| nieodpowiednia składka (uczestnik, a ulgowa) | ||||
wedkarz54
Od: 2010-06-30 Posty: 1 |
30 czerwca 2010 20:10 | |||
| Witam, mam skończone 16 lat, legitymacje wędkarską od 5 lat a kartę wędkarską od 4 i odznakę wzorowego młodego wędkarza. Jak co roku wykupiłem składki w sklepie wędkarskim, po 3 dniach odebrałem i zdziwiłem się bo zapłaciłem niecałe 40zł, a znajomy ponad 100 chociaż sam też ma 16 lat.
Otóż okazało się że przez pomyłkę? skarbnik koła potraktował mnie jakbym nie miał skończonych 16 lat a w momencie wykupienia składek miałem skończone i dostałem wszystkie składki ze zniżką 75% uczestnika (jak wyczytałem na którymś z forum wędkarskich) zamiast 50% ulgową. Poczytałem i dowiedziałem się że obydwie składki róznią się chyba tylko że jako wędkarz bez skończonych 16 lat nie mogę sam łowić w nocy. Ale czy przy kontroli mogę mieć problemy? Co teraz zrobić? Bardzo proszę o odpowiedzi i z góry dziękuje. Pozdrawiam |
||||
Paweł Siwczyński
Od: 2009-04-23 Posty: 32 |
01 lipca 2010 22:59 | |||
| są 2 możliwości jeżeli nie masz zamiaru łowić nocą to daj se spokuj jego strata, ale jeżeli chcesz łowić to niestety ale musisz iść do skarbnika i wyrównać składkę bo inaczej SSR lub PSR mogą być nie zadowoleni | ||||
Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW
Od: 2008-10-01 Posty: 785 |
02 lipca 2010 07:32 | |||
| Sprawę trzeba sprostować u skarbnika koła, bowiem z chwilą ukończenia 16. lat stał się Kolega członkiem zwyczajnym, a tym samy obowiązuja kolegę składki, tak jak dla czlonków zwyczajnych. Dotyczy to także wędkowania w porze nocnej, które w wieku powyżej 16. roku życia można już uprawiać samodzielnie. | ||||
Paweł Siwczyński
Od: 2009-04-23 Posty: 32 |
29 lipca 2010 00:51 | |||
| nikt Ci tego lepiej nie wytłumaczy jak Sz.P Antoni | ||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum