| Wody na mazowszu nie należące do PZW | ||||
longin123
Od: 2009-04-19 Posty: 2 |
19 kwietnia 2009 23:14 | |||
| Witam Chciał bym kilka razy w tym roku pujść w okresie letnim na ryby jednak z tego co widzę na samą składkę okręgową + wpisowe będe musiał wydać ponad 150PLN. Byłem w tym roku na wodach PZW ( wisła zegrze i kanał żerański) i na kilkudziesięciu napotkanych wędkarzy kilku jedynie miało kilka krąpi i uklejek złowionych w sadzykach. Taki stan rzeczy zniechęcił mnie do opłaty nie ukrywajmy nie małej. Z tego co rozumiem jeżeli woda nie należy do PZW można na niej łowić bez konieczności opłacania "znaczków" a jedynie ma samą kartę wędkarską. Czy w Warszawie i okolicach istnieją wody na których można również złowić kilka uklejek i posiedzieć parę godzin bez konieczności płacenia za "znaczki" Jakieś starorzecza, odnogi kanału żerańskiego czy chociażby jeziorko szczęśliwickie? | ||||
dariuszkrystosiak
Od: 2008-11-24 Posty: 566 |
20 kwietnia 2009 08:13 | |||
| Obawiam się że masz bardzo mały wybór.Starorzecza wiślane,bużańskie czy narwiańskie też podlegają pod PZW Mazowsze.Jedyne co mi przychodzi do głowy to 2 prywatne jeziorka w Powsinie,łowisko "Okoń" w Janówku,łowisko pod Nasielskiem no i najdalej "Eldorado" za Żelechowem.Jako że miałem podobne wyniki w tym roku zapłaciłem w w okręgu siedleckim gdzie koło w Piwoninie ma pod opieką starorzecze Wisły o pow. 17,5 ha.A na dodatek siedlecki okręg ma porozumienia podpisane ze zdecydowanie większą ilością okręgów niż mazowiecki a co dla mnie najważniejsze ma porozumienia z okręgami które gospodarują na Bugu granicznym który mnie najbardziej interesuje. | ||||
longin123
Od: 2009-04-19 Posty: 2 |
20 kwietnia 2009 08:22 | |||
| Ostatnio dowiedziałem się iż w łomiankach oraz kazuniu jeziora nie należą do PZW. Mnie interesuje jezioro łacha w okolicy Falenicy . Z tego co się orientowałem to również ta woda nie jest własnością PZW. Zamierzam udać się do gminy i zapytać w tej kwestii. | ||||
dariuszkrystosiak
20 kwietnia 2009 11:16 | |||
| Jest,opiekuje się koło w Józefowie. | ||||
dariuszkrystosiak
20 kwietnia 2009 11:23 | |||
| http://www.pzwokregmazowsze.icenter.pl/cms/files/127_okreg_mazowiecki.pdf Masz wykaz wód mazowieckich i zobacz pkt.3 czyli w wodach drobnych,tam jest Łacha gm. Józefów i o to tobie idzie. | ||||
Dariusz Dylewski
Od: 2007-11-14 Posty: 87 |
20 czerwca 2009 19:56 | |||
|
Właścicielem wody która nie jest dzierżawiona przez PZW jest RZGW i wtedy też musisz opłacić możliwość wędkowania na poczcie. |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum