Logowanie

Zarejestruj się

Ile jezior jeszcze stracimy!!!!!!!!

Dodaj odpowiedź

Ile jezior jeszcze stracimy!!!!!!!!  
  vobler

Od: 2010-11-06

01 grudnia 2010 16:24  
Okręg Nadnotecki!!
j.Cyblin
j.Czarne
przetarg w prywatne ręce???????????????? a PZW zabiedny????a gdzie są nasi samorządowcy ????
to zapłata za opiekę i wsadzone przez minione lata ryby. /ino ryczeć......../.

proton

Od: 2009-02-07

01 grudnia 2010 20:39  
Ciekawe jakie profity poszły do ZG za odstąpienie od przetargu ??.  

piotr_okrasa

Od: 2009-02-08

02 grudnia 2010 15:38  
Szanowny panie Protonie, dlaczego Pan czepiasz się prezesów ZO i zaglądasz im do kieszeni, ile to ugrali na przetargach. Czyżby oni depczą Panu po piętach i węszą ile Pan zarabiasz. Weż Pan cała sprawę w swoje ręcei uzdrów całe to PZW. Narazie tylko Pan stękasz i ubolewasz na los jaki zgotował PZW. Przestań Pan węszyć niczym urzędnik skarbowy ile to zarobili na kręceniu lodów. Przecież zapewne wie że ryba ma kaprysy i nie zawsze bierze, a człowiek nie ryba i atrakcyjny kąsek weżmie. Zachowujesz się Pan jak niemowlak ,który wygrzebał się z becika i poznaje dopiero świat i na wszystko zadajesz pytania. Panie Proton zatem zaprzestań Pan węszyć bo ci ludzie z ZO pokonują kolosalma robotę i są bardzo " zaradni", tylko abyś wniósł haracz na między innymi ich uposażenie, a oni w nagrodę pozbędą się dla nas  kłopotu czyli wód. Jednym słowem robią nas członków w członka. Serdecznie pozdrawiam  

dariuszkrystosiak

Od: 2008-11-24

02 grudnia 2010 19:51  
voblerOkręg Nadnotecki!!
j.Cyblin
j.Czarne
przetarg w prywatne ręce???????????????? a PZW zabiedny????a gdzie są nasi samorządowcy ????
to zapłata za opiekę i wsadzone przez minione lata ryby. /ino ryczeć......../.
 Samorządowcy nic nie mają do wód PZW czyli mogą to olać.
Okręg natnotecki ma w wykazie 84 jeziora to ja się pytam co to jest strata 2 jezior?Toż to tylko 2,5%.
A nie pamiętasz że w chyba 2004 okręg łomżyński stracił nie 2,5% ale 97,5% swoich wód i przestał istnieć.To czy Ty się przejmujesz?

vobler

02 grudnia 2010 20:28  
Są to być może małe akweny w które ZO nie zainwestuje.Ale są to wody którymi gospodarzą się Koła/zarybiane /systematycznie także ze środków ZO.Winna jest nowa ustawa o Rybactwie którą wydaje mi się przegrał ZG PZW/nie walczył o sprawy wędkarzy/.powstał  RZGW  który robi przetargi jezior na zasadzie kto da więcej !!! A może by tak sprawdzić rzetelnie wszystkich dzierżawców wód /pod względem gospodarki rybnej/. Jeśli Koła nie będą miały swoich wód to poco wędkarzom jakieś związki ,.okręgi i zarządy głowne, regulaminy , składki i opłaty , działacze itd.
        Można przecierz wzorem innych kupić pozwolenie w kiosku !!!!!!!!!!
Być może myślę starymi kategoriami?????? Chcę tu powtórzyć  starą maksymę : rzeki ,jeziora ......... są dobrami ogólnonarodowymi. Nowa ustawa ilu z nas ją   . Z N A  .  ???????????????????????????????

dariuszkrystosiak

Od: 2008-11-24

02 grudnia 2010 21:51  
vobler RZGW  który robi przetargi jezior na zasadzie kto da więcej !!!
 Bo na tym polega przetarg-kto da więcej.Cóż nowi dzierżawcy muszą też przedstawić operat i ktoś ich ma kontrolować czy działają zgodnie z operatem.
Jak zajrzysz na stronę RZGW to pewnie kilkadziesiąt jezior do wzięcia jest.

piotr_okrasa

03 grudnia 2010 15:39  
Do vobler. Mam do ciebie pytanie. czy ww wody były w użytkowaniu PZW. Jeżeli tak to zgodnie ze statutem par.7 punkt 3 zrobiono to wbrew postanowień statutowuch. PZW nie jest kompetnty do robienia przetargów wód już pozyskanych. Natomiast zgodnie ze statutem jest zobligowany do ich pozyskiwania. Serdecznie pozdrawiam  

vobler

03 grudnia 2010 16:49  
Dzięki za zainteresowanie !!
Jeziora należały do Administracji Lasów Państwowych ale jak długo żyję i pamiętam dzierżawcą był PZW -
pośrednio miejscowe koło PZW.
Pozdrawiam : tym tematem zainteresowanych....

piotr_okrasa

03 grudnia 2010 22:24  
Do vobler .

Do vobler .Z kńncem  okresu dzierżawy PZW , jeżli jej nie przedłuży ,wodę przejmuje kto ją wydzerżawia. Na niemocy finansowej może odstąpić od przetargu ponieważ nie jest finansowo dostatecznym partnerem i wodę tą utracił z końcem dzierżawy. Serdecznie pozdrawiam

vobler

04 grudnia 2010 16:34  
Wkurza mnie tylko stanowisko RZGW /łakome na kasę?/ PZW nigdy nie przeskoczy prywatnych ze swoimi cenami od ha .Może gdyby Koła mogły startować ...........-ale nie gdybajmy.Uważam w dalszym ciągu iż największą winę w tych sprawach ponosi ZG PZW./sprawy maluczkich ich nie obchodzą/.
Przykładem nowa ustawa o rybactwie...................?????????????????
                                                                                   pozdrawiam vobler

vobler

04 grudnia 2010 16:42  
         Ciekawi mnie też stanowisko władz okręgu Nadnoteckiego PZW........??
                                  ale czy oni tu zaglądają..hm hm.?? braci wędkarskiej należałoby co nieco wyjaśnić.
pozdrawiam wszystkich moczykiji ------------daż lód------byleby bezpiecznie !!!!!!!!!!!
                                                                                                             vobler

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi