu ryb. Jeziora gdzie łowiłem ryby są dzierżawione przez prywatną osobą i karty ze związku z zachodniopomorskiego są akceptowane, a te z Katowic nie są.Czy pobranie opłaty było legalne? Gdzie można się zgłosić aby uzyskać informacje?

Najwidoczniej Zarząd Okręgu PZW w Szczecinie porozumiał się z tym dzierżawcą co do honorowania składek okręgowych dla swoich wędkarzy, natomiast ZO PZW w Katowicach takiego porozumienia nie zawarł, bo i skąd miał wiedzieć, że takie jezioro dzierżawione przez prywatną osobę gdzieś pod Szczecinem istnieje.Trzeba się więc z tym pogodzić, a opłatę za zezwolenie na wędkowanie doliczyć do kosztów wczasów i zamiast ryb ze smażalni, zjeść ryby z tego łowiska. Zgodnie bowiem z Ustawą o rybactwie śródlądowym ,,Rybacki użytkownik ma prawo pobierania opłat za wędkowanie w wysokości przez siebie ustalonej\'\'.

Marcin Tobisiak

Od: 2009-05-27

23 lipca 2009 19:16  
no to możesz pojechać do prezesa Pogoń Szczecin i go opierdzielić, bo to do niego te 3 jeziora należą. A i to kolejny świetny przykład,że wody powinny być oddane w ręce prywatne.Karta na rok u tego dzierżawcy kosztuje 250 zł z łodzi.a ryb jest bardzo dużo,dodatkowo są to piękne jeziora lipiańskie.Następny przykład że prywatny dzierżawca nie jest żly.do postu: http://www.pzw.org.pl/home/forum/26/344/zla_dzialalnosc_pzw_  

Marcin Tobisiak

Od: 2009-05-27

23 lipca 2009 19:28  

najzupełniej legalne

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi