Logowanie

Zarejestruj się

oplaty w innym kole

Dodaj odpowiedź

oplaty w innym kole  
  majk

Od: 2010-03-29

29 marca 2010 18:25  
Witam.
Oplacilem skłądkę członkowska na rok 2010 w innym kole i chcialbym jeszcze oplacic składkę okręgową gdyż nie moge w innym kole bez przenoszenia kartoteki (?) więc pozostaje mi zapłata przekazem pocztowym na konto podane tutaj na stronie swojego okręgu i dowód wpłaty będzie służył jako "znaczek", czyż nie tak? jak to wygląda?

piotr_okrasa

Od: 2009-02-08

29 marca 2010 19:14  
Nie rozumiem .skoro zapłaciłeś składę członkowską a nie możesz opłacic okręgowej coś tu nie gra Podrjrzewam że składkę członkowską opłaciłeś w kole x  danego okręgu a składkę okręgową chciałeś opłacić w innym okręgu. Tak się nie da, musisz obydwie składki opłacić w jednym okręgu ,co nie znacz że nie możesz opłacić innr okręgi ale bez ich porozumień.Pozdrawiam  

majk

29 marca 2010 19:37  
musze zaplacic na konto mojego okregu za "prawo połowu" tak to inaczej pani nazwała w okienku... i nie moge tutaj bo nie mam kartoteki, ktora jest w moim poprzednim kole, chyba ze zakladam tutaj kartoteke, zdaje egzamin i wplacam wpisowe, bondz przesyłam ze "starego" koła kartoteke (zmieniajac koł)... takie inforamcje otrzymalem w PZW gdzie oplacalem składkę członkowską.  

Marek Michalik

Od: 2010-03-22

29 marca 2010 20:37  
Miałem podobną sytuację, niech w nowym kole założą Tobie Kartoteke i nie ma problemu... chyba zależy od ich kaprysu  

majk

29 marca 2010 21:19  
ale wtedy kolejnna oplata - wpisowe...? w ogole jest to troche @#%@ jak dla mnie, czy to co napisalem jest w ogole poprawne????? czy wystarczy zaplacic przekazem???? wie ktos??  

arnie

Od: 2008-09-24

30 marca 2010 00:56  
troszke namieszaliście. Składkę członkowską opłacasz w Kole w którym masz kartotekę i do tego Koła i Okręgu należysz. A gdzie teraz wykupisz składke okręgową to już jest bez znaczenia. Jak na swój Okręg to najlepiej we własnym Kole, jak na inny Okręg to w innym Okregu, ale nie korzystasz wtedy z porozumień. Składka Okręgowa ma to do siebie że nie wzbogaca Koła o przychody bo w całości przekazywana jest do Okręgu, dlatego miejsce jej wykupienia jest bez znaczenia.  

majk

30 marca 2010 07:30  
arnietroszke namieszaliście. Składkę członkowską opłacasz w Kole w którym masz kartotekę i do tego Koła i Okręgu należysz. A gdzie teraz wykupisz składke okręgową to już jest bez znaczenia. Jak na swój Okręg to najlepiej we własnym Kole, jak na inny Okręg to w innym Okregu, ale nie korzystasz wtedy z porozumień. Składka Okręgowa ma to do siebie że nie wzbogaca Koła o przychody bo w całości przekazywana jest do Okręgu, dlatego miejsce jej wykupienia jest bez znaczenia.
 no to chyba nie my namieszalismy gdyż:
Opłaciłem skłądkę członkowską w INNYM KOLE niż moje pierwotne, a Pani mi kazała opłacić składkę okręgową ("prawo połowu") w swoim kole za pomocą przekazy pocztowego, który noszony przy sobie spełniałby funkcje znaczka.
Jak to jest w końcu? spełniałbędzie tą funkcję czy nie?

zupka66

Od: 2009-11-17

30 marca 2010 18:58  
Składkę CZŁONKOWSKĄ możesz wnieść tylko w tym kole w którym masz kartotekę ,  a opłatę OKRĘGOWĄ  w dowolnym kole w całej Polsce. Jeśli chcesz zmienić koło możesz to uczynić w każdej chwili ponieważ jesteś członkiem POLSKIEGO a nie OKRĘGOWEGO związku. Wystarczy złożyć odpowiedni wniosek w macierzystym kole.  

majk

30 marca 2010 19:18  
no i powiem Ci ze NIEPRAWDA. Dzisiaj dzwonilem do PZW mojego okręgu i powiedzieli ze oplata przekazem będzie świadczyla jako znaczek "opłaty okręgowej", a składkę członkowską opłaciłem juz wcześniej w NIE MOIM OKRĘGU  

zupka66

Od: 2009-11-17

30 marca 2010 22:53  
majkno i powiem Ci ze NIEPRAWDA. Dzisiaj dzwonilem do PZW mojego okręgu i powiedzieli ze oplata przekazem będzie świadczyla jako znaczek "opłaty okręgowej", a składkę członkowską opłaciłem juz wcześniej w NIE MOIM OKRĘGU
 Więc skarbnik który przyją składke członkowską popełnił błąd , o czym mówi § 6 a w szczególności ust. 3 Regulaminu Organizacyjnego Koła PZW . Co do opłaty przekazem nie wypowiadałem się. Pozdrawiam i życzę udanego sezonu .

Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW

Od: 2008-10-01

16 maja 2010 07:48  
W moim przekonaniu albo tę panią w okienku trzeba wysłać na przeszkolenie, albo kol. wędkarz powinien udać się do okręgu i tam nie od pani w okienku dowiedzieć się jak jest naprawdę. Składek nie opłaca się na poczcie, bo są one potwierdzane znaczkiem wklejanym do legitymacji. Natomiast na poczcie możemy wpłacać opłaty za wędkowanie np. dla osob niezrzeszonych, na łowiska specjalne itd.
Posiadanie kompletu składek (organizacyjnej i okręgowej) w jednym okręgu nadaje wędkarzowi status gospodarza wód danego okręgu, natomiast przynależnośc do koła w jednym okręgu(na podstawie składki organizacyjnej) a opłacenie składki okręgowej w innym okręgu nadaje wędkarzowi ,,status\'\' uzytkowanika wód, oczywiście na prawach członka PZW, ale tylko użytkownika, co czasem skutkuje brakiem mozliwości np. korzystania z dobrodziejstw porozumień okręgowych itp.

aqq1

Od: 2009-01-10

19 maja 2010 17:02  
 Powinna być tylko i wyłącznie jedna opłata.Członkowska razem z opłatą na ochronę i zarybianie.Na cały kraj bez podziału na lepszych i gorszych.W czym jest gorszy wędkarz z okręgu kieleckiego od wędkarza z okręgu tarnobrzeskiego.Wszak jest członkiem jednego i tego samego związkuGorszy bo ma mniej wód.A niech łowi swobodnie w dowolnym okręgu, toż to nasz kolega.  

Usunięty 20 maja 2010 14:30 przez: adminpzw  
  Szczepan Wodniok

Od: 2008-12-17

20 czerwca 2010 13:31  
Nie zgadzam się ze stanowiskiem Rzecznika ZG w kwesti opłat dokonywanych na poczcie w zakresie składki okręgowej. Takie stanowisko jest kolejnym utrudnieniem stawianym niepotrzebnie przed członkami PZW. Jeżeli dokonałem opłat składek (członkowska, okręgowa) w swoim kole to dlaczego chcąc wędkować np na wczasach lub na wodach okręgu sąsiedniego muszę dokonywać zapłaty osobiście, mozolnie szukając siedzib tych okręgów żeby wkleili mi znaczek a nie mogę zapłacić przelewem na konto interesującego mnie okręgu i legitymować się na łowisku wniesieniem stosownej opłaty w formie przekazu pocztowego umożliwiającej wędkowanie. Nie znalazłem zakazu takiej formy w obowiązujących przepisach.     

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi