| Ile jezior jeszcze stracimy!!!!!!!! | ||||
|
vobler Od: 2010-11-06 Posty: 49 |
01 grudnia 2010 16:24 | |||
| Okręg Nadnotecki!!
j.Cyblin j.Czarne przetarg w prywatne ręce???????????????? a PZW zabiedny????a gdzie są nasi samorządowcy ???? to zapłata za opiekę i wsadzone przez minione lata ryby. /ino ryczeć......../. |
||||
proton
Od: 2009-02-07 Posty: 399 |
01 grudnia 2010 20:39 | |||
| Ciekawe jakie profity poszły do ZG za odstąpienie od przetargu ??. | ||||
piotr_okrasa
Od: 2009-02-08 Posty: 605 |
02 grudnia 2010 15:38 | |||
| Szanowny panie Protonie, dlaczego Pan czepiasz się prezesów ZO i zaglądasz im do kieszeni, ile to ugrali na przetargach. Czyżby oni depczą Panu po piętach i węszą ile Pan zarabiasz. Weż Pan cała sprawę w swoje ręcei uzdrów całe to PZW. Narazie tylko Pan stękasz i ubolewasz na los jaki zgotował PZW. Przestań Pan węszyć niczym urzędnik skarbowy ile to zarobili na kręceniu lodów. Przecież zapewne wie że ryba ma kaprysy i nie zawsze bierze, a człowiek nie ryba i atrakcyjny kąsek weżmie. Zachowujesz się Pan jak niemowlak ,który wygrzebał się z becika i poznaje dopiero świat i na wszystko zadajesz pytania. Panie Proton zatem zaprzestań Pan węszyć bo ci ludzie z ZO pokonują kolosalma robotę i są bardzo " zaradni", tylko abyś wniósł haracz na między innymi ich uposażenie, a oni w nagrodę pozbędą się dla nas kłopotu czyli wód. Jednym słowem robią nas członków w członka. Serdecznie pozdrawiam | ||||
dariuszkrystosiak
Od: 2008-11-24 Posty: 566 |
02 grudnia 2010 19:51 | |||
| Samorządowcy nic nie mają do wód PZW czyli mogą to olać.
Okręg natnotecki ma w wykazie 84 jeziora to ja się pytam co to jest strata 2 jezior?Toż to tylko 2,5%. A nie pamiętasz że w chyba 2004 okręg łomżyński stracił nie 2,5% ale 97,5% swoich wód i przestał istnieć.To czy Ty się przejmujesz? |
||||
|
02 grudnia 2010 20:28 | |||
| Są to być może małe akweny w które ZO nie zainwestuje.Ale są to wody którymi gospodarzą się Koła/zarybiane /systematycznie także ze środków ZO.Winna jest nowa ustawa o Rybactwie którą wydaje mi się przegrał ZG PZW/nie walczył o sprawy wędkarzy/.powstał RZGW który robi przetargi jezior na zasadzie kto da więcej !!! A może by tak sprawdzić rzetelnie wszystkich dzierżawców wód /pod względem gospodarki rybnej/. Jeśli Koła nie będą miały swoich wód to poco wędkarzom jakieś związki ,.okręgi i zarządy głowne, regulaminy , składki i opłaty , działacze itd.
Można przecierz wzorem innych kupić pozwolenie w kiosku !!!!!!!!!! Być może myślę starymi kategoriami?????? Chcę tu powtórzyć starą maksymę : rzeki ,jeziora ......... są dobrami ogólnonarodowymi. Nowa ustawa ilu z nas ją . Z N A . ??????????????????????????????? |
||||
dariuszkrystosiak
Od: 2008-11-24 Posty: 566 |
02 grudnia 2010 21:51 | |||
| Bo na tym polega przetarg-kto da więcej.Cóż nowi dzierżawcy muszą też przedstawić operat i ktoś ich ma kontrolować czy działają zgodnie z operatem.
Jak zajrzysz na stronę RZGW to pewnie kilkadziesiąt jezior do wzięcia jest. |
||||
piotr_okrasa
03 grudnia 2010 15:39 | |||
| Do vobler. Mam do ciebie pytanie. czy ww wody były w użytkowaniu PZW. Jeżeli tak to zgodnie ze statutem par.7 punkt 3 zrobiono to wbrew postanowień statutowuch. PZW nie jest kompetnty do robienia przetargów wód już pozyskanych. Natomiast zgodnie ze statutem jest zobligowany do ich pozyskiwania. Serdecznie pozdrawiam | ||||
|
03 grudnia 2010 16:49 | |||
| Dzięki za zainteresowanie !!
Jeziora należały do Administracji Lasów Państwowych ale jak długo żyję i pamiętam dzierżawcą był PZW - pośrednio miejscowe koło PZW. Pozdrawiam : tym tematem zainteresowanych.... |
||||
piotr_okrasa
03 grudnia 2010 22:24 | |||
| Do vobler .
Do vobler .Z kńncem okresu dzierżawy PZW , jeżli jej nie przedłuży ,wodę przejmuje kto ją wydzerżawia. Na niemocy finansowej może odstąpić od przetargu ponieważ nie jest finansowo dostatecznym partnerem i wodę tą utracił z końcem dzierżawy. Serdecznie pozdrawiam |
||||
|
04 grudnia 2010 16:34 | |||
| Wkurza mnie tylko stanowisko RZGW /łakome na kasę?/ PZW nigdy nie przeskoczy prywatnych ze swoimi cenami od ha .Może gdyby Koła mogły startować ...........-ale nie gdybajmy.Uważam w dalszym ciągu iż największą winę w tych sprawach ponosi ZG PZW./sprawy maluczkich ich nie obchodzą/.
Przykładem nowa ustawa o rybactwie...................????????????????? pozdrawiam vobler |
||||
|
04 grudnia 2010 16:42 | |||
| Ciekawi mnie też stanowisko władz okręgu Nadnoteckiego PZW........??
ale czy oni tu zaglądają..hm hm.?? braci wędkarskiej należałoby co nieco wyjaśnić. pozdrawiam wszystkich moczykiji ------------daż lód------byleby bezpiecznie !!!!!!!!!!! vobler |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum