Logowanie

Zarejestruj się

Nowe Siołkowice

Dodaj odpowiedź

Nowe Siołkowice  
  ulg81

Od: 2011-07-17

17 lipca 2011 09:59  
Witam kolegów wędkarzy ;)
Mam serdeczną prośbę. Przyjeżdżam w Wasze strony na kilka dni na wakacje i chciałbym wiedzieć jak się przygotować do połowów, jakie wędki zabrać, co na przynętę? Będę w Nowych Siołkowicach, rodzina (która nie łowi) twierdzi że jest tam wyrobisko pożwirowe, oraz obok jakieś mniejsze stawy. Więc moje pytania do Was jeśli można, jak się nazywa ten akwen? Czy należy do PZW (jeśli tak to gdzie najbliżej Siołkowic mogęwykupić pozwolenie, jeśli nie to do kogo należy i gdzie mogę wypełnić formalności)? Jakiej ryby mogę się spodziewać i jaką metodą najlepiej łowić? Od znajomych dowiedzieli się że jest tam ładny karp i sum.. no i czy jest cos w ogóle w tych małych stawkach?
Proszę o jakiekolwiek podpowiedzi, za które z góry serdecznie dziękuję. W ramach rewanżu mogę podzielić się moja wiedzą z województwa pomorskiego bo przyjeżdżam z Gdańska. Pozdrawiam wszystkich i połamania kija :)

Józef Piotrowski

Od: 2008-10-24

17 lipca 2011 13:13  
W Popielowie / parę kilometrów od Siołkowic/ obok kościoła jest sklep wędkarski który prowadzi skarbnik koła PZW z tego rejonu, posiada odpowiednią wiedzę o tamtejszych akwenach i można u niego wykupić zezwolenia na wody PZW w woj. opolskim .Połamania kija :)  

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi