Logowanie

Zarejestruj się

Zakres wód górskich na podkarpaciu

Dodaj odpowiedź

Zakres wód górskich na podkarpaciu  
  Piotr

Od: 2009-06-19

19 czerwca 2009 12:06  
Witam

Chciałbym zacząć swoją przygodę z wędkarstwem, lecz na wstępie napotykam przeciwności. Posiadam kartę wędkarską i chciałbym zapisać się do koła lecz nie wiem, jakie obszary wód górskich one posiadają.
Interesuje mnie połów na wodach nizinnych powatu przemyskiego lub rzeszowskiego oraz połów na całym jeziorze solińskim i okolicznych dopływach.
Czy istnieją jakieś mapki poglądowe odnośnie tych obszarów. Jeśli tak to proszę o ich zamieszczenie na stronach poszczególnych okręgów.

Jeśli ktoś posiada takie mapki to wdzięczny byłbym za podesłanie mi ich lub podanie linków na których się znajdują.

Jerzy Kowalski

Od: 2008-11-20

19 czerwca 2009 12:34  
piter_52Witam
<br />
<br />Chciałbym zacząć swoją przygodę z wędkarstwem, lecz na wstępie napotykam przeciwności.

Nie przesadzałbym z tymi "przeciwnościami" ... ;-))))

Wystarczy w sumie wejść na stronę główną i na mapie konturowej Polski najechać kursorem na "Podkarpackie", po czymj otworzyć listę łaczy do stron okręgów na Podkarpaciu. Na każdej ze stron są informacje o użytkowanych obwodach rybackich oraz o wodach zaliczanych do "krainy pstrąga i lipienia", stosownie do informacji zawartych w Informatorze na lata 2009-2011.

Wykaz i mapy zasięgu obwodów rybackich, wraz z listą dzierżawiących je podmiotów, można łatwo znaleźć na stronie RZGW w Krakowie (Po wpisaniu takiej nazwy w Google), w dziale "Rybactwo" ....

Życzę przyjemności z wędkowania na Podkarpaciu, a jako członkowi PZW satysfakcji z udziału w zagospodarowaniu obwodów rybackich i w innej działalności. :-)

Pozdrawiam serdecznie

Jerzy Kowalski

Dodaj odpowiedź

Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum

Ostatnio dodane wątki

Najnowsze posty

Najaktywniejsi