| zawody mistrzowskie okręgu-pomoc trenera | ||||
aqq1
Od: 2009-01-10 Posty: 187 |
21 czerwca 2010 09:35 | |||
| Witam.Czy w czasie trwania pierwszej lub drugiej tury gdy zawodniczce zakleszczy się wędzisko sędzia zawodów może zezwolić aby trener i inne osoby weszły na stanowisko zawodniczki i udzielały jej pomocy w rozłączeniu zakleszczonego wędziska?Na ostatnich mistrzostwach tak było i sędzia stwierdził że można wtedy udzielić pomocy.
Regulamin wyrażnie pisze: 3.11. Zawodnikowi w czasie trwania zawodów (pomiędzy 1 i 5 sygnałem) nie wolno korzystać z pomocy innych osób, z wyjątkiem przypadków losowych. Trener po pierwszym sygnale ma prawo wejścia i pozostania na stanowisku swego zawodnika przez okres pierwszych 30 minut i może mu udzielać wyłącznie porad ustnych. W czasie trwania zawodów zabrania się donoszenia zawodnikom sprzętu wędkarskiego, pomocniczego, zanęt i przynęt, z wyjątkiem części do złamanej wędki, które mogą być wymienione za pośrednictwem sędziego. Sędzia może także pomóc zawodnikowi rozłączyć zakleszczone elementy wędki i podać napoje chłodzące. |
||||
Antoni Kustusz - rzecznik prasowy ZG PZW
Od: 2008-10-01 Posty: 785 |
22 czerwca 2010 06:52 | |||
| Chyba jasno i bez potrzeby komentowania. Z przepisów jasno wynika, co może sedzia, a nic nie pisze, iż to samo moga inne osoby. | ||||
aqq1
Od: 2009-01-10 Posty: 187 |
22 czerwca 2010 07:28 | |||
|
W takim razie wprowadzono mnie wbłąd i nie składałem protestu.Czy mogę wystąpić z wnioskiem o unieważnienie zawodów i ponowne ich rozegranie.Dotyczy to jednej kategorii. |
||||
Uczestnik forum oświadcza, że zapoznał się i akceptuje Regulamin forum