| Nieopłacalne porozumienie | ||||
|
Krzysztoff Tomkutowicz Od: 2009-03-29 Posty: 13 |
05 lutego 2010 11:50 | |||
| Witam,
Ostatnio zastanawiam się czy opłaca się porozumienie naszego okręgu z rzeszowskim. Nie wiem dlaczego takowe istnieje- ze wzgedu na Wisłok? Co więcej patrząc na mape "porozumnienia wędkarskie" http://www.porozumienia.info/porozumienia_okregu_krosno.html dochodzę do wniosku, że nie opłaca się płacić składki w naszym okręgu. Opłacając składkę w okręgu rzeszowskim mamy możliwość łowienia na wodach okręgu Rzeszów, Krosno jak i dziewięciu innych okręgów odejmujących zarówno Wiałę, San w okolicach Tarnobrzega oraz Bug. Popatrzcie sami: http://www.porozumienia.info/porozumienia_okregu_rzeszow.html. Jedyną startą jest odcinek Sanu w okregu przemyskim co myślę jest zrekompensowane wieloma innymi rzekami. Proszę o wyjaśnienie co jaką korzyść mamy z porozumienia z Rzeszowem, dostajemy wisłok za choćby nalepszy odcinek wody górskiej w Polsce? Dla mnie jeśli porozumienie z Rzeszowem to tylko za dopłatą z ich strony. Dlaczego nie mamy porozumienia z Nowym Sączem? San za Dunajec, Solina za Różnowskie i bez dopłat. Na zakończenie chciałbym wyjaśnić, że pytam o to dlatego ponieważ 14 lutego bedzie zebranie i może ta sprawa wypłynie. Poza tym nie opłaciłem jeszcze składki gdyż ciągle się wacham czy nie zrobic tego w jednym z kół w Rzeszowie. Pozdrawiam i proszę o opinie. |
||||
|
Krzysztoff Tomkutowicz Od: 2009-03-29 Posty: 13 |
06 lutego 2010 12:18 | |||
| Temat nieaktualny. Przepraszam, posługiwałem się mapa z 2009.
W 2010 obowiązuje porozumienie z Rzeszowem [url=../../../../pzwkrosno]Okręg PZW w Krośnie[/url] - porozumienie na wody górskie i nizinne • Porozumienie zawarte z Okręgiem PZW Krosno na wody obwodów rybackich: Wisłok 2, Wisłoka 2 – (użytkownik rybacki Okręg PZW Krosno), Stobnica 1 – (użytkownik rybacki PZW Okręg w Rzeszowie) udostępnione do wędkowania dla członków Okręgów Krosno i Rzeszów na podstawie zawartego porozumienia. Na wodach obwodów rybackich Nr 2 rzeki Wisłok i Nr 2 rzeki Wisłoki obowiązują uregulowania zasad połowu ustalone prze Okręg Krosno: - Utworzono odcinek specjalny na rzecze Wisłok od zapory wodnej w Sieniawie do mostu drogowego w Besku w z zakazem zabierania ryb łososiowatych i lipienia, bez dodatkowych opłat, - Łączny dzienny limit połowu ryb łososiowatych i lipienia wynosi 3 szt - Łączny miesięczny limit połowu ryb łososiowatych i lipienia wynosi 9 szt |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum