Logowanie

Zarejestruj się

co to są wody górskie

Dodaj odpowiedź

co to są wody górskie  
  waldeusz1

Od: 2011-05-24

24 maja 2011 14:32  
dzien dobry
czy ktos moglby mnie oswiecic co to są tak naprawdę wody gorskie? To, ze decyduje o tym wystepowanie gatunkow, a nie wysokosc nad poziom morza to wiem. Chcialbym jednak poglebic swoja wiedzę na temat:
- kto nadaje status tym wodom (jaki organ, instytucja)
- jakie gatunki decyduja o kwalifikacji wod
- czy jest akt prawny ktory okresla te kwestie
- czy w celu ustanowienia tych wod prowadzone sa badania terenowe i w jakim zakresie.

pozdrawiam i bede wdzieczny za informacje. waldek

Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW

Od: 2008-10-01

26 maja 2011 07:18  
Termin powstał jako określenie umowne dla wód krainy pstrąga i lipienia użytkowanych przez PZW i wymagających odrębnego traktowania (odmiennej gospodarki rybackiej). Wykaz tych wód jest zawarty w Informatorze wód krainy pstrąga i lipienia wydawanym przez ZG PZW w oparciu o informacje z okręgów PZW gospodarujących na takich wodach. Bliższe informacje w Dziale Ochrony i Zagospodarowania Wód ZG PZW.  

kuba naklicki

Od: 2011-04-08

27 maja 2011 12:03  
w naszym okregu jest to oprucz 2 rzek wymysł zarybiania i checi atrakcji dla nie których wedkarzy  

maciej_szczupak

Od: 2009-10-12

31 maja 2011 23:33  
Sam jestem ciekaw,jakie są krtyria ustalania,co ma być wodą górską,a co wodą nizinną?Trudno zrozumieć czemu,w miom rejonie(a właściwie katowickim),rzeka Wapienica za drogą S1 jest wodą nizinną,a rzeka Biała np. w Komorowicach wodą górską???Żeby zobrazować to nie znającym terenu,to rzeka Biała jest tak z 5 razy więkasz/szersz w wyżej opisanych miejscach!Podobnych absurdów w rejonie cała masa...  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi